Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία Γ.Παπανδρέου στην Θεσσαλία
  • [02] Στο αυτόφωρο οι 49 συλληφθέντες
  • [03] Πολιτική ομιλία Αλ.Αλαβάνου στη Θεσσαλονίκη

  • [01] Περιοδεία Γ.Παπανδρέου στην Θεσσαλία

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα επισκεφθεί από σήμερα Κυριακή μέχρι την Τρίτη 13 Μαρτίου, την Θεσσαλία.

    Σήμερα,ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα παραστεί στις Εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Καρδίτσας από τους Ιταλούς και στις 7.00 το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Κλειστό Γυμναστήριο της Καρδίτσας.

    Την Δευτέρα, Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα επισκεφθεί αγροτικές περιοχές των Τρικάλων, όπου θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με αγρότες.

    Στις 7.00 μ. μ. ο Γιώργος Παπανδρέου, θα συναντηθεί με νέους από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι οποίοι έχουν επιλέξει να ασχοληθούν επαγγελματικά στον ευρύτερο αγροτικό τομέα και μάλιστα με καινοτόμες δραστηριότητες.

    Την Τρίτη το πρωί στην Λάρισα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα επισκεφθεί το Αρχηγείο της 1ης Στρατιάς, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικού Ελέγχου.

    [02] Στο αυτόφωρο οι 49 συλληφθέντες

    Αύριο αναμένεται να δικαστούν από το αυτόφωρο οι 49 νεαροί συλληφθέντες στα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης. Το Δικαστήριο έδωσε προθεσμία στους 49 προκειμένου να προετοιμάσουν την υπεράσπιση τους διατάζοντας παράλληλα την απελευθέρωση των 48 από αυτούς. Για έναν ιδιωτικό υπάλληλο το δικαστήριο διέταξε την παράταση της προφυλάκισης του μέχρι την Δευτέρα. Οι 49 νεαροί κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, σύσταση και συμμορία και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

    Στο μεταξύ ελεύθεροι με την επιβολή του περιοριστικού όρου της εμφάνισης μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους ενώπιον του 27ου τακτικού ανακριτή οι τρεις από τους 12 νεαρούς που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που ανατέθηκε για κύρια ανάκριση. Και οι 3 φοιτητές αρνήθηκαν ότι μετείχαν σε επεισόδια ενώ ο νεαρός φοιτητής υποστήριξε στον ανακριτή ότι δέχθηκε απρόκλητη βία από τους αστυνομικούς. Ζήτησε μάλιστα να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση ώστε να διαπιστωθούν οι κακώσεις από τα χτυπήματα των αστυνομικών. Το αίτημα του έγινε δεκτό από τον ανακριτή και ο νεαρός αναμένεται να εξεταστεί από τους ιατροδικαστές τη Δευτέρα.

    Οι 3 νεαροί, 2 φοιτήτριες και ένας φοιτητής αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος της διατάραξης κοινής ειρήνης, σύστασης και συμμορίας και απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Οι 9 συγκατηγορούμενοι τους ενώπιον του ανακριτή αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος και θα απολογηθούν την Δευτέρα.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής καταδίκασε με δριμύτητα τα επεισόδια, κάνοντας λόγο για φαινόμενα φασισμού, από λίγους αλλά θλιβερούς πρωταγωνιστές αυτών των επεισοδίων, που καταδικάζονται από τους όλους τους δημοκράτες πολίτες. Ο Κ. Καραμανλής μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και απαντώντας σε ερώτηση για τα επεισόδια δήλωσε: "Κάποιοι έχουν την αντίληψη ότι το κράτος τους ανήκει. Είναι οι μειοψηφίες περιθωριακών που δεν σέβονται τη δημοκρατία. Το κράτος δεν ανήκει στη μειοψηφία, σε καμία ομάδα εξωκοινοβουλευτικής δράσης. Το κράτος δεν ανήκει σε κανένα κόμμα. Δεν ανήκει στον Καραμανλή σήμερα, ή στον Σημίτη χθες. Το κράτος ανήκει σε όλους τους πολίτες, πολίτες που μοχθούν, διαβάζοντας, δουλεύοντας, κοπιάζοντας καθημερινά για να βελτιώσουν όχι μόνο την προσωπική τους ζωή αλλά και να ανεβάσουν την Ελλάδα ψηλότερα. Αυτοί οι όποιοι, λίγοι, αλλά θλιβεροί πρωταγωνιστές των επεισόδιων και οι ενεργειές τους καταδικάζονται από τους δημοκράτες πολίτες".

    Ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι η Αστυνομία έχει να κάνει δύσκολη δουλειά και πρόσθεσε: "Απέναντι σε τέτοια φαινόμενα φασισμού εξεγείρεται κάθε δημοκρατική συνείδηση στον τόπο. Η Αστυνομία έχει να αντιμετωπίσει δύσκολες, πολύ δύσκολες συνθήκες, τις οποίες βλέπουμε όλοι, κάνει τη δουλειά της και καλό είναι να αποφεύγουν ορισμένοι την εύκολη ανέξοδη κριτική και τον λαϊκισμό".

    Ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει θέμα με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι "τέτοιο θέμα δεν υπάρχει. Το ξεκαθαρίζω".

    [03] Πολιτική ομιλία Αλ.Αλαβάνου στη Θεσσαλονίκη

    Με εκπροσώπους των κτηνοτροφικών συλλόγων Κεντρικής Μακεδονίας,το Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού στα Κύμινα Θεσσαλονίκης και με τον Σύλλογο των Τεχνικών του Κρατικού Θεάτρου Θεσσαλονίκης, συναντήθηκε χθές ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος. Το βράδυ επίσης παρεβρέθηκε σε συνεστίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ Κιλκίς.

    Η περιοδεία του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου θα κλείσει σήμερα με πολιτική ομιλία του, σε συγκέντρωση που οργανώνει η Π. Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΝ στον Κινηματογράφο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ», στις 11.00 το πρωί.

    Συνάντηση Αλαβάνου με εκπροσώπους κτηνοτρόφων της βόρειας Ελλάδας.

    «Έχει λειτουργήσει ένα καρτέλ των βιομηχανιών γάλακτος, που έχει διπλά θύματα. Από τη μια τους παραγωγούς και από την άλλη τους καταναλωτές», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, από τη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους κτηνοτρόφων της βόρειας Ελλάδας.

    «Και εδώ, πέρα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, έχει ευθύνες και η κυβέρνηση στο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του καρτέλ», πρόσθεσε ο κ. Αλαβάνος.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ανέφερε επίσης ότι πρέπει να στηριχθεί η κτηνοτροφική παραγωγή και «να δοθούν ικανοποιητικές τιμές στο κρέας και στο γάλα». Υποστήριξε ακόμη ότι πρέπει να σταματήσουν οι παράνομες «ελληνοποιήσεις» αμνοεριφίων και «να παρθούν όλα τα μέτρα, ώστε η κτηνοτροφία να γίνει ένας ακμαίος κλάδος της ελληνικής οικονομίας».

    Συνάντηση Αλαβάνου με αγρότες των Κυμίνων Θεσσαλονίκης.

    Τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν έθεσαν στον Πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο, αγρότες στον συνεταιρισμό της κοινότητας Κυμίνων Θεσσαλονίκης.

    "Υπάρχει απελπισία, για το ρύζι, την τομάτα και το βαμβάκι και για όλα τα προϊόντα. Και τα κτηνοτροφικά, όπως μου είπαν και στη Γαλάτιστα. Δεν γίνεται να δίνουν 3 κιλά γάλα, για ένα λίτρο νερό. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί", δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Οι αγρότες υποστήριξαν ότι τα τελευταία επτά χρόνια υπέστησαν μείωση του εισοδήματος τους κατά 20-25%, ενώ το κόστος της παραγωγής αυξήθηκε κατά 20-25%.

    Ο κ. Αλαβάνος, τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο έλεγχος των τιμών για τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα και να καταβληθούν οι επιδοτήσεις, ενώ επεσήμανε ότι είναι απαραίτητη η συγκρότηση ενός «μετώπου αγροτών», που θα πιέσει για την προώθηση μιας εντατικότερης προβολής των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    «Έχουν ευθύνη και οι κυβερνήσεις για το σημείο, στο οποίο βρισκόμαστε» υπογράμμισε ο κ. Αλαβάνος και πρόσθεσε : «Πρέπει και οι αγρότες να καταλάβουν ότι χρειάζονται κοινές μάχες και κοινοί αγώνες, πέρα από κομματικές λογικές».

    Συνάντηση Α. Αλαβάνου με Ν.Τσακίρογλου.

    Ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του θεάτρου, συζήτησε με τον Διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) Νικήτα Τσακίρογλου, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος κατά την επίσκεψη του, στα γραφεία της διοίκησης στο Βασιλικό Θέατρο.

    Ανάμεσα σε αυτά, συζητήθηκαν και οι κινητοποιήσεις των τεχνικών, που απεργούν μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης ζητώντας να υπαχθούν στο καθεστώς του ΑΣΕΠ και να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Τα αιτήματά τους, αναμένεται να εξετάσει το επόμενο Δ.Σ. του θεάτρου μετά τον επικείμενο διορισμό του, καθώς η θητεία της απερχόμενης διοίκησης έληξε στις 22 Φεβρουαρίου.

    "Η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση και πρέπει να καλυφθεί το κενό του Δ.Σ. ώστε να δοθεί λύση σε μια σειρά από δίκαια αιτήματα, που προβάλλουν οι τεχνικοί" δήλωσε με τη λήξη της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΥΝ.

    "Εποικοδομητική" χαρακτήρισε τη συζήτηση ο Διευθυντής του ΚΘΒΕ Νικήτας Τσακίρογλου και συνέχισε:

    "Στην αναμονή ενός νέου Δ.Σ. όπου θα δρομολογηθούν τα πράγματα, πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσουμε τον "σκόπελο", που αντιμετωπίζει αυτόν τον καιρό το θεάτρο και οι σκηνές θα ανοίξουν για το κοινό".

    Τον κ. Αλαβάνο, συνόδευαν η βουλευτής Α.Ξηροτύρη και κλιμάκιο του ΣΥΝ Θεσσαλονίκης.

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ συναντήθηκε και με τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Πάσης Φύσεως του ΚΘΒΕ, που πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω απο το θέατρο και ενημερώθηκε για τα αιτήματα τους.

    Το βράδυ, ο κ. Αλαβάνος μίλησε σε συνεστίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ, στο Κιλκίς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 March 2007 - 7:30:16 UTC