Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίτιμος δημότης της Αρτας ο Κ.Παπούλιας

  • [01] Επίτιμος δημότης της Αρτας ο Κ.Παπούλιας

    Τις εορταστικές εκδηλώσεις της πολιούχου Αγίας Θεοδώρας τίμησε στην Άρτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Κασσίμης. Ο κ. Παπούλιας παρακολούθησε τη δοξολογία στον ιερό ναό της Αγίας Θεοδώρας και στη συνέχεια τη λιτάνευση της εικόνας. Μετά τη λιτανεία ο κ. Παπούλιας ξεναγήθηκε στο ναό της Παναγίας της Παρηγορήτισσας που κτίσθηκε στα τέλη του 13ου αιώνα από τον Νικηφόρο Α' Κομνηνό, δούκα της Ηπείρου.

    Αμέσως μετά, στο δημαρχείο της Άρτας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης και ο δήμαρχος Παναγιώτης Οικονομίδης του απένειμε το μετάλλιο της πόλης.

    Απαντώντας στην προσφώνηση του δημάρχου, ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στο πολιτιστικό θησαυρό της Άρτας, που, όπως είπε, συγκινεί όλους όσους έρχονται σε επαφή με αυτόν. Και συνέχισε: "Οι Ηπειρώτες έχουν δείξει στο πέρασμα της ιστορίας διάθεση για προκοπή, επιμονή στην προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας της ζωής τους, δημιουργικότητα και αίσθημα ευθύνης. Ως Ηπειρώτης γνωρίζω τα προβλήματα του τόπου και μοιράζομαι τις αγωνίες σας. Αλλά, ξέρω και τις δυνατότητες της περιοχής. Σε κάθε μου επίσκεψη γίνομαι κοινωνός της ζωντάνιας, της εξωστρέφειας και του δυναμισμού των ανθρώπων αυτού του τόπου. Διαπιστώνω ότι η Ήπειρος έχει μεγάλες δυνατότητες και ευκαιρίες να προχωρήσει μπροστά".

    Υλοποιώντας μια παλιότερη υπόσχεσή του, ο κ. Παπούλιας επισκέφθηκε το Ίδρυμα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες "Η Αγία Θεοδώρα". Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του, συνομίλησε με το προσωπικό, αλλά και τα παιδιά που αναπτύσσουν δραστηριότητες μέσα σε αυτό το ίδρυμα. Η επίσκεψή αυτή, συγκίνησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που αργότερα στο επίσημο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του από το δήμαρχο Αρταίων, αφιέρωσε την ομιλία του στα άτομα με ειδικές ανάγκες, επισημαίνοντας: "Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς για να διευκολύνουμε τον αγώνα και την καθημερινότητα αυτών των συνανθρώπων μας, είναι κατ' αρχήν να εργαστούμε για να ρίξουμε τα τείχη που συχνά τους απομονώνουν από τους συνανθρώπους τους. Η προκατάληψη και η συνειδητή ή ασυνείδητη απόρριψη είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν". Και κατέληξε ο κ. Παπούλιας: "Τόσο η κοινωνία, όσο και η πολιτεία, επιβάλλεται να ευαισθητοποιούνται όλο και περισσότερο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, γιατί η αρχή της αλληλεγγύης είναι η σημαντικότερη αξία της κοινωνίας μας".-


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 March 2007 - 19:30:16 UTC