Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αισιόδοξος για τις εξαγωγές ο Γ.Αλογοσκούφης

  • [01] Αισιόδοξος για τις εξαγωγές ο Γ.Αλογοσκούφης

    Την ανάγκη απαλλαγής της Ελλάδας από τη σχιζοφρένεια -όπως χαρακτηριστικά είπε- που υπάρχει εναντίον των ξένων επενδύσεων, υπογράμμισε απόψε, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, τονίζοντας ότι είναι καλό για την ελληνική οικονομία να έρχονται στη χώρα ξένα επενδυτικά κεφάλαια.

    Μιλώντας απόψε από το βήμα του 3ου Greek Export Managers Forum, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε: «Υπάρχει μία σχιζοφρένεια στην Ελλάδα. Από τη μία θέλουμε ξένες επενδύσεις κι από την άλλη όταν έρχονται, όλοι συνασπίζονται για να τις εμποδίσουν, γιατί φοβούνται ότι θα φέρουν αναταράξεις στην αγορά. Πρέπει να αποφασίσουμε. Είτε θέλουμε τις ξένες επενδύσεις είτε δεν τις θέλουμε». Με την ευκαιρία υπενθύμισε ότι στο 11μηνο του 2006, οι ξένες επενδύσεις στη χώρα μας έφθασαν στα 4 δις ευρώ, ποσό ένδεκα φορές περισσότερο από αυτό στο αντίστοιχο διάστημα του 2005.

    Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των ελληνικών εξαγωγών το 2007 επισημαίνοντας ότι φέτος το ποσοστό των εξαγωγών αναμένεται να φτάσει στο 9,8% του ΑΕΠ.

    Παράλληλα εξήρε το έργο του ΟΠΕ, σημειώνοντας ότι χαρακτηριστικό δείγμα της επιτυχίας των δράσεών του αποτελεί η ενίσχυση των εξαγωγών στις αγορές στόχους. Για παράδειγμα ανάφερε ότι στο δεκάμηνο του 2006 σε σχέση με το 2005 η αύξηση των εξαγωγών στην Ιαπωνία ήταν 60,8%, στη Βουλγαρία 31,6%, στη Ρουμανία 46,8%, στην Κίνα 65,8%, στην Τουρκία 24,7% και στη Ρωσία 20,6%.

    Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ακόμη ότι το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών διαμορφώνει ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα, που στηρίζεται στην εξωστρέφεια, στην επιχειρηματικότητα και στην ανταγωνιστικότητα. Παράλληλα είπε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η διεύρυνση της εξαγωγικής βάσης της Ελλάδας με νέα προϊόντα πολλά από τα οποία παράγονται στη Βόρεια Ελλάδα.

    Σε ό,τι αφορά στις τρεις βασικές προτεραιότητες που τέθηκαν στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου δράσης για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, επεσήμανε ότι αυτές είναι: πρώτον η στόχευση σε μεγάλες αγορές στόχους, δεύτερον η συντονισμένη και συνδυασμένη παρουσία των φορέων εξωστρέφειας της χώρας στο εξωτερικό, και τρίτον η διαφημιστική υποστήριξη των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών εκτός των συνόρων.

    Επβ ευκαιρία της ομιλίας του στο συνέδριο ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα δημοπρατηθούν έργα ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 January 2007 - 19:30:10 UTC