Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δολοφονήθηκε ο διοικητής του ΙΚΑ
  • [02] Συνεργασία πρωθυπουργού με υπουργό Εξωτερικών
  • [03] "Υπεύθυνη η στάση του ΠΑΣΟΚ"
  • [04] Ομιλία Α.Παπαρήγα στη Νομική
  • [05] Την εκλογική τακτική του συζητάει ο ΣΥΝ

  • [01] Δολοφονήθηκε ο διοικητής του ΙΚΑ

    Ο διοικητής του ΙΚΑ Γιάννης Βαρθολομαίος βρέθηκε νεκρός στις 6:06 το απόγευμα στο κλιμακοστάσιο πολυκατοικίας, στην οδό Λυκάβου 20, στου Ζωγράφου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας.

    Έφερε μώλωπες στο πρόσωπο και εκχυμώσεις από συνθήκες πάλης.

    Η αστυνομία ενημερώθηκε για το συμβάν τηλεφωνικά από το ΕΚΑΒ. Επί τόπου έφθασε περιπολικό της Αμέσου Δράσεως και διαπιστώθηκε ότι σε εξωτερικό χώρο διαμερισμάτων (στο πλατύσκαλο), βρισκόταν νεκρός άνδρας ηλικίας 60-65 ετών περίπου. Όπως εξακριβώθηκε, πρόκειται για τον Καθηγητή, Γιάννη Βαρθολομαίο Διοικητή του ΙΚΑ.

    Ερευνώνται οι συνθήκες και τα αίτια του θανάτου. Στο σημείο μετέβη ιατροδικαστής, ενώ ο χώρος έχει αποκλεισθεί.

    Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής/Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι., με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

    Την εποπτεία των ερευνών έχει αναλάβει ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, επικουρούμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγο Βασίλειο Τσιατούρα.

    Ο Αρχηγός της αστυνομίας Αναστάσιος Δημοσχάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας και πρόσθεσε ότι Γ. Βαρθολομαίος δεν διέμενε στην συγκεκριμένη πολυκατοικία.

    Βιογραφικό

    Ο Ιωάννης Βαρθολομαίος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1941 και ήταν καθηγητής του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Μιλούσε Αγγλικά και είχε σπουδάσει στο Οικονομικό τμήμα της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών Αθηνών. Ελαβε μάστερ στη Φιλοσοφία από το αγγλικό Πανεπιστήμιο του YORK τον Δεκέμβριο του 1973 και έκανε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του LEICESTER στην Αγγλία, το 1980.

    Είχε λάβει τις ακαδημαϊκές διακρίσεις του υπότροφου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεων (ΟΟΣΑ) για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, με ειδίκευση στη Δημόσια Οικονομική (1969-1971) και του υπότροφου του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, με ειδίκευση στη Δημόσια Οικονομική (1971-1972 και 1976-1977).

    Ο Ιωάννης Βαρθολομαίος είχε συγγράψει πληθώρα εργασιών οι οποίες δημοσιεύθηκαν σε ελληνικά και διεθνούς κύρους περιοδικά σχετικά με τα δημόσια οικονομικά.

    Διετέλεσε σύμβουλος στον υφυπουργό Συντονισμού σε θέματα δημοσίων επενδύσεων (1977), μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Συντάξεως της Εισηγητικής Έκθεσης του Προϋπολογισμού (1979, 1989 και 1991) και συνεργάτης του Οικονομικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού (1979 - 1981) με αρμοδιότητα σε θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, Οικονομικός Σύμβουλος στην εταιρεία "ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε." (1985 - 1987), Οικονομικός Σύμβουλος του Δημάρχου Αθηναίων (1987 - 1988), γενικός γραμματέας στην Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων (1989 - 1993), με ευθύνη την Αναμόρφωση του Συστήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης (Ν.1902/90 και 2084/92) και πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης (1989 - 1993).

    Ο Ιωάννης Βαρθολομαίος ήταν Γενικός Διευθυντής της ΝΔ από το 1994 μέχρι τις 12 Ιουνίου του 2004 που ανέλαβε τη διοίκηση το ΙΚΑ.

    [02] Συνεργασία πρωθυπουργού με υπουργό Εξωτερικών

    Συνεργασία με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και συζήτησαν τόσο για την περιοδεία της στη Θράκη όσο και για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

    Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για την περιοδεία της και την ανταπόκριση του κόσμου στις αποφάσεις που έλαβε η Κυβερνητική Επιτροπή.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις επικρίσεις που δέχεται από το ΠΑΣΟΚ για την περιοδεία αυτή, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε "δεν είναι άσκηση εξωτερικής πολιτικής. Ο υπουργός Εξωτερικών είναι κεντρικό κυβερνητικό στέλεχος και έχει τη δυνατότητα να περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα. Λυπάμαι που στενοχώρησα το ΠΑΣΟΚ, αλλά φαντάζομαι ότι θα το αντέξει".

    Σε άλλη ερώτηση, σύμφωνα με την οποία δεν είναι ξεκάθαρη η κυβερνητική ατζέντα, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε πως η ατζέντα της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη και πρόσθεσε "όπως βλέπετε από τις δημοσκοπήσεις που είδαν τη δημοσιότητα, αυτή η πρόταση την οποία έκανε το ΠΑΣΟΚ και η προσπάθεια πόλωσης την οποία κάνει, δεν βρίσκει ανταπόκριση στον ελληνικό λαό".

    Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Γερμανικού Κοινοβουλίου Νόρμπερτ Λάμερτ.

    [03] "Υπεύθυνη η στάση του ΠΑΣΟΚ"

    Το ΠΑΣΟΚ πέρασε στην αντεπίθεση στο ζήτημα της διαδικασίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος, καθώς κατηγορήθηκε σήμερα από τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο ότι τηρεί ανεύθυνη στάση.

    Ο εκπρόσωπος του Κινήματος Πέτρος Ευθυμίου δήλωσε ότι προφανώς όταν ο κ.Αντώναρος έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση κοίταζε τον εαυτό του στον καθρέφτη και πρόσθεσε ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης είναι υπεύθυνη και κρυστάλλινα διαυγής.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με ευθύνη της οδήγησε την αναθεωρητική διαδικασία σε πλήρες αδιέξοδο, καθώς, όπως είπε, στένεψε τα περιθώριά της, ενώ δεν έκανε καμία πρόταση της αντιπολίτευσης δεκτή.

    Επίσης την κατηγόρησε ότι προσπάθησε να επιβάλει τις θέσεις της με πρωτοφανή κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα.

    Όπως τόνισε ο κ. Ευθυμίου, σύμφωνα με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ η προσφυγή στις εκλογές αναστέλλει ταυτόχρονα τη διαδικασία αναθεώρησης και τα κόμματα θα προσέλθουν στις εκλογές και με το δίλημμα που αφορά στην αναθεώρηση. Δηλαδή ποία πολιτική δύναμη και σε ποία κατεύθυνση θα εφαρμόσει συνταγματικές αρχές υπέρ της κοινωνίας και του πολίτη.

    Τη θέση αυτή του ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε ο κ. Ευθυμίου, οφείλει να τη δεχθεί η ΝΔ.

    Το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης ήταν, εξ άλλου, αντικείμενο χθεσινής ανταλλαγής επιστολών μεταξύ της Προέδρου της Βουλής και του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

    Η κα Μπενάκη - Ψαρούδα ζήτησε, προκειμένου να θεωρήσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μετέχει στη συνέχεια της αναθεωρητικής διαδικασίας, δήλωση η οποία θα υπογράφεται από όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    Σε διαφορετική περίπτωση, ανέφερε η κα Μπενάκη, οι προτάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα περιληφθούν στην έκθεση της Επιτροπής Αναθεώρησης προς την Ολομέλεια του Σώματος.

    Απαντώντας ο κ. Δημ. Ρέππας τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν συμμετέχει με οποιονδήποτε τρόπο στην διαδικασία αναθεώρησης, ύστερα από όσα συνέβησαν στη Βουλή και διατρανώνει την αντίθεσή του σε αυτές μεθοδεύσεις.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Ρέππας, κατά το ΠΑΣΟΚ για να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος πρέπει να αναληφθεί εξ αρχής πρωτοβουλία από την επόμενη Βουλή.

    Ε.Αντώναρος: Ανεύθυνη η στάση του ΠΑΣΟΚ

    Ανεύθυνη χαρακτήρισε τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης αλλά και εν γένει των μεταρρυθμίσεων, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος, ερωτηθείς σχετικά με την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να μη συμμετάσχει στη συνταγματική αναθεώρηση ούτε στην επόμενη Βουλή. Πρόσθεσε δε ότι είναι δηλωμένη η βούληση της κυβέρνησης να ψηφίσει τις υπό αναθεώρηση διατάξεις.

    Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Πολύδωρα

    Σε υψηλούς τόνους απάντησε το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι χρησιμοποιεί συνειδητά τη στρατηγική της έντασης προκειμένου να αλιεύσει ακροδεξιές ψήφους και γι΄αυτό συμπράττει με τους κουκουλοφόρους στη δημιουργία έντασης.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις επιλογές και τις αλλεπάλληλες διχαστικές εκτροπές του κ. Πολύδωρα. Είναι, τόνισε, βαρύτατη η ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού, εν ονόματι του οποίου πραγματοποιούνται αυτές οι ακρότητες. Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, καλεί τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του και χρησιμοποίησε την έκφραση "φθάνει πια" για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα θέματα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

    Απαντώντας, εξ άλλου, σε ερώτηση για το αν ζητείται από το ΠΑΣΟΚ η παραίτηση του κ. Β. Πολύδωρα, ο Πέτρος Ευθυμίου τόνισε ότι ήδη αναπτύσσοντας την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε επισημάνει τις βαρύτατες ευθύνες του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, οι οποίες, όπως είπε, θα έπρεπε να τον είχαν οδηγήσει στο σπίτι του.

    Ο αρμόδιος, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, για θέματα Δημόσιας Τάξης κ. Αλέκος Παπαδόπουλος τόνισε ότι η κατάσταση στην Αστυνομία είναι πλέον επικίνδυνη, καθώς, όπως είπε, υπάρχει ένα εκρηκτικό μείγμα ενός συστηματικού κομματισμού,αναξιοκρατίας και αποδεδειγμένης επιχειρησιακής ανεπάρκειας. Αυτό το μήνυμα, πρόσθεσε, κατέστησε την Ελληνική Αστυνομία παράλυτη.

    Ο Αλέκος Παπαδόπουλος κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι περιορίζεται να επενδύει σε φιοριτούρες αυταρχισμού παλαιάς κοπής, μετατρέποντας την Ελλάδα σε μια δημοκρατία με ανασφάλεια και αυταρχισμό, όταν, όπως σημείωσε, την είχε παραλάβει με ασφάλεια για τους πολίτες και τάξη.

    Ανακοίνωση Β.Πολύδωρα

    Από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση του υπουργού κ. Βύρωνα Πολύδωρα:

    "Στις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΝ κ. Αλέκου Αλαβάνου, του Εκπροσώπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Πέτρου Ευθυμίου, των κ.κ. Ν. Μπελαβίλα και Γ. Αλμπάνη (Πρωτοβουλίας για το άρθρο 16), του κ. Δ. Στρατούλη και των συνδικαλιστών της ΠΟΣΔΕΠ, κ. Λ. Απέκη και κ. Ι. Μαΐστρου, και άλλων κινδυνολογούντων για δήθεν εγκαθίδρυση "Αστυνομικού Κράτους" και για αναβίωση του "Σπουδαστικού της Ασφάλειας" καθώς και στα σχετικά σχόλια των Μέσων Ενημέρωσης, απαντώ:

    Μην υπερτιμούν τις δυνάμεις τους και τις δυνατότητές τους οι συκοφάντες και διαστρεβλωτές.

    Ο λαός βλέπει και γνωρίζει την αλήθεια. Και μας κρίνει όλους ".

    Αντιδράσεις ΚΚΕ και ΣΥΝ για ανακοίνωση της ΓΑΔΑ και τις δηλώσεις Πολύδωρα

    Το ΚΚΕ με σημερινή του ανακοίνωση χαρακτηρίζει «προκλητική» τη χθεσινή ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σχετικά με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και εκτιμά ότι «δείχνει την κλιμακούμενη επιχείρηση τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος, για την οποία η κυβέρνηση έχει την ευθύνη».

    Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημειώνει πως «είναι γνωστή, και το κόμμα την έχει επανειλημμένα καταγγείλει, η πολύμορφη δράση των μηχανισμών καταστολής κατά του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος» και προσθέτει ότι «τις τελευταίες ημέρες αποκαλύφθηκε ακόμα περισσότερο με την παρακολούθηση και συκοφάντηση των φοιτητικών συλλόγων, καθώς και με την φωτογραφική αποκάλυψη του «Ριζοσπάστη» της ύπαρξης και δράσης κουκουλοφόρων δίπλα σε ένστολους αστυνομικούς στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης».

    Σύμφωνα με το ΚΚΕ «η κυβέρνηση είναι για μια ακόμα φορά εκτεθειμένη» και το κόμμα καλεί «τη νεολαία και όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη τους με ενιαίο μέτωπο για τα σύγχρονα δικαιώματά τους. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε κάθε επιχείρηση περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών τους».

    Εξ άλλου, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη σημερινή δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Δεν είναι ούτε δημοκρατική, ούτε υπεύθυνη μία κυβέρνηση που ο Υπουργός της Δημόσιας Τάξης, με την ανοχή του Πρωθυπουργού, κατηγορεί Πρόεδρο Κοινοβουλευτικού κόμματος πρώτα ως έκνομο, ύστερα ως λειτουργούντα εκτός κοινοβουλευτικού πλαισίου και τώρα τον υβρίζει και τον απειλεί ανοιχτά. Όλα έχουν τα πολιτικά τους όρια».

    Στο μεταξύ, ο καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας, είπε ότι οι πανεπιστημιακοί ζητούν την παραίτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης. Ο κ.Μπελαβίλας, μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης με θέμα την Ακαδημαϊκή αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου και το άρθρο 16, χαρακτήρισε νέο ολίσθημα τη σημερινή ανακοίνωση και σημείωσε ότι «έριξε λάδι στη φωτιά και θεωρείται ακατάλληλος για τη θέση του από τους πανεπιστημιακούς».

    [04] Ομιλία Α.Παπαρήγα στη Νομική

    Την αντίθεση του ΚΚΕ στην αυτοτέλεια των Πανεπιστημίων όπως αυτή εκφράζεται από την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ εξέφρασε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Η κ. Παπαρήγα μιλώντας απόψε στη Νομική Σχολή Αθηνών τόνισε ότι η αυτοτέλεια των Πανεπιστημίων όπως προωθείται είναι εξαιρετικά επιζήμια και έχει ως μοναδικό στόχο την πλήρη υποταγή των Πανεπιστημίων στις επιχειρήσεις. Υποστήριξε ότι η αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την συνταγματική αναθεώρηση έχει ως μοναδικό σκοπό να περάσει, όπως είπε, το δικό του άρθρο 16. " Δεν δημιουργούνται ελπίδες. Πρέπει να ματαιώσουμε συνολικά τη συνταγματική αναθεώρηση", τόνισε η κ. Παπαρήγα.

    Εξέφρασε ακόμη την αντίθεση του ΚΚΕ στην αξιολόγηση των καθηγητών και υπεραμύνθηκε τη θέση για δημόσια δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Η κ. Παπαρήγα τόνισε τέλος, ότι πρέπει να ανοίξει μια ολοκληρωμένη συζήτηση για τις σχέσεις Πανεπιστημίου - Κοινωνίας. "Να ανοίξει συζήτηση για το Πανεπιστήμιο, την επιστήμη , την τεχνολογία την έρευνα και την οικονομία. Για ποιόν και από ποιόν;" είπε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι αν δεν συμβεί αυτό τότε το πανεπιστημιακό κίνημα θα μείνει άοπλο.

    [05] Την εκλογική τακτική του συζητάει ο ΣΥΝ

    «Η αναθεώρηση του άρθρου 16 έχει ώρες μόνο ζωής, ίσως ημερών, έστω εβδομάδων και, εν πάση περιπτώσει, σίγουρα πολύ πριν από τις εκλογές», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση που οργάνωσε το Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς», με θέμα «H υπεράσπιση του άρθρου 16 και η ακαδημαϊκή αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου».

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ εκτίμησε ότι «ο δικομματισμός δεν θα αντέξει την πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος και του λαϊκού κινήματος» και πρόσθεσε ότι «κατάφεραν να σπάσουν τη δικομματική συναίνεση στην πρώτη φάση και τώρα είναι πολύ κοντά στο να σπάσουν συνολικά τη συναίνεση των δύο κομμάτων και στη δεύτερη φάση, σε μια μεγάλη νίκη του κινήματος».

    Ο Αλέκος Αλαβάνος κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση «να δηλώσει ότι στην επόμενη βουλή, είτε είναι πρώτο κόμμα, είτε δεύτερο, είτε τρίτο, εφόσον συνεχισθεί η διαδικασία της αναθεώρησης, δεν θα συμμετάσχει θετικά σε αυτήν και ιδιαίτερα στο άρθρο 16, είτε ψηφίζοντας αρνητικά, είτε μη παίρνοντας μέρος, μη προσθέτοντας δηλαδή θετικές ψήφους, ώστε να μη συγκεντρωθούν 180 ψήφοι που χρειάζονται».

    Στο περιθώριο της εκδήλωσης, τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΝ, όσο και ορισμένοι Πανεπιστημιακοί ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα, μετά την σημερινή του ανακοίνωση με την οποία απαντά στις επικρίσεις που δέχθηκε η χθεσινή ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

    Ο ΣΥΝ συζητάει την εκλογική τακτική του

    Η εκλογική τακτική και η προετοιμασία του Συνασπισμού για τις εθνικές εκλογές θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο.

    Η συνεδρίαση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, αλλά είχε αναβληθεί λόγω της πρότασης δυσπιστίας που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ.

    Οι εργασίες της ΚΠΕ θα ξεκινήσουν στις 10.00 το πρωί με ομιλία του προέδρου του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου και θα ακολουθήσει εισήγηση του Γραμματέα της ΚΠΕ Νίκου Χουντή. .

    Το μεσημέρι του Σαββάτου θα γίνει και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του κόμματος.

    Τέλος, τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Συνασπισμού (Πλατεία Ελευθερίας 1), με θέμα «Κλιματικές αλλαγές και σχέδιο προτάσεων του ΣΥΝ». Η συνέντευξη θα ξεκινήσει με ομιλία του κ. Αλέκου Αλαβάνου, ενώ τις προτάσεις του κόμματος θα παρουσιάσει το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος του Κύκλου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Μιχάλης Παπαγιαννάκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 February 2007 - 19:30:26 UTC