Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπο βροχή η έξοδος-Λειτουργούν οι λαϊκές αγορές την Καθαρά Δευτέρα

  • [01] Υπο βροχή η έξοδος-Λειτουργούν οι λαϊκές αγορές την Καθαρά Δευτέρα

    Με βροχερό καιρό άρχισε η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες της Τροχαίας, τόσο στους εθνικούς δρόμους όσο και στις αστικές περιοχές για τη διευκόλυνση οδηγών και πεζών, ενόψει του τριημέρου της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.

    Όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία θα λαμβάνονται συνεχώς μέτρα σε πολυσύχναστα σημεία του κέντρου της Αθήνας και τα προάστια, όπως εμπορικά κέντρα, λιμάνια, σταθμούς, ΟΣΕ, σταθμούς λεωφορείων, αεροδρόμια κλπ. για τη διευκόλυνση πεζών και οχημάτων.

    Παράλληλα θα υπάρχουν τροχονόμοι σε όλους τους βασικούς κόμβους των εθνικών δικτύων ενώ επίσης θα περιπολούν αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες στους βασικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων. Για τον ίδιο σκοπό έχουν συγκροτηθεί συνεργεία τροχονομικών ελέγχων τα οποία θα κάνουν ελέγχους όλο το 24ωρο για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων όπως είναι η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος και ναρκωτικών ουσιών, επικίνδυνοι ελιγμοί, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, παραβίαση των σηματοδοτών καθώς και η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τα θανατηφόρα δυστυχήματα.

    Οι τροχονόμοι έχουν εντολή να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στον έλεγχο φορτηγών αυτοκινήτων τα οποία θα ακινητοποιούνται εάν διαπιστώνεται ότι κινούνται επικίνδυνα ή δεν πληρούν τους κανόνες για την κυκλοφορία τους.

    Για τη διευκόλυνση των εκδρομέων από την πρωτεύουσα τέθηκε σε ισχύ και η απαγόρευση της κίνησης των φορτηγών στα εθνικά δίκτυα από τις 3 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ για την έξοδο και την Καθαρή Δευτέρα από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ για την είσοδο.

    Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε οδικούς άξονες ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας ανάλογα με τον κυκλοφοριακό φόρτο ώστε να διευκολυνθούν όσοι θα κινηθούν προς την περιφέρεια της Αττικής.

    Η Τροχαία κάνει έκκληση στους οδηγούς και πεζούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τους κανόνες κυκλοφορίας για την πρόληψη και αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων. Ιδίως στους οδηγούς των αυτοκινήτων εφιστάται η προσοχή στα εξής:

    - Να μην οδηγούν εάν έχουν πιει έστω και λίγο αλκοόλ.

    - Να μην τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα

    - Να χρησιμοποιούν ζώνες και κράνη

    - Να βάζουν πάντα στα πίσω καθίσματα και με ασφάλεια τα παιδιά

    - Να μην κάνουν αντικανονικά προσπεράσματα

    - Ιδιαίτερα τονίζουν οι αξιωματικοί της Τροχαίας στους οδηγούς να μη μιλάνε στο κινητό τηλέφωνο.

    - Να αποφεύγουν την προσέγγιση με τα αυτοκίνητά τους στους σταθμούς, κυρίως των υπεραστικών λεωφορείων στον Κηφισό γιατί τις ημέρες αυτές παρατηρείται σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα ενώ να οδηγούν με μικρή ταχύτητα μέσα στην πόλη και αν ταξιδέψουν στην επαρχία να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες για το ενδεχόμενο που θα τους χρειαστούν σε περιοχές με χιόνι ή πάγο.

    Πρόγνωση του καιρού

    Πτώση της θερμοκρασίας, βοριάδες, βροχές αλλά και χιόνια τοπικά επιφυλάσσει ο καιρός μέχρι και την Κυριακή. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από το βράδυ της ίδιας μέρας.

    Oι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά την Καθαρά Δευτέρα

    Oι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

    Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς (ΕΣΠ) εξάλλου, σε ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει ότι η αργία της Καθαράς Δευτέρας έγινε υποχρεωτική (από προαιρετική που ήταν) για τις επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με το άρθρο 5 της από 7-9-2006 Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ανάμεσα στις εργοδοτικές οργανώσεις και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Η υποχρεωτικότητα ισχύει για τους Δήμους με πληθυσμό άνω των 7.000 κατοίκων.

    Στα πλαίσια αυτά:

    - Οι εμπορικές επιχειρήσεις κάθε άλλης μορφής μπορούν ελεύθερα - εάν το επιλέξουν - να λειτουργήσουν την Καθαρά Δευτέρα, με την προϋπόθεση ότι θα καταβάλουν το ημερομίσθιο των εργαζομένων τους αυξημένο κατά 75%.

    - Οι επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ σε Δήμους άνω των 7.000 κατοίκων είναι υποχρεωτικά κλειστές.

    - Οι επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ σε Δήμους κάτω των 7.000 κατοίκων μπορούν να λειτουργήσουν, με την προϋπόθεση ότι και αυτές θα καταβάλουν το ημερομίσθιο των εργαζομένων τους αυξημένο κατά 75%.

    Με την ευκαιρία, ο ΕΣΠ υπενθυμίζει και ότι την Καθαρά Δευτέρα στην πλαζ Φρεαττύδας στον Πειραιά, η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πειραιά (ΔΕΠΑΠ) διοργανώνει γιορτή για 700 παιδιά, τα σαρακοστιανά εδέσματα της οποίας έχουν προσφέρει τα καταστήματα τροφίμων της πόλης.

    Κατασχέθηκαν ακατάλληλα θαλασσινά

    Συνολικά, 2 τόνους και 20 κιλά ακατάλληλα θαλασσινά κατάσχεσε η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Νομαρχίας Αθηνών, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε σε εργαστήριο συσκευασίας νωπών αλιευμάτων στον Σκαραμαγκά. Ο κάτοχος των προϊόντων θα παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα και θα επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο.

    Πιο αναλυτικά, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στην ΣΩΡΡΟΣ Α.Ε., εργαστήριο συσκευασίας νωπών αλιευμάτων (Φωτοπούλου 29, Σκαραμαγκάς) και κατά την πρώτη ημέρα (13.02.07) κατασχέθηκε 1 τόνος και 220 κιλά από καραβίδες, θράψαλα και χταπόδια. Οι καραβίδες είχαν αλλοιώσεις των οργανοληπτικών χαρακτήρων, ενώ τα θράψαλα και τα χταπόδια ήταν σε νωπή μορφή, αλλά δεν προσκομίστηκαν τιμολόγια αγοράς. Ο κάτοχος άσκησε το δικαίωμά του και κατέθεσε ένσταση, αλλά η 3μελής Επιτροπή που συνεστήθη επιβεβαίωσε την κατάσχεση των προϊόντων. Ο κάτοχος είχε δικαίωμα προσφυγής σε 5μελή Επιτροπή, του οποίου όμως παραιτήθηκε. Επίσης, στο ίδιο εργαστήριο, την επόμενη ημέρα (14.02.07), κατασχέθηκαν 800 κιλά από θράψαλα, χταπόδια και σουπιές. Όλα τα προϊόντα βρέθηκαν σε κατάσταση ολικής απόψυξης. Ο κάτοχος παραιτήθηκε του δικαιώματος ένστασης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 February 2007 - 5:30:11 UTC