Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΕΕ αναγνωρίζει τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας
  • [02] Δασκάλα έκοψε...τη γλώσσα μαθητή

  • [01] Η ΕΕ αναγνωρίζει τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας

    Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, και ενημερώθηκε για τη Σύνοδο του ECOFIN.

    Όπως δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης στη Σύνοδο αξιολογήθηκε το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης και "η αξιολόγηση είναι θετική. Αναγνωρίζεται η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας".

    Ο κ. Αλογοσκούφης ωστόσο πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα και γι' αυτό χρειάζεται να συνεχιστεί η δημοσιονομική προσαρμογή αλλά και να γίνουν και άλλες μεταρρυθμίσεις.

    Σε ερώτηση για το χρόνο άρσης της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε ότι το θέμα αφορά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο για το χρόνο που θα λάβουν την απόφαση, σημειώνοντας πως "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποφασίσει πότε θα κάνει την εισήγηση και σας παραπέμπω στις δηλώσεις του αρμόδιου επιτρόπου Χουακίν Αλμούνια".

    Συνεργασία Κ.Καραμανλή-Γ.Ορφανού

    Συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό, είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Ο κ. Ορφανός δήλωσε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για θέματα της αρμοδιότητάς του και απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι στο υφυπουργείο Αθλητισμού υπάρχουν δυο νομοθετικές εκκρεμότητες που αφορούν στον Κώδικα Αθλητισμού και σε θέματα του Ιπποδρόμου.

    Η Επιτροπή για τον Κώδικα Αθλητισμού δουλεύει και οι υποεπιτροπές έχουν υποβάλει τις δικές τους προτάσεις, είπε ο κ. Ορφανός και πρόσθεσε, ότι η ρύθμιση αφορά "ομάδες, κίνητρα, τρόπο χρηματοδότησης και μια αναπτυξιακή και επιθετική προσέγγιση".

    Σε ό,τι αφορά τον Ιππόδρομο ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι θα γίνουν κάποιες παρεμβάσεις ώστε να ανανεωθεί το δυναμικό που υπάρχει στο χώρο αυτό "γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχει μεγάλος χώρος ανάπτυξης".

    Ο κ. Ορφανός είπε ότι έγινε συζήτηση με τον πρωθυπουργό για θέματα που αφορούν στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, σημειώνοντας ότι "είμαστε στην τελική φάση βαθμολόγησης των τεχνικών προσφορών για δυο διαγωνισμούς και μέσα σε αυτό το μήνα θα έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία ώστε το νέο πρωτάθλημα να έχει όλα τα εργαλεία για να καταπολεμήσουμε ριζικά το θέμα της βίας".

    Ο κ. Ορφανός είπε πως ο πρωθυπουργός του ζήτησε "να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση", με στόχο να προωθηθούν όλες οι κυβερνητικές δράσεις για να ξαναγεμίσουν τα γήπεδα.

    Οι διατάξεις είπε ο κ. Ορφανός για ομάδες και φυσικά πρόσωπα είναι ιδιαίτερα αυστηρές και από το καλοκαίρι και μετά έχουμε πολλές καταδίκες και φυλακίσεις. "Οποιος είναι ένοχος με αυτόφωρη διαδικασία πάει φυλακή".

    Απαντώντας σε ερώτηση αν τιμωρούνται και ομάδες, ο κ. Ορφανός είπε "ο νόμος προβλέπει μειωμένες ποινές καθώς ο φετινός ΚΑΠ δεν έχει ακόμα εγκριθεί από πλευράς νομιμότητας αλλά εμείς επαναφέραμε στο τραπέζι των συζητήσεων την ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών και για τις ομάδες.''

    Σε άλλη ερώτηση για τα χρέη των ΠΑΕ, ο κ. Ορφανός είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη του ζητήματος, καθώς έχουν ληφθεί όλα τα στοιχεία για τα επιμέρους χρέη των τριών εθνικών κατηγοριών. Σε ερώτηση για τα οικονομικά προβλήματα του Ηρακλή και αν έγινε συζήτηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Ορφανός είπε ότι συζητήθηκαν γενικά τα οικονομικά των ομάδων, χωρίς εξειδίκευση και σημείωσε πως "η προσέγγιση θα είναι συνολική και όχι φωτογραφική".

    Στην ερώτηση αν θα αγοράσει ο γνωστός τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος τον Ηρακλή, ο κ. Ορφανός απάντησε "αν το αποφασίσει μπορεί να εξελιχθεί σε καλή λύση".

    Τέλος, σε ό,τι αφορά το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο κ. Ορφανός είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

    [02] Δασκάλα έκοψε...τη γλώσσα μαθητή

    Δασκάλα στο Μιλάνο έκοψε, χρησιμοποιώντας ψαλίδι, τη γλώσσα άτακτου επτάχρονου μαθητή της που κατάγεται από τη Βόρεια Αφρική...για να τον αναγκάσει να σιωπήσει, βεβαιώθηκε από πολλούς παράγοντες του εκπαιδευτηρίου όπου σημειώθηκε το πρωτοφανές περιστατικό.

    Πέντε ράμματα χρειάστηκαν στο νοσοκομείο, για να "συγκολληθεί" στο χειρουργείο η γλώσσα του άτυχου μαθητή. Οι γονείς του μαθητή κατέθεσαν ήδη μήνυση κατά της δασκάλας.

    Επίσης, ανακοινώθηκε ότι η δασκάλα, η οποία ήταν αναπληρώτρια, τίθεται σε διαθεσιμότητα. Πολύ πιθανόν είναι να δοθεί εντολή να διαγραφεί από τους καταλόγους των διδασκόντων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

    Οι αστυνομικοί ερευνούν από την πλευρά τους, εάν το κόψιμο της γλώσσας του μαθητή ήταν ο σκοπός της δασκάλας ή το άτυχο αποτέλεσμα ενός κακού πάντως γούστου αστεϊσμού της. Παράλληλη έρευνα γίνεται και από την προϊστάμενη εκπαιδευτική Αρχή (της Λομβαρδίας εν προκειμένω).

    "Νεαρή είναι η δασκάλα, όμως για μία τόσο σοβαρή πράξη η απειρία δεν έχει καμία απολύτως σχέση", δήλωσε η εκπαιδευτική διευθύντρια, Ανα Μαρία Ντομίνιτσι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 February 2007 - 11:30:14 UTC