Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
  • [02] Εξιχνιάστηκε υπόθεση βιομηχανικής κατασκοπίας

  • [01] Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

    Με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το οποίο εξελίχθηκε ομαλά κορυφώθηκαν και αυτή την εβδομάδα οι αντιδράσεις για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και την κατάθεση του νόμου-πλαισίο για τα ΑΕΙ. Με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, φοιτητών και σπουδαστών το συλλαλητήριο, μεγαλύτερο σε όγκο από τις προηγούμενες φορές ξεκίνησε με την πορεία στις 2 μ.μ. για να καταλήξει και αποχωρήσει δύο ώρες αργότερα από τη Βουλή. Εκεί, οι διαδηλωτές "επικύρωσαν" την άρνησή τους στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση και στην ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ. Κατήγγειλαν την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση για συναίνεση σε βάρος της "Δωρεάν Παιδείας για όλους", κατηγόρησαν τις αστυνομικές δυνάμεις για άσκηση της τρομοκρατίας και αποχώρησαν πετώντας τους πέτρες, μπουκάλια με μελάνι κ.α.

    Οι διαδηλωτές αποχώρησαν προς τους χώρους της συγκέντρωσης ενώ το συντονιστικό πορεύθηκε προς το ΕΜΠ, όπου θα συνεδριάσει για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων. Ήδη έχει εξαγγελθεί η επόμενη κινητοποίηση για τις 22 Φεβρουαρίου, ενώ το συντονιστικό όργανο των φοιτητικών συλλόγων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών ζητούν από τα συνδικάτα να καλέσουν τα μέλη τους σε 24ωρες απεργίες στις 15 και 22 Φεβρουαρίου όπου έχουν προγραμματιστεί στη Βουλή οι ψηφοφορίες για τα υπό αναθεώρηση άρθρα.

    Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν και οι καθηγητές ΤΕΙ οι οποίοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία (σήμερα και αύριο) ενώ για τη διευκόλυνση των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης και διδασκάλων στο συλλαλητήριο, οι ομοσπονδίες τους είχαν ορίσει δίωρες στάσεις εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι οι πανεπιστημιακοί καθηγητές βρίσκονται από τη Δευτέρα σε απεργία διαρκείας την οποία αναμένεται να επιβεβαιώσουν στην αυριανή τους συνέλευση. Οι φοιτητικές καταλήψεις συνεχίζονται σε 303 σχολές και οι σπουδαστές σε οκτώ παρά τις έντονες αντιδράσεις για την ομαλή διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικασίας. Έντονες αντιδράσεις για τις κινητοποιήσεις εκφράζει και η συντονιστική επιτροπή 1000 καθηγητών οι οποίοι ζητούν να ανοίξουν τα πανεπιστήμια και να διαβουλευτούν τα συλλογικά τους όργανα προκειμένου η πανεπιστημιακή κοινότητα να πρωτοστατήσει στις διαδικασίες αναβάθμισης των ιδρυμάτων.

    Η σημερινή πορεία εξελίχθηκε σχετικά ομαλά με μοναδικό επεισόδιο τη ρήψη μιας μολότοφ σε τράπεζα επί της Όθωνος και τις τρεις προσαγωγές "υπόπτων" για επεισόδια οι οποίοι μετά από λίγο αφέθησαν ελεύθεροι. Επίσης αντίδραση στο προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ προκάλεσε ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για ετοιμότητα σε πιθανά επεισόδια που θα δημιουργούσαν "άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου" τα οποία ερχόντουσαν με άλλους φοιτητές με δεκατρία πούλμαν από μεγάλες πόλεις της επαρχίας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του προέδρου της ΠΟΣΔΕΠ Λ. Απέκη. Το γεγονός κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης Γ. Μαΐστρος στη ομιλία του στο χώρο της συγκέντρωσης στα Προπύλαια.

    Τέλος, το κέντρο της Αθήνας ακινητοποιήθηκε για μια ακόμη φορά από τις 2 έως τις 5 μ.μ. όπου αποσύρθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, εκτός της περιοχής του Πολυτεχνείου. Οι σχετικές ρυθμίσεις, με τον αποκλεισμό των δρόμων, είχαν ξεκινήσει στις 12.30 μ.μ. με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στις συμβολές των κάθετων δρόμων περιμετρικά της πορείας. Στην παρουσία των Αστυνομικών Δυνάμεων αντιδρούσαν οι φοιτητές ζητώντας την απομάκρυνσή τους και γι' αυτό καθυστέρησε να ξεκινήσει η πορεία.

    Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

    «Με ευθύνη της ΠΟΣΔΕΠ και του προέδρου της κ. Λεωνίδα Απέκη, κινητοποιούνται λεωφορεία με μεταφερόμενους διαδηλωτές από διάφορες πόλεις της χώρας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο σημερινό Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο "ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ". Έχουν εντοπιστεί δεκατρία λεωφορεία σε διάφορα εθνικά οδικά δίκτυα και αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να αποφευχθούν ανεξέλεγκτες παραβατικές συμπεριφορές επιβαινόντων διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και άτομα των Ε.Α.Α.Κ. και του αντιεξουσιαστικού / αναρχικού χώρου.

    Ενημερώθηκαν προφορικώς και εγγράφως από Υπηρεσία μας, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, για συμπεριφορά των συμμετεχόντων στο ανωτέρω συλλαλητήριο, ευθύνης οργανωτικής επιτροπής ΠΟΣΔΕΠ και προέδρου της.

    Θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις για προσυγκεντρώσεις, συγκεντρώσεις, ροή πορείας, καθώς και τυχόν έκτροπα».

    «Γίνεται απροκάλυπτη στοχοποίηση του Προέδρου της ΠΟΣΔΕΠ Λάζαρου Απέκη ως "υπευθύνου" για την προσέλευση των πούλμαν και των φοιτητών», σημειώνει ανακοίνωση του ΣΥΝ, με την οποία επικρίνει την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

    Στην ανακοίνωση του ΣΥΝ αναφέρεται: «Η συγκεκριμένη επιχειρησιακή εντολή, η οποία ακούστηκε και από την δημόσια τηλεόραση το πρωί, αποτελεί μνημείο αθέμιτης και πολιτικά απαράδεκτης ανακοίνωσης από δημόσια υπηρεσία που πρώτη αυτή γνωρίζει το μέγεθος των συνεπειών και των κινδύνων που μπορεί να επιφέρει αυτή η απαράδεκτη στοχοποίηση. Οι ειρηνικές διαθέσεις και η αγωνιστικότητα των φοιτητών και των καθηγητών τους δεν πρόκειται να αλλάξουν ή να καμφθούν από τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες».

    Ε.Αντώναρος για νόμο-πλαίσιο

    «Όταν ολοκληρωθεί ο διάλογος, η κυβέρνηση θα καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγ. Αντώναρος, από τον οποίο ζητήθηκε να διευκρινίσει δήλωση της υπουργού Παιδείας Μ. Γιαννάκου ότι ο χρόνος κατάθεσης του νόμου-πλαίσιου για τα ΑΕΙ αποτελεί πλεονέκτημα της κυβέρνησης.

    Ο κ. Αντώναρος αποσαφήνισε ότι «ο διάλογος είναι μια ζωντανή διαδικασία που εξελίσσεται δημιουργικά και, άρα, όταν ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες διατύπωσης του τελικού κειμένου, αυτό θα κατατεθεί στη Βουλή».

    [02] Εξιχνιάστηκε υπόθεση βιομηχανικής κατασκοπίας

    Η πρώτη υπόθεση βιομηχανικής κατασκοπίας στη χώρα μας εξιχνιάστηκε από τους Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Συγκεκριμένα συνελήφθη,χθες, αλλοδαπός υπήκοοος ηλικίας 27 ετών, με τις κατηγορίες, της παράβασης του απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας, της παράβαση στοιχείων ή προγραμμάτων υπολογιστών κατ' εξακολούθηση όπως και του νόμου "Περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων".

    Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργείτο έρευνα για παράνομο λογισμικό υποκλοπης συνομιλιών μέσω Διαδικτύου. Το συγκεκριμένο λογισμικό διετίθετο:

    - για να παρακολουθούνται άτομα που χρησιμοποιούσαν για τις επικοινωνίες τους αντί των γνωστών τηλεπικοινωνιακών εταιριών προγράμματα επικοινωνίας Ιντερνετ (Ip Voice)

    -για να υποκλέπτονται συνομιλίες χώρου μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

    Στη διάρκεια της έρευνας προσήλθε στην Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής ιδιοκτήτης ναυτιλιακής εταιρίας-έλληνας υπήκοος- και κατήγγειλε ότι ο συλληφθείς, ως πρώην εργαζόμενος του κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου-Ιουλίου 2006 είχε εγκαταστήσει στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του, εν αγνοία του, λογισμικό το οποίο είχε τη δυνατότητα να συλλαμβάνει ήχο από τον περιβάλλοντα χώρο και στη συνέχεια να τον αποστέλλει μέσω Ιντερνετ σε ιστοσελίδα της Ρωσίας. Ο συλληφθείς αποδέχθηκε τις παράνομες πράξεις του και ισχυρίστηκε ότι προέβη στις ενέργειες αυτές προκειμένου να ασκήσει πιέσεις στον καταγγέλλοντα και πρώην εργοδότη του για χρωστούμενα δεδουλευμένα.

    Στο κατάστημα και στην οικία του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις σκληροί δίσκοι.

    Η υπόθεση σύμφωνα με το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αποτελεί παγκόσμια περίπτωση ηλεκτρονικής υποκλοπής συνομιλιών μέσω Διαδικτύου.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 February 2007 - 15:30:16 UTC