Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Υγείας και Πολιτισμού
  • [02] Απονομή βραβείων Οσκαρ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Υγείας και Πολιτισμού

    Συνεργασία με τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο θα έχει ο πρωθυπουργός στις 10.00 το πρωί, το Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη.

    Δημοσκόπηση της εταιρίας RASS

    Ανοίγει υπέρ της ΝΔ η ψαλίδα της διαφοράς με το ΠΑΣΟΚ, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου και σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας RASS για λογαριασμό της εφημερίδας "Το Παρόν" φτάνει στις 2,8 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι 2,5 μονάδες που ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,7% έναντι 33,9% του ΠΑΣΟΚ, με το ΚΚΕ να βρίσκεται στο 5,8%, ο ΣΥΝ και ΛΑΟΣ να μην εξασφαλίζουν την είσοδό τους στης Βουλή, αφού παίρνουν ποσοστό 2,8% και 2,7% αντίστοιχα.

    Δημοσκόπηση της VPRC

    Ενθαρρυντικές είναι για την κυβέρνηση οι εκτιμήσεις των πολιτών σχετικά με το νόμο πλαίσιο για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που προωθεί και το οποίο την Τρίτη εισάγεται προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό της "Καθημερινής της Κυριακής", το 53% των ερωτηθέντων κρίνει το νομοσχέδιο θετικό, ενώ το 40% θεωρεί ότι κινείται σε μάλλον λάθος κατεύθυνση.Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι τις προτάσεις της κυβέρνησης φέρεται να επικροτούν και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 80% συμφωνεί με την εκλογή πρυτάνεων με καθολική ψηφοφορία, το 65% τάσσεται υπέρ της άρσης του ασύλου με απλή πλειοψηφία του πρυτανικού συμβουλίου και το 61% συμφωνεί με την καθιέρωση ανώτατου ορίου φοίτησης.

    Τη «βάση» δίνουν οι πολίτες στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την παιδεία, αφού σε έρευνα της ALCO για το "Εθνος της Κυριακής" βαθμολογούν το νόμο-πλαίσιο με 5,10, με άριστα το 10, ενώ στην αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα μη κρατικά ΑΕΙ βάζουν 5,13.

    Δήλωση Κ. Σκανδαλίδη

    "Οι δημοσκοπήσεις είναι πρόσκαιρες και δεν έχουν πολύ μεγάλη επαφή με την πραγματικότητα", δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε: "Είμαι βέβαιος ότι στην κάλπη ο λαός θα ψηφίσει όπως πρέπει διότι δεν μπορεί να συνεχισθεί ο κατήφορος της χώρας".

    [02] Απονομή βραβείων Οσκαρ

    Η ταινία "Ο πληροφοριοδότης" του σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορτσέζε, που στρέφει μία εταστική ματιά σε ένα επεισόδιο διαφθοράς στην αστυνομία της Βοστώνης, απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας στην 79η τελετή απονομής των φημισμένων κινηματογραφικών βραβείων.

    "Ο Πληροφοριοδότης" επεκράτησε άλλων τριών εξίσου σημαντικών ταινιών, της μεξικανικής ταινίας "Βαβέλ", του πολεμικού έπους "Γράμματα από την Ίβο Τζίμα" του Κλιντ Ίστγουντ, και της "Βασίλισσας", που αναφέρεται στην βρετανική βασιλική οικογένεια.

    Ο Φόρεστ Ουΐτακερ βραβεύθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου με το χρυσό αγαλματίδιο του Όσκαρ για τον Πρώτο Ανδρικό Ρόλο, χάρις στην εξαίρετη ερμηνεία του στην ταινία "Ο τελευταίος βασιλιάς της Σκωτίας".

    Ο 45χρονος Τεξανός ηθοποιός είναι μόλις ο τέταρτος μαύρος ηθοποιός που τιμάται με Όσκαρ Πρώτου Ρόλου στα 79 χρόνια του θεσμού.

    Η βρετανίδα ηθοποιός Έλεν Μίρεν τιμήθηκε με το βραβείο Όσκαρ Καλλίτερου Γυναικείου Ρόλου, για την ερμηνεία της στην ταινία "Η βασίλισσα", κατά την 79η τελετή απονομής των διακρίσεων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

    Στην Τζένιφερ Χάντσον, για την ερμηνεία της ως της επικεφαλής του γυναικείου συγκροτήματος στην ταινία "Dreamgirls" απονεμήθηκε το φετινό Όσκαρ για τον καλλίτερο δεύτερο γυναικείο ρόλο.

    Ο συμπαθητικός χαρακτήρας κι οι εξαιρετικές μουσικοχορευτικές επιδόσεις της Χάντσον, που είχε γίνει γνωστή από τη συμμετοχή της στο ριάλιτι τηλε- παιχνίδι "American Idol", την έφεραν ως επικρατέστερη για το βραβείο. Ήταν ο πρώτος κινηματογραφικός ρόλος της 25χρονης Χαντσον, για τον οποίο είχε τιμηθεί επίσης με Χρυσή Σφαίρα και με κινηματογραφικό βραβείο Guild.

    Ο παλαίμαχος ηθοποιός Άλαν Άρκιν τιμήθηκε με το Όσκαρ Δεύτερου Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του, ως οργίλου παππού, στην κωμωδία ?Little Miss Sunshine?.

    Είναι το πρώτο Όσκαρ στην σταδιοδρομία του 72χρονου Άρκιν, ο οποίος είχε προταθεί για το χρυσό αγαλματίδιο στην πρώτη του ταινία «Οι Ρώσοι έρχονται οι Ρώσοι έρχονται» το 1966 και το 1968 για την ταινία «Η Καρδιά είναι ένας Μοναχικός Κυνηγός».

    Η ταινία "Μία άβολη Αλήθεια", που βασίζεται στις διαλέξεις του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Αλ Γκορ για τους κινδύνους της αύξησης θερμοκρασίας του πλανήτη μας, απέσπασε το βραβείο Όσκαρ για το καλλίτερο Νοτκυμανταίρ στη χθεσινή τελετή απονομής των διακρίσεων της Αμερικανικής Κινηματογραφικής Ακαδημίας.

    Τη διάκριση παρέλαβαν ο σκηνοθέτης Ντέιβις Γκούγκενχαϊμ κι οι παραγωγοί Λόρενς Μπέντερ (που είχε υπογράψει την παραγωγή και στο Pulp Fiction) και Λόρι Ντέιβιντ--συζύγου του συνυπογράφοντος το Seinfield παραγωγού Λάρι Ντέιβιντ.

    Η γερμανική ταινία «Η ζωή των Άλλων», μία διεισδυτική ματιά στην απεριόριστη δύναμη που παραχωρούσε το Ανατολικογερμανικό καθεστώς στη μυστική υπηρεσία Στάζι, τιμήθηκε σήμερα με το Όσκαρ καλλίτερης ξενόγλωσσης ταινίας, επικρατώντας άλλων, πολύ σημαντικών, αντιπάλων.

    Η ταινία, πρωτόλεια δημιουργία του σκηνοθέτη Φλόριαν Χένκερλ φον Ντόνερσμαρκ, ασχολείται με την ιστορία ενός πράκτορα, ο οποίος παγιδεύει το σπίτι ενός ζευγαριού κι εμπλέκεται στις ζωές τους με τραγικές συνέπειες.

    Η ταινία επικράτησε ισχυρών αντιπάλων όπως της μεξικανικής «Ο Λαβύρινθος του Πάνα», της αλγερινής «Ημέρες Δόξης» και της δανέζικης «Μετά τον Γάμο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 February 2007 - 5:30:13 UTC