Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Τουρκία
  • [02] Σφοδρή κακοκαιρία σε Ευρώπη και ΗΠΑ

  • [01] Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Τουρκία

    Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ αποτελούμενη από τη ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, τον Ηλία Λέγγερη, μέλος της ΚΕ και την Αναστασία Μοσχόβου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη, αναχωρεί σήμερα για την Κωνσταντινούπολη, όπου θα παραστεί στις εργασίες του 8ου Συνεδρίου του ΚΚ Τουρκίας.

    Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα πάρει επίσης μέρος και στη διεθνή συνάντηση που διοργανώνει το ΚΚ Τουρκίας στο πλαίσιο του συνεδρίου του με θέμα "Το Ανατολικό Ζήτημα".

    [02] Σφοδρή κακοκαιρία σε Ευρώπη και ΗΠΑ

    Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βόρεια Ευρώπη, όπου προκλήθηκαν και μεγάλα προβλήματα στις συγκοινωνίες εξαιτίας μίας από τις χειρότερες καταιγίδες που έπληξε την ήπειρο τα τελευταία 20 χρόνια.

    Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βρετανία, 10 στη Γερμανία, πέντε στην Ολλανδία, τρεις στην Τσεχία, δύο στη Γαλλία και δύο στην Πολωνία,σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 08.30(ώρα Ελλάδος).

    Σε ορισμένες περιοχές οι άνεμοι έφθασαν να φυσούν με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων, προκαλώντας εκτεταμμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση χιλιάδων νοικοκυριών.

    Στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, ένα φορτηγό πλοίο λόγω της κακοκαιρίας έπεσε πάνω σε πετρελαϊκό τερματικό σταθμό με συνέπεια να χυθούν στη θάλασσα περίπου 800 κυβικά μέτρα αργού πετρελαίου.

    Στη Γερμανία, οι λιμενικές αρχές απαγόρευσαν τον απόπλου πλοίων, ενώ οι σιδηρόδρομοι δεν λειτούργησαν σε όλη τη χώρα.

    Στο Λονδίνο, ακυρώθηκαν πάνω από 100 εσωτερικές και ευρωπαϊκές πτήσεις λόγω του καιρού. Προβλήματα παρατηρήθηκαν και σε άλλα αεροδρόμια της Ευρώπης

    Στη Βρετανία ένα δίχρονο αγόρι περιλαμβάνεται μεταξύ των τουλάχιστον 10 θυμάτων της κακοκαιρίας, ενώ τα 26 μέλη ενός φορτηγού πλοίου που βυθίζεται στο αγγλικό κανάλι διασώθηκαν χάρη στην επέμβαση Γάλλων και Άγγλων διασωστών με ελικόπτερα.

    Στη Γερμανία, όπου οι άνεμοι έφτασαν να φυσούν μέχρι και με ταχύτητα 202 χιλιομέτρων, οι αρχές αποδίδουν το θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων στην ξαφνική καταιγίδα. Σε πολλές γερμανικές πόλεις ξεριζώθηκαν δέντρα, καταστράφηκαν τμήματα του δικτύου ηλεκτροδότησης και εκατοντάδες άνθρωποι που επρόκειτο να ταξιδέψουν με τρένα αναγκάστηκαν να ζητήσουν καταφύγιο στους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Τα τρένα θα αρχίσουν να λειτουργούν από σήμερα το πρωί.

    Στο Βερολίνο λόγων των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων έγιναν μεγάλες πλημμύρες και πάνω από 1500 πυροσβέστες βρίσκονται από χθες σε κατάσταση ετοιμότητας.

    Στη Γαλλία, σκοτώθηκε τουλάχιστον μία γυναίκα, όταν στύλος του δικτύου ηλεκτροδότησης έπεσε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, κοντά στη Λιλ. Στην ίδια πόλη αγνοείται η τύχη μίας εργαζόμενης σε υφαντουργείο, όπου κατέρρευσε η στέγη λόγω των θυελλωδών ανέμων.

    Στην Ολλανδία, οι θυελλώδεις άνεμοι και οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεων προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 3 ανθρώπων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ζήτησαν από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και τους οδηγούς να αποφύγουν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους.

    Στην Πολωνία σκοτώθηκε ένας χειριστής γερανού, όταν λόγω των ανέμων γκρεμίστηκε ο γερανός που βρισκόταν σε ύψος 25 μέτρων. Το δυστύχημα έγινε στην περιοχή Κατοβίτσε και στοίχισε επίσης τον τραυματισμό άλλου ενός εργάτη.

    Στην Ουγγαρία, η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών επισήμανε στους πολίτες ότι θα ήταν καλύτερο να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τα σοβαρότερα προβλήματα θα προκληθούν σήμερα το πρωί.

    Η κακοκαιρία συνεχίζει να μαίνεται και στις ΗΠΑ όπου το χιόνι και το χιονόνερο πέφτουν στις περιοχές που συνήθως κυριαρχούν οι ήπιες θερμοκρασίες , προκαλώντας τουλάχιστον 65 θανάτους σε περίπου μια εβδομάδα, σύμφωνα με τα μμε.

    Η πλειοψηφία των θανάτων συνέβησαν σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα στους παγωμένους αυτοκινητοδρόμους.

    Πλημμύρες, χιονόνερο, χιονοθύελλες κάποιες φορές ανεμοστρόβιλοι διαταράσσουν σοβαρά τις καθημερινές δραστηριότητες προκαλώντας το κλείσιμο δρόμων, σχολείων και επιχειρήσεων, την ματαίωση πτήσεων σε αεροδρόμια και σημαντικές διακοπές ηλεκτροδότησης πλήττοντας χιλιάδες ανθρώπους.

    Η δυτική Καλιφόρνια που είναι γνωστή για την γλυκύτητα του κλίματός της, ακόμη και τον χειμώνα, πλήττεται από την περασμένη Παρασκευή από μια αέρια μάζα από τους πόλους.

    Ένα στρώμα χιονιού κάλυψε τα υψώματα του Μαλιμπού, την πόλη των στάρ στις ακτές του Ειρηνικού, που είναι φημισμένη για τις παραλίες της, κοντά στο Λος Άντζελες.

    Επίσης χιόνισε σε πολύ χαμηλό ύψος στο προάστιο του Γουέστγουντ (δυτικά του Λος Άντζελες ) καθώς και στους κήπους του πανεπιστημίου UCLA που καλύφθηκαν από ένα λευκό στρώμα χιονιού.

    Οι χαμηλές θερμοκρασίες στην Καλιφόρνια κατέστρεψαν τις σοδειές των εσπεριδοειδών, με τις αρχές να προβλέπουν ζημίες ύψους ενός δις δολαρίων.

    Το κύμα ψύχους έπληξε επίσης το νότιο Τέξας, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό, περιοχή όπου επικρατεί συνήθως ζέστη. Περίπου οκτώ εκατοστά χιονιού έπεσαν στο Ντάλας όπου το ένα τέταρτο των πτήσεων ακυρώθηκαν χθες Τετάρτη. Ισχυρές χιονοπτώσεις αναμένονται μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

    Στην Τζόρτζια και στην Βόρεια Καρολίνα (νότιο- ανατολικά) οι θερμοκρασίες έπεσαν υπό το μηδέν.

    Η κακοκαιρία εκινείτο σήμερα προς το βόρειο-ανατολικό τμήμα των ΗΠΑ όπου ο Δεκέμβριος του 2006 ήταν, σε πέντε πολιτείες, ο θερμότερος στην ιστορία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 January 2007 - 7:30:10 UTC