Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανεργία και οικονομία στο επίκεντρο των συναντήσεων του πρωθυπουργού
  • [02] Τον Πρόεδρο ενημέρωσε ο Δ.Σιούφας

  • [01] Ανεργία και οικονομία στο επίκεντρο των συναντήσεων του πρωθυπουργού

    Συνεργασία με τον υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για τις δράσεις που θα αναλάβει το υπουργείο καθώς και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του κατά το 2007.

    Η πρώτη αφορά, όπως είπε ο κ. Τσιτουρίδης, τη δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο θα βοηθήσει τους ανέργους σε φθίνουσες περιοχές και κλάδους.

    Συνεχίζουμε, είπε ο υπουργός Απασχόλησης, την εφαρμογή της νομοθεσίας στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, κάτι που σημαίνει νοικοκύρεμα του συστήματος για ολόκληρο το χρόνο.

    Ο κ. Τσιτουρίδης ανέφερε ότι προχθές ενοποιήθηκαν τρία ταμεία, το ΤΕΒΕ, το ΤΣΑ και το Ταμείο Εμπόρων που αφορούν 1,8 εκατομύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους και το οποίο έπρεπε να έχει γίνει από το 1999.

    Επίσης στις προτεραιότητες του υπουργείου και της κυβέρνησης, όπως είπε ο υπουργός Απασχόλησης, είναι η μάχη εναντίον της εισφοροδιαφυγής. Το 2007, πρόσθεσε, θα είναι χρονιά αντιμετώπισης της ανεργίας με στόχο ιδιαίτερα την ανεργία των νέων.

    Ο υπουργός Απασχόλησης τόνισε ότι την άλλη εβδομάδα η κυβέρνηση θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση.

    Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Τσιτουρίδης είπε ότι δεν πρέπει να φύγει κανείς από τη δουλειά του μέσα στο 2007 φοβούμενος αλλαγές στο ασφαλιστικό και σημείωσε ότι πέρυσι υπήρξε κύμα εξόδου, γιατί είχε δημιουργηθεί κλίμα φοβίας και ανασφάλειας και γι αυτό ορισμένοι έσπευσαν να φύγουν από την εργασία τους και να συνταξιοδοτηθούν.

    Ο κ. Τσιτουρίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται πως δεν θα αλλάξει το σύστημα ασφάλισης και θα διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του που θα εγγυάται τη σύνταξη όλων.

    Συνάντηση Κ.Καραμανλή με το Γ.Αλογοσκούφη

    Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Αλογοσκούφης μετά τη συνάντηση είπε ότι συζητήθηκαν οι προτεραιότητες για το 2007 και σημείωσε ότι το σχέδιο για την οικονομία συνεχίζεται και είναι στη σωστή κατεύθυνση.

    Ο υπουργός Οικονομίας μίλησε για νοικοκύρεμα στα δημοσιονομικά, εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων.

    Ο κ. Αλογοσκούφης κατέληξε λέγοντας ότι "η οικονομική πολιτική απαιτεί εμπιστοσύνη, σταθερότητα και συνέπεια".

    [02] Τον Πρόεδρο ενημέρωσε ο Δ.Σιούφας

    "Να έχετε δύναμη" στο πυκνό πρόγραμμά σας για το 2007 ευχήθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα, με τον οποίο είχε σήμερα το πρωί συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο κ. Σιούφας εξέφρασε οι ευχές του να είναι, όπως είπε, για τη χώρα μια χρονιά με δημιουργία και ανάπτυξη, όπως επίσης και για τον Ελληνισμό της διασποράς, ενώ ευχήθηκε στον κ. Παπούλια να έχει δύναμη να υπηρετεί τη χώρα.

    Στην ημίωρη συνάντηση όπως δήλωσε ο κ. Σιούφας, εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου, ο ίδιος ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αναπτυξιακά προγράμματα του υπουργείου Ανάπτυξης και την εξέλιξή τους το 2007.

    "Το 2006 ήταν μια καλή χρονιά και το 2007 θα είναι μια καλύτερη χρονιά και για τα νοικοκυριά και για τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα για την ελληνική περιφέρεια", τόνισε ο κ. Σιούφας.

    Ο ίδιος ενημέρωσε, επίσης ,τον κ. Παπούλια για την εξέλιξη των συνεννοήσεων σχετικά με την υπογραφή της τριμερούς συμφωνίας για την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

    "Η ελληνική πλευρά, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, έχει προσεγγίσει και με τη ρωσική και τη βουλγαρική πλευρά σχεδόν στο σύνολο των θεμάτων. Υπάρχουν δυο θέματα διαφορετικών προσεγγίσεων μεταξύ ρωσικής και βουλγαρικής πλευράς" και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τις επόμενες μέρες με καλή διάθεση και με τη συμβολή της ελληνικής πλευράς θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες αυτές, ώστε το επόμενο σύντομο διάστημα οι τρεις πλευρές να προχωρήσουν στην υπογραφή της συμφωνίας.

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ύπαρξη καρτέλ στα καύσιμα και την αύξηση της τιμής των καυσίμων στην Ελλάδα, ο κ. Σιούφας είπε ότι "η Επιτροπή Ανταγωνισμού έδωσε σε δημόσια διαβούλευση χθες το πόρισμα των εργασιών που έχει πραγματοποιήσει ύστερα από αίτημα δικό μου για τη λειτουργία της αγοράς των καυσίμων. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού παρενέβη με πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης για να λειτουργήσει καλύτερα ο ανταγωνισμός και στο χώρο των καυσίμων".

    Σε ό,τι αφορά τις τιμές των καυσίμων ο κ. Σιούφας, επεσήμανε ότι "παρά το γεγονός ότι η διεθνής τιμή του πετρελαίου έχει ανέβει περισσότερο από 90% και αυτή της βενζίνης περισσότερο από 75% διεθνώς, οι τιμές στην Ελλάδα έχουν συγκρατηθεί με μια αύξηση της τάξης του 25%". Ο ίδιος επεσήμανε ως δεύτερο εξίσου σημαντικό σημείο, το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει κατά 21% χαμηλότερη τιμή στην αμόλυβδη βενζίνη από τις 15 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Αυτή, όπως εξήγησε ο ίδιος, ήταν η προσπάθεια την οποία έκανε το υπουργείο Ανάπτυξης μέσα σε ένα εκρηκτικό περιβάλλον τρομακτικών αυξήσεων των τιμών πετρελαίου και συγχρόνως σε συνεργασία με όλους τους παραγωγικούς και κοινωνικούς εταίρους, ώστε να ενσωματωθούν αυτές οι αυξήσεις με τρόπο ομαλό χωρίς να επηρεάσουν ούτε την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων, αλλά ούτε και κυρίως τα εισοδήματα νοικοκυριών και επιχειρήσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 January 2007 - 11:30:11 UTC