Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποίηση των ΗΠΑ για τις έρευνες
  • [02] Διαμάχη για το κάστρο του Κόμη Δράκουλα

  • [01] Ικανοποίηση των ΗΠΑ για τις έρευνες

    Την "πλήρη ικανοποίηση" των ΗΠΑ για το επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει με τις ελληνικές Αρχές στο πλαίσιο των προσπαθειών για την εξιχνίαση της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης κατά της πρεσβείας στην Αθήνα, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Σον Μακόρμακ. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προκήρυξη που έστειλε ο "Επαναστατικός Αγώνας", ο κ. Μακόρμακ δήλωσε: "Είδαμε την ίδια ανακοίνωση στις εφημερίδες. Φαίνεται ότι δημοσίευσαν κάτι σαν μανιφέστο σε μια ελληνόγλωσση εφημερίδα στο οποίο είπαν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ όπως και ότι αυτού του είδους οι επιθέσεις θα συνεχισθούν στο μέλλον. Στο παρελθόν ήταν άγνωστοι στις ελληνικές Αρχές όπως και σε μας".

    Ο Αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε ότι "εργαζόμαστε πολύ στενά με τις ελληνικές Αρχές σε αυτή την υπόθεση για να βρούμε ποιοι είναι υπεύθυνοι για την επίθεση στην πρεσβεία μας", έτσι ώστε να παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη.

    Τέλος, ο κ. Μακόρμακ υπογράμμισε με έμφαση το γεγονός ότι "η Ελληνίδα Υπουργός Εξωτερικών αμέσως μετά την επίθεση μετέβη στην πρεσβεία και συναντήθηκε με τον εκεί πρέσβη μας".

    Στο μεταξύ, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας η εξονυχιστική ανάλυση της προκήρυξης που έστειλε ο "Επαναστατικός Αγώνας" αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία.

    Η κυβέρνηση δεν κάνει διάλογο με τρομοκράτες, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ.Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.

    Στην πεντασέλιδη προκήρυξη, που απέστειλε η οργάνωση στην εφημερίδα "Ποντίκι", διατυπώνονται απειλές σε βάρος των υπουργών Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη και Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα, ενώ "φωτογραφίζεται" το κτίριο της Βουλής, ως επόμενος στόχος.

    Υπενθυμίζεται, ότι ο πρωθυπουργός από το Στρασβούργο, τόνισε ότι στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας δεν θα πρέπει να πληγούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    [02] Διαμάχη για το κάστρο του Κόμη Δράκουλα

    Η πώληση του Κάστρου Μπραν-Κάστρου του Κόμη Δράκουλα- συνεχίζει να προβληματίζει τους ιθύνοντες και να αποτελεί αντικείμενο διαμάχης. Ο επικεφαλής του συμβουλίου της ρουμανικής επαρχίας Μπρασόφ, Αριστοτέλ Καντσέκου, δήλωσε χθες ότι ο ιδιοκτήτης του κάστρου Ντομινίκ των Αψβούργων, εγγονός της βασίλισσας Μαρίας της Ρουμανίας απέστειλε φαξ στο συμβούλιο με το οποίο το πληροφορεί ότι απέρριψε την προσφορά του για 60 εκατ. ευρώ, αφού το φρούριο πωλήθηκε σε αμερικανική εταιρεία για 100 εκατ. ευρώ.

    Ωστόσο, ο δικηγόρος του Ντομινίκ, Κόριν Τρανταρίφ, διέψευσε τις πληροφορίες περί πώλησης του κάστρου, αλλά επιβεβαίωσε ότι η οικογένεια των Αψβούργων απέρριψε την προσφορά του συμβουλίου του Μπρασόφ. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι υπάρχουν πολλές προσφορές από το εξωτερικό για το κάστρο, μεγαλύτερες των 60 εκατ. ευρώ.

    Ο Ντομινίκ των Αψβούργων πήρε πίσω το κάστρο τον Μάιο του 2006, αλλά η συμφωνία που έχει με το ρουμανικό κράτος ορίζει ότι αν θέλει να το πουλήσει πρέπει να το ανακοινώσει πρώτα στο υπουργείο Πολιτισμού. Σε περίπτωση που το υπουργείο Πολιτισμού αρνηθεί να αγοράσει το κάστρο, τότε η οικογένεια των Αψβούργων αποδεσμεύεται και μπορεί να αναζητήσει νέους αγοραστές.

    Πρόσφατα, ο Ρουμάνος υπουργός Πολιτισμού Άντριαν Ιοργκουλέσκου δήλωσε ότι το ρουμανικό κράτος δεν θα σπαταλήσει το δημόσιο χρήμα για την αγορά του κάστρου, καθώς, όπως είπε, η τιμή πώλησης (60 εκατ. ευρώ) είναι πολύ υψηλή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 January 2007 - 7:30:10 UTC