Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές Αλέκας Παπαρήγα για την Παιδεία
  • [02] Οι γυναίκες ανακάλυψαν τα πρώτα όπλα

  • [01] Επαφές Αλέκας Παπαρήγα για την Παιδεία

    Περιοδεία στην Πάτρα θα πραγματοποιήσει αύριο η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία θα έχει επαφές για τις εξελίξεις στην Παιδεία. Η κ.Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει σε συγκέντρωση καθηγητών, ενώ θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με μέλη ΔΕΠ και εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο Πάτρας. Επίσης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα την τρίμηνη καμπάνια του ΚΚΕ για την Παιδεία.

    Στο μεταξύ, στις 24 του Φλεβάρη το ΚΚΕ θα φιλοξενήσει στην Αθήνα την προπαρασκευαστική συνάντηση της ομάδας εργασίας για την 9η διεθνή συνάντηση των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων το 2007.Η συνάντηση θα καταλήξει με βάση τις προτάσεις των κομμάτων στο θέμα καθώς και στην ημερομηνία και στη χώρα όπου θα διεξαχθεί η φετινή συνάντηση των κομμάτων απ όλον τον κόσμο.

    Στη συνάντηση θα συμμετέχουν, από τα κόμματα - μέλη της ομάδας εργασίας, εκπρόσωποι του ΚΚ Βραζιλίας, ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας, ΚΚΕ, ΚΚ Ισπανίας, ΚΚ Κούβας, Λιβανέζικου ΚΚ, Πορτογαλικού ΚΚ , ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας, Νοτιοαφρικανικού ΚΚ.

    Την συνεδρίαση της ομάδας εργασίας η οποία είναι ανοιχτή και σε άλλα κομμουνιστικά κόμματα θα παρακολουθήσουν και εκπρόσωποι των εξής κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων: ΚΚ Αλβανίας, ΚΚ Βολιβίας, Κόμμα Κομμουνιστών Βουλγαρίας, Κόμμα Εργατών Βελγίου, Νέο ΚΚ Γιουγκοσλαβίας, ΚΚ Γεωργίας, ΑΚΕΛ Κύπρου, ΚΚ Λευκορωσίας, ΚΚ Μεξικού, Ουγγρικό Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα, ΚΚ Σουδάν, ΚΚ Σρι Λάνκα.

    [02] Οι γυναίκες ανακάλυψαν τα πρώτα όπλα

    Οι γυναίκες ήταν αυτές που ανακάλυψαν τα πρώτα όπλα της ανθρωπότητας, σύμφωνα με μελέτη που πρόκειται να δημοσιευτεί στις 6 Μαρτίου στο αμερικανικό περιοδικό "Current Biology".

    Σύμφωνα με τους Αμερικανούς και Βρετανούς ερευνητές, οι γυναίκες δεν μπορούσαν ούτε είχαν τη δύναμη ή τον χρόνο να συναγωνιστούν τους άνδρες στο κυνήγι και για τον λόγο αυτό χρησιμοποιούσαν περισσότερο το μυαλό τους και κατασκεύαζαν όπλα για να αρπάζουν τη λεία τους.

    Ανθρωπολόγοι του πανεπιστημίου της Αϊοβα και του βρετανικού πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ μελέτησαν χιμπαντζήδες στην νοτιοανατολική Σενεγάλη και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα θηλυκά και νεαρά μέλη της ομάδας κατασκεύαζαν όπλα από κομμάτια ξύλου για να κυνηγούν άλλα είδη πιθήκων.

    Τα πρώτα ανθρώπινα όντα είχαν επίσης την ίδια συμπεριφορά με τους χιμπαντζήδες επειδή ζούσαν σε ανάλογο περιβάλλον και είχαν τα ίδια χαρακτηριστικά ,αναφέρουν οι ανθρωπολόγοι.

    Οι χιμπαντζήδες είναι γνωστο ότι χρησιμοποιούν κάποια "εργαλεία" για να πιάνουν έντομα ή να σπάνε καρύδια,αλλά είναι η πρώτη φορά που οι ερευνητές παρατηρούν ότι χρησιμοποιούν κάποιο είδος όπλου για να κυνηγούν άλλους πιθήκους. Οι αρσενικοί χιμπαντζήδες πάντως χρησιμοποιούν ελάχιστα ή καθόλου αυτά τα όπλα,επειδή διαθέτουν δύναμη και μπορούν να κινηθούν πιό γρήγορα από τους θηλυκούς.

    "Οι θηλυκοί χιμπαντζήδες επέδειξαν δημιουργικότητα για την επίλυση ενός προβλήματος που οι αρσενικοί είχαν λύσει λόγω της δύναμής τους" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ανθρωπολόγος του πανεπιστημίου της Αϊοβα,Ζιλ Πρέτζ,που διευθύνει την έρευνα.

    "Το γεγονός ότι κυνηγούν τους άλλους πιθήκους με εργαλεία είναι απροσδόκητο,καθώς μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι μόνο ο άνθρωπος είχε αυτή την ικανότητα" προσθέτει.

    Ο τρόπος με τον οποίο οι θυληκοί χιμπαντζήδες χρησιμοποιούσαν όπλα για να αρπάζουν τη λεία τους δείχνει την ευφυία και μια πολύ καλή γνώση του περιβάλλοντος,αναφέρεται στην μελέτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 February 2007 - 9:30:12 UTC