Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θετικές εκτιμήσεις για την πορεία του ΣΥΝ

  • [01] Θετικές εκτιμήσεις για την πορεία του ΣΥΝ

    Θετικές εκτιμήσεις για την έως τώρα πορεία του Συνασπισμού , αλλά και αντιπαραθέσεις με επίκεντρο την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για την επανασύσταση του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκαν στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα.

    Μετά από ψηφοφορία εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία (67-31- 2 λευκά) η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας που παρουσίασε ο Γραμματέας της ΚΠΕ Ν. Χουντής, ενώ μειοψήφησε (31) η πρόταση 10 στελεχών, που εισηγήθηκε στην ΚΠΕ ο Δ. Χατζησωκράτης.

    Αποφασίστηκε, επίσης, η διεξαγωγή, το συντομότερο δυνατό, του προβλεπομένου από το Καταστατικό διαρκούς συνεδρίου του κόμματος με αντικείμενο την πολιτική και τα ψηφοδέλτια εν όψει των βουλευτικών εκλογών.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Αλαβάνος κλείνοντας τις εργασίες της ΚΠΕ δέχθηκε την πρόταση του Μ. Παπαγιαννάκη , η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για την επανασύσταση του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει βάση για περαιτέρω συζήτηση. Προς την ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και άλλα στελέχη μεταξύ των οποίων και ο Γραμματέας Ν. Χουντής.

    Ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε τη σημασία που έχει για την περαιτέρω πορεία του κόμματος να εκφραστεί σε πολιτικό επίπεδο το ρεύμα που δημιουργήθηκε στον χώρο της παιδείας, εκτιμώντας ότι ο ΣΥΝ έχει μεγάλες δυνατότητες να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αποσαφήνισε ότι πεδίο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, πριν ή μετά τις εκλογές δεν υπάρχει. Αυτό που θέλουμε, πρόσθεσε, είναι να αλλάξουν οι συσχετισμοί, να υπάρξουν καταλυτικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και να δημιουργηθούν νέοι συσχετισμοί με μια αριστερά που να μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις.

    Μιλώντας εκτενώς για την πολιτική συμμαχιών του ΣΥΝ, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι πρέπει πάνω απ΄όλα να υπάρξει συμμαχία με δυνάμεις που βρίσκονται εντός του κόμματος, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν τη δυνατότητα να είναι στην επιφάνεια, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει περιθώριο για συμμαχία και με την αριστερή σοσιαλδημοκρατία, με δυνάμεις δηλαδή που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις για το άρθρο 16 και γενικότερα τη νεολαία.

    Προνομιακός χώρος είναι επίσης κατά τον κ. Αλαβάνο και η Ριζοσπαστική Αριστερά τασσόμενος εμφανώς υπέρ της επανασύστασης του ΣΥΡΙΖΑ. Για να υπογραμμίσει την πίστη του στο εγχείρημα της επανασύστασης του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αλαβάνος -αφού διευκρίνισε ότι τέτοιο θέμα δεν έχει τεθεί- είπε ότι θα μπορούσε να τεθεί επικεφαλής ο Μ. Γλέζος

    Για την ανανέωση, θέμα που επίσης προκαλεί τριβές στο εσωτερικό του κόμματος ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι πρόκειται για θέμα επίπονο και μακροχρόνιο και κυρίως, πρέπει να καλύψει την έλλειψη δύναμης στο ΣΥΝ , ενώ υπενθύμισε και την επιτυχή παρουσία του κόμματος στις δημοτικές εκλογές και κυρίως στην Αθήνα με την υποψηφιότητα του Α. Τσίπρα.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι τα στελέχη του κόμματος δεν πρέπει να επηρεάζονται από τις δημοσκοπήσεις εκτιμώντας ότι ο ΣΥΝ έχει τη δυνατότητα να διπλασιάσει τις δυνάμεις του στις εθνικές εκλογές.

    Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΕΚΑ

    Τις έντονες διαφωνίες τους με το περιεχόμενο της διακήρυξης της Πολιτικής Γραμματείας για την επανασύσταση του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τόσο στις τοποθετήσεις τους, όσο και σε κοινή δήλωσή τους δέκα στελέχη του κόμματος. Πρόκειται για τους Κ. Ζάμπα, Φ. Κουβέλη, Σπ. Λυκούδη, Α. Μανταδάκη, Θ. Μαργαρίτη, Στ. Μπαγεώργο, Γ. Μπαλάφα, Μ. Παπαγιαννάκη, Μ. Σαμπατακάκη και Δ. Χατζησωκράτη.

    Στη δήλωση τους τονίζουν ότι με την διακήρυξη «υιοθετείται ένα πολιτικό πλαίσιο μακριά από τις επιλογές του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, αντιευρωπαϊκό, έξω από την πολιτική κουλτούρα του ΣΥΝ και της Ανανεωτικής Αριστεράς». Αναφέρουν επίσης ότι η απουσία του πρώην προέδρου του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλου από τα ψηφοδέλτια αποτελεί πλήγμα για το κόμμα και διαβεβαιώνουν ότι θα υπερασπιστούν την Αριστερή Ανανεωτική ταυτότητα και πολιτική του κόμματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 February 2007 - 17:30:13 UTC