Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός σε χώρες της ΝΑ Ευρώπης
  • [02] Απελευθερώθηκε έφηβος μετά από 4 χρόνια

  • [01] Περιοδεία πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός σε χώρες της ΝΑ Ευρώπης

    Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής θα αναχωρήσει σήμερα για τριήμερη επίσκεψη στην Κροατία, τη Σλοβενία και τη Σερβία.

    Σήμερα το βράδυ παρατίθεται στον Ελληνα πρωθυπουργό δείπνο από τον Πρωθυπουργό της Κροατίας κ. Sanader.

    Αύριο στις 9.50 το πρωί θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας, κ. Sanader και μετά από μία ώρα με τον Πρόεδρο της Κροατίας κ. Mesic.

    Το μεσημέρι θα παραβρεθεί στην πανηγυρική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με την ευκαιρία της επετείου των 15 χρόνων ανεξαρτησίας της Κροατίας.

    Λίγο αργότερα θα αναχωρήσει για τη Λιουμπλιάνα,όπου στο Bled Castle θα τον υποθεχθεί ο Σλοβένος Πρωθυπουργός κ. Jansa.

    Στις 14:00 το μεσημέρι θα παρατεθεί γεύμα από τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας προς τιμήν των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων.

    Στις 15:45 το απόγευμα θα αναχωρήσει για το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Cankarjev Dom,όπου θα γίνει η τελετή για την ένταξη της Σλοβενίας στο ευρώ.

    Το βράδυ θα παρατεθεί δείπνο εργασίας με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας κ. Jansa.

    Τη Τρίτη το πρωί ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για το Βελιγράδι,όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Σερβίας κ. Tadic και τον Πρωθυπουργό της Σερβίας κ. Kostunica.

    Συνεργασία πρωθυπουργού με Πολύδωρα και Μπακογιάννη

    Συνεργασία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα είχε την Παρασεκυή στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και ενημερώθηκε για την επίθεση εναντίον της Αμερικανικής Πρεσβείας.

    Ο κ. Πολύδωρας τόνισε ότι η εντολή του πρωθυπουργού είναι να ενταθούν οι έρευνες σε όλα τα επίπεδα και τους τομείς και υπογράμμισε ότι θα συνταχθεί και θα έχει ανεπτυγμένη δράση η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μαζί με τη συνεργασία μιας "δύναμης κρούσης" που θα εποπτεύει και θα συντονίζει ο υπαρχηγός της Αστυνομίας, αντιστράτηγος, κ. Στέλιος Σύρος.

    Ο κ. Πολύδωρας εκτίμησε ότι πρόκειται για εγχώρια δράση τρομοκρατών, όπως προκύπτει από την "φαινομενική ή ουσιαστική ανάληψη ευθύνης από τον Επαναστατικό Αγώνα".

    Τηρούμε ψυχραιμία και μελετούμε μεθοδικά και επιστημονικά το καινούργιο φαινόμενο, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Πολύδωρας, ενώ καταδίκασε μετά βδελυγμίας την προσπάθεια αναβίωσης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, της τρομοκρατίας.

    "Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Συνεργαζόμαστε και εργαζόμαστε να εξαρθρώσουμε επιχειρησιακά και ηθικά κυρίως όλους όσοι δρουν με αυτό τον τρόπο. Η θεσμική σύνταξη της Πολιτείας είναι ισχυρή και ικανή", τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

    Εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στις σχέσεις Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφερε πως υπάρχουν πολλά ευρήματα και θα εξεταστούν εξονυχιστικά, αλλά απέφυγε να πει οτιδήποτε περισσότερο σχετικά με τα ευρήματα αυτά.

    Ο κ. Πολύδωρας είπε ότι είναι ερευνητέες πιθανές αμέλειες ή ολιγωρίες στα μέτρα της αστυνομίας, ενώ απαντώντας σε ερώτηση αν πρόκειται για παλιά ή νέα γενιά τρομοκρατών, δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο.

    Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την υπουργό Εξωτερικών.Η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις από την επίθεση, οι οποίες, όπως είπε, είναι εξαιρετικές και θα παραμείνουν έτσι.

    Ανέφερε ακόμη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν τις μεγάλες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και σημείωσε ότι υπάρχει για το θέμα συνεργασία και με τις αμερικανικές αρχές.

    Η υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης για πάταξη οποιουδήποτε υπολείμματος τρομοκρατών, σημειώνοντας ότι τέτοιες ενέργειες πλήττουν την δημοκρατία, τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, την κοινωνική συνοχή και το κύρος της χώρας.

    Ο ελληνικός λαός, υπογράμμισε, έχει εκφράσει την απόλυτη βούληση του για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

    Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι ήδη έχει υπάρξει επικοινωνία και με την Ουάσιγκτον, ενώ σημείωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί και με την Κοντολίζα Ράις.

    [02] Απελευθερώθηκε έφηβος μετά από 4 χρόνια

    Η οικογένεια ενός έφηβου αγοριού, η τύχη του οποίου αγνοούνταν από το 2002, εξέφρασε χθες το βράδυ τη μεγάλη χαρά της αφού η αστυνομία απελευθέρωσε το παιδί καθώς και ένα άλλο αγόρι που κρατούνταν κι αυτό αιχμάλωτο σε προάστιο του Σεντ Λιούις, στην αμερικανική Πολιτεία του Μισούρι.

    Ο Σον Χόρνμπεκ, 15 χρόνων, κρατήθηκε αιχμάλωτος για περισσότερο από τέσσερα χρόνια από τον ύποπτο για την απαγωγή του, τον 41χρονο Μάικλ Ντέβλιν. Απελευθερώθηκε μαζί μ' ένα 13χρονο αγόρι που είχε εξαφανιστεί τη Δευτέρα.

    Ο πατριός του Σον, ο Κρεγκ Έικερς, δήλωσε στο Ρίτσγουντς: "Είναι ένα θαύμα. Είναι η ωραιότερη μέρα της ζωής μας". Ο Σον πήρε μέρος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, αλλά δεν έκανε καμιά δήλωση ενώ η μητέρα του δεν σταματούσε να τον αγκαλιάζει.

    Η αστυνομία κατάφερε να απελευθερώσει τα αγόρια την Παρασκευή, αφού έλαβε πληροφορία για ένα όχημα που σχετιζόταν με την εξαφάνιση του 13χρονου Μπεν Όουνμπι, την περασμένη Δευτέρα στο Μπόφορτ, βόρεια του Σεντ Λιούις. Μια συμμαθήτρια του αγοριού έδωσε ακριβείς πληροφορίες για ένα λευκό ημιφορτηγό το οποίο είχε δει να απομακρύνεται με ταχύτητα λίγο αφού ο Μπεν είχε κατέβει από το λεωφορείο και κατευθυνόταν προς το σπίτι του. Αφού οι αστυνομικοί μίλησαν με γείτονες του Μάικλ Ντέβλιν, τον συνέλαβαν και στη συνέχεια ερεύνησαν το διαμέρισμά του.

    Κατά την έρευνα του διαμερίσματος, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν όμως και ένα άλλο αγόρι, που αποδείχθηκε πως ήταν ο Σον. Είχε εξαφανιστεί όταν ήταν 11 χρόνων, στις 6 Οκτωβρίου του 2002 στο Ρίτσγουντς, ενώ έκανε βόλτα με το ποδήλατό του. Η αστυνομία και εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι είχαν στήσει και ιστοσελίδα στο Ίντερνετ για τον Σον, πέρασαν τέσσερα χρόνια ερευνώντας μάταια για το παιδί. Οι γονείς του αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στο πρόβλημα των απαγωγών και ίδρυσαν ένα ίδρυμα που φέρει το όνομά του για να βοηθήσουν γονείς άλλων αγνοούμενων παιδιών. Χρησιμοποίησαν τις οικονομίες τους και στη συνέχεια δανείστηκαν χρήματα για να το στήσουν, μέχρι που η οικονομική επιβάρυνση τους υποχρέωσε να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

    "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε ξανά σπίτι", δήλωσε η μητέρα του Σον, η Παμ Έικερς. "Εξακολουθώ να αισθάνομαι πως ζω ένα όνειρο, μόνο που τούτη τη φορά είναι καλό όνειρο, όχι ο εφιάλτης που έζησα πριν από τεσσεράμισι χρόνια".

    Οι γείτονες του Ντέβλιν εξέφρασαν την έκπληξή τους για το γεγονός ότι ο 41χρονος, ο οποίος είναι διευθυντής σε πιτσαρία ενώ εργάζεται και σ' ένα γραφείο τελετών, είχε καταφέρει να κρατήσει και τα δύο παιδιά στο διαμέρισμά του χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτε. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, ο Μπιλ Ρόμερ, δήλωσε πως είχε δει ένα αγόρι --προφανώς τον Σον Χόρνμπεκ-- στο διαμέρισμα όταν είχε πάει εκεί για να διορθώσει ένα πρόβλημα με την υδραυλική εγκατάσταση. "Μου είπε πως ήταν ο γιος του που ζούσε μαζί του. Το υπνοδωμάτιο του παιδιού δεν είχε καν κουρτίνες στα παράθυρα", δήλωσε. Ένας άλλος γείτονας, ο Ρικ Μπάτλερ, είχε επίσης υποθέσει πως επρόκειτο για πατέρα και γιο και θυμάται πως είχε βρει μια μέρα το κινητό τηλέφωνο του παιδιού έξω από το διαμέρισμα. "Δεν είχα δει ούτε ακούσει κάτι παράξενο ή ασυνήθιστο από το διαμέρισμα αυτό", δήλωσε.

    Οι αρχές ανακοίνωσαν πως εξακολουθούν να εξετάζουν το κίνητρο πίσω από τις απαγωγές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 January 2007 - 11:30:11 UTC