Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ο πρωθυπουργός έχει πολύ καλή αίσθηση του πολιτικού timing"

  • [01] "Ο πρωθυπουργός έχει πολύ καλή αίσθηση του πολιτικού timing"

    H απόφαση για την ημερομηνία των εκλογών είναι μία απόφαση την οποία ο πρωθυπουργός θα πάρει μόνος του, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος.

    Ο υπουργός σημειώνει, οτι "ένα απο τα σημαντικά στοιχεία της προσωπικότητας του Κώστα Καραμανλή είναι οτι ακούει πολύ.Συζητά αναλυτικά μοιράζεται του προβληματισμούς τους και αποφασίσει αφού βασανίσει πολύ τη σκέψη του".Αρα λοιπόν προσθέτει ο κ.Ρουσόπουλος,"ο πρωθυπουργός ακόμη και αν ακούει εισηγήσεις υπέρ η κατά της μιάς η της άλλης άποψης είναι βέβαιο οτι ο ίδιος φιλτράρει τις απόψεις και αποφασίσει με βάση πάνω απ'όλα το συμφέρον του τόπου".

    Στα σενάρια περι διαδοχής του πρωθυπουργού και οτι δεν τον ενδιαφέρει μία τρίτη θητεία, ο κ.Ρουσόπουλος σημειώνει οτι κ.Καραμανλής έχει πολύ καλή αίσθηση του πολιτικού timing αποφεύγοντας να προεξοφλήσει οτι θα διεκδικήσει και τρίτη τετραετία.

    Αναφερόμενος στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Ρουσόπουλος αναφέρει, οτι "η φρασεολογία του Γ.Παπανδρέου είναι φρασεολογία του ανθρώπου που προσπαθεί να επιβληθεί στο κόμμα του, γενόμενος αρεστός πρώτα στους εσωκομματικούς του αντιπάλους." Παράλληλα χαρακτηρίζει την πολιτική του κ.Παπανδρέου αλλοπρόσαλη,λόγω των προβλημάτων που έχει μέσα στο κόμμα του.

    Τέλος ο υπουργός σχολιάζοντας το θέμα των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία δηλώνει οτι γίνονται σημαντικά βήματα που απελευθερώνουν τα πανεπιστημία και κατοχυρώνουν την αυτοτέλεια τους. Για το θέμα του ασύλου, αναφέρει οτι τα πανεπιστήμια για πρώτη φορά αποκτούν εσωτερικό κανονισμό.

    Δήλωση Γ.Βαρβιτσιώτη και Λ.Ζαγορίτη για τις εκλογές

    "Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα εξαγγείλει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία. Βεβαίως είναι μια ευγενής επιδίωξη όμως εγώ πιστεύω ότι αν συνεχιστεί αυτή η ανωμαλία τότε κατ΄ανάγκη θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι αυτός είναι εθνικός λόγος που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές".

    Αυτό δήλωσε στα Ιωάννινα, ο επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βαρβιτσιώτης ο οποίος μίλησε σε ημερίδα που οργάνωσε το "Ιντιστούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής", στο οποίο είναι πρόεδρος.

    Στη συνέχεια ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε σε άρθρο του που δημοσιεύει το αυριανό "Εθνος" και επισήμανε: Το να πάμε σε αποκλιμάκωση στην παιδεία είναι εύκολο και βεβαίως θα αρχίσει αυτές τις μέρες. Το πρόβλημα όμως είναι: Τα μέτρα είναι σωστά; Κινούνται στη σωστή κατεύθυνση για να ανανήψει η παιδεία; Εγώ νομίζω ότι είναι άτολμα. Πιστεύω ότι ήθελε πιο βαθιές τομές και πιο αποτελεσματικές λύσεις.

    Στην ίδια ημερίδα, θέμα της οποίας ήταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ομιλητής ήταν και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης, ο οποίος σε δηλώσεις του για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, απάντησε: "Οχι δεν έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο. Η κυβέρνηση δουλεύει, έχει ορίζοντα τετραετίας, έχει προβλήματα να λύσει, προβλήματα που φόρτωσε με το παραπάνω το ΠΑΣΟΚ τη χώρα. Εχει μεταρρυθμίσεις σε εξέλιξη, ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις αλλά για την επίλυση των προβλημάτων και ο κ. Καραμανλής είναι ένας υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης που ασχολείται με αυτό. Εκλογές στην ώρα τους. Αλλωστε το ΠΑΣΟΚ μόλις προχθές έβγαλε το περίφημο πρόγραμμά του με πληθώρα υποσχέσεων. Δεν μας απασχολεί ιδιαιτέρως. Το ΠΑΣΟΚ στερείται αξιοπιστίας. Ο κόσμος έχει μνήμη, θυμάται και συνεπώς εμείς προχωράμε το πρόγραμμά μας και όταν έρθει η ώρα θα πάμε σε εκλογές".

    Ο κ. Ζαγορίτης αναφερόμενος στο επεισόδιο του πυροβολισμού από ειδικό φρουρό στην προχθεσινή διαδήλωση των φοιτητών, είπε: Ελπίζουμε τέτοιου είδους επεισόδια να μην γίνονται. Ευτυχώς απομακλιμακώνεται η ένταση, το σχέδιο νόμου είναι σε θετική κατεύθυνση και αυτό αναγνωρίζεται από όλους. Είναι προϊόν ενός μακρού διαλόγου ο οποίος κράτησε δύο χρόνια και συμμετείχε η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι φοιτητές και όλοι οι φορείς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 March 2007 - 7:30:08 UTC