Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας
  • [02] Παρέμβαση ΠΑΣΟΚ για την Υγεία
  • [03] Επαφές για την αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ

  • [01] Τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

    Τον Ιούνιο με μέσα Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, όπως αποφασίσθηκε σήμερα στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε εισήγησή του έκανε εκτεταμένη αναφορά στα θέματα παιδείας, επαναλαμβάνοντας ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης παραμένει η αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου.

    Αναφέρθηκε επίσης στην περιφερειακή ανασυγκρότηση δίνοντας προτεραιότητα στην περιφερειακή σύγκλιση και τις νέες τεχνολογίες. Υπογραμμίζοντας για άλλη μία φορά το πολιτικό στίγμα της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για το σύγχρονο κοινωνικό κέντρο, που σέβεται όλες τις πολιτικές δυνάμεις και εμπιστεύεται όλους τους πολίτες.

    Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι με βασικό σύμμαχο την κοινωνία θα προχωρήσουν οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις. Οσον αφορά τις αλλαγές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μίλησε για την θετική εξέλιξη της ένταξης των χωρών της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, που στήριξε η χώρα μας, στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Αναφέρθηκε και στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας τονίζοντας ότι η πλήρης συμμόρφωσή της σημαίνει και πλήρη ένταξη.

    Σωστά βήματα έχουν γίνει και στην οικονομία σύμφωνα με την ομιλία του πρωθυπουργού προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

    Το πρωί ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

    Αύριο το πρωί, ο κ.Καραμανλής θα συναντηθεί με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα.

    [02] Παρέμβαση ΠΑΣΟΚ για την Υγεία

    Το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών επισκέφτηκε το πρωί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πέτρο Ευθυμίου και τον αρμόδιο για θέματα Παιδείας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

    Τον κ.Παπανδρέου υποδέχτηκαν, ξενάγησαν στα Ερευνητικά Κέντρα του Ιδρύματος και ενημέρωσαν για τις δραστηριότητες του, καθώς και τα νέα επιτεύγματά του στον τομέα των ιατροβιολογικών ερευνών, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος καθηγητής Γρηγόρης Σκαλκέας και η επιστημονική ομάδα του(Δ. Θάνος, πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου,Χ.Μπουτούλας, διευθυντής του Κέντρου Κλινικών Ερευνών).

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο κ.Παπανδρέου όταν οι επιστήμονες του Ιδρύματος τον ενημέρωσαν ότι πλέον το Κέντρο είναι σε θέση να μελετά ταυτοχρόνως τον πιθανό ρόλο των γονιδίων του ανθρώπου στην καρκινογένεση.

    Με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε, σε δηλώσεις του, τα άλματα προόδου του Ιδρύματος και συνεχάρη τον καθηγητή Γρηγόρη Σκαλκέα και όλους τους συνεργάτες του "εντυπωσιακού" Ερευνητικού Κέντρου.

    "Πρόκειται για ένα Κέντρο αριστείας. Ένα Κέντρο που αναγνωρίζεται σε ευρωπαϊκό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Θα μπορούσε να πει κανείς - σε αντίθεση με πολλούς άλλους που θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν έχει τέτοιες δυνατότητες - ότι αυτό εδώ το Κέντρο είναι απόδειξη πως όταν υπάρχει σχεδιασμός, όταν υπάρχει η βούληση, ένας δημόσιος οργανισμός ευλύγιστος, με τα απαραίτητα μέσα, μπορεί να φτάσει σε υψηλότατους στόχους και να παίρνει την αναγνώριση της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας. Και παράλληλα να διασφαλίζει όχι μόνο την έρευνα,αλλά και το μέλλον τόσων νέων παιδιών, που δουλεύουν εδώ", τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι αισθάνεται "διπλή ευχαρίστηση διότι συμβάλλαμε - οι κυβερνήσεις μας αλλά κι εγώ προσωπικά - στη δημιουργία αυτού του Κέντρου" και σημείωσε πως "με τον σωστό και σοβαρό σχεδιασμό, η Ελλάδα πάντα μπορεί".

    Ο Πρόεδρος τους Ιδρύματος καθηγητής Γρηγόρης Σκαλκέας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την επίσκεψή του και εξέφρασε τη χαρά του διότι ο κ. Γ. Παπανδρέου "διαπίστωσε ότι τα μέσα και τα χρήματα που παρείχε η Πολιτεία στο Ίδρυμα δεν πάνε χαμένα".

    ΠΑΣΟΚ για τις εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών

    Για εμπαιγμό των γιατρών, καθώς και για εμπαιγμό και παραπλάνηση των πολιτών με σκοπό να εξαγοράσει πολιτικό χρόνο μέχρι τις εκλογές, κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο υπεύθυνος του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στα γραφεία του κόμματος, μαζί με τον εισηγητή ΚΤΕ Υγείας Εκτωρα Νασιώκα, τον αναπληρωτή εισηγητή ΚΤΕ Λεωνίδα Γρηγοράκο και τον γραμματέα του Τομέα Υγείας Μανώλη Σκουλάκη.

    Ο λόγος αφορά την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος για το ωράριο εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών και το θέμα των εφημεριών, για το οποίο, όπως είπε, μετά απο 18 μήνες δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για την εφαρμογή του.

    Η Πολιτεία από 1/1/07 παρανομεί, επισήμανε ο κ. Πρωτόπαπας, εξηγώντας ότι η τροπολογία του κ. Αβραμόπουλου, με την οποία, σύμφωνα με τον ομιλητή, αναστέλλεται για ένα χρόνο η εφαρμογή του ΠΔ, οδηγεί στη διαιώνιση της σημερινής αρνητικής κατάστασης και στη συνέχιση της απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

    Το Προεδρικό Διάταγμα πρέπει να εφαρμοστεί και οι όποιες δυσκολίες να αντιμετωπιστούν με διάλογο και ευρύτερη συναίνεση, συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και δεσμεύσεις, εξήγησε ο κ. Πρωτόπαπας, καλώντας τον υπουργό σε συζήτηση του θέματος, ακόμη και κατά τη διάρκεια της συζήτησης της τροπολογίας.

    Λευκή επιταγή στη λογική της αναβολής προκειμένου να κερδηθεί χρόνος για τις εκλογές δεν δίνουμε, πρόσθεσε ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ , τονίζοντας ότι αν ο κ. Αβραμόπουλος δεν προχωρήσει στην εφαρμογή του ΠΔ, αποδεικνύει με αυτό τον τρόπο ότι η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά εμπαίζει τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο χώρο της δημόσιας υγείας και ότι με την πολιτική της όλο και πιο πολύ αποστασιοποιείται από τη βασική ευθύνη της για την εξασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών υγείας για όλους. Κατά αυτό τον τρόπο θα συναντήσει την αντίδραση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

    [03] Επαφές για την αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ

    Εντολή στους συμβούλους του δημοσίου να συνεχίσουν τις διερευνητικές τους επαφές -ως το τέλος Φεβρουαρίου- για την αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, έδωσαν οι υπουργοί Οικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και Μεταφορών κ. Μιχάλης Λιάπης, μετά από συνάντηση που είχαν σήμερα για το θέμα.

    Οπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνάντηση που έγινε με τους συμβούλους του δημοσίου για την αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, έχουν γίνει επαφές με πολλούς οργανισμούς. Αναζητείται στρατηγικός εταίρος για τον ΟΤΕ στο πλαίσιο των αποφάσεων της Διϋπουργικής Επιτροπής για τις αποκρατικοποιήσεις. Μετά τις διερευνητικές επαφές των συμβούλων ως το τέλος του Φεβρουαρίου θα συνέλθει η Διϋπουργική Επιτροπή προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

    Απο την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Λιάπης, είπε ότι ζητήθηκε απο τους συμβούλους να επισπεύσουν τις διαδικασίες αναζήτησης στρατηγικού εταίρου και να διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες. Και κατέληξε ότι στόχος είναι να βρεθεί επενδυτής και να επενδύσει με πόρους και τεχνολογία για καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες προς τους καταναλωτές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 January 2007 - 13:30:15 UTC