Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-12-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπακογιάννη για εκλογές και Κυπριακό
  • [02] Εκτακτα μέτρα της τροχαίας απο το μεσημέρι
  • [03] Παγωνιά στη Β.Ελλάδα
  • [04] Τραγωδία στις Φιλιππίνες

  • [01] Μπακογιάννη για εκλογές και Κυπριακό

    Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" βλέπει προσφυγή στις κάλπες, οποιαδήποτε στιγμή, αν υπάρξουν αντιδράσεις στις αλλαγές που προωθεί η ΝΔ. Πάντως θεωρεί ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά, κάποια στιγμή, όπως αναφέρει, προς το τέλος της τετραετίας.

    Προαναγγέλει ότι θα υπάρξει νέα κινητικότητα για το Κυπριακό το 2007, τόσο σε επίπεδο ΟΗΕ, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά η κ.Μπακογιάννη εκτιμά ότι δεν θα ληφθούν μεγάλες αποφάσεις πριν από τις τουρκικές εκλογές τον ερχόμενο Νοέμβριο.

    Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Κύπρου Τ.Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Χαραυγή", τονίζει οτι η Λευκωσία είναι αποφασισμένη να αντιταχθεί με όλα τα μέσα που διαθέτει στην εκτροπή που προωθείται από χώρες - μέλη της ΕΕ για πολιτική αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

    Τονίζει ότι η δήθεν απομόνωση των Τουρκοκυπρίων χρησιμοποιείται ως άλλοθι από την Τουρκία ώστε να μην εφαρμόζει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Σε ερώτηση αν διαπιστώνει ταύτιση των θέσεων της ΕΕ με εκείνες των αγγλοαμερικανών,ο Τάσσος Παπαδόπουλος απαντά αρνητικά. Ο Κύπριος πρόεδρος προσθέτει ότι μικρή ομάδα κρατών-μελών της Ενωσης «υποστηρίζει χωρίς αναστολές,ακόμα και κατά παράβαση των αρχών πάνω στις οποίες εδράζεται η ύπαρξη και η λειτουργία της Ένωσης,την απρόσκοπτη ένταξη της Τουρκίας».

    [02] Εκτακτα μέτρα της τροχαίας απο το μεσημέρι

    Εκτακτα μέτρα αναμένεται να λάβει απο το μεσημέρι η τροχαία και στις δύο εθνικές οδούς για την επιστροφή των εκδρομέων των Χριστουγέννων.

    Περισσότερα από 220.000 αυτοκίνητα εγκατέλειψαν την Αθήνα σύμφωνα με στοιχεία από τα διόδια.

    Επίσης αυξημένη ήταν η κίνηση και στους σταθμούς των ΚΤΕΛ και των τρένων. Σημειώνεται ότι περίπου 50.000 Ελληνες αποφάσισαν να περάσουν τα Χριστούγεννα στο εξωτερικό.

    Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε χθές το πρωί στο 30-ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα.

    Δύο άτομα απανθρακώθηκαν όταν το ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με δεύτερο αυτοκίνητο που είχε την ίδια κατεύθυνση, στη στροφή λίγο πριν τα διόδια της Ελευσίνας.

    Μετά τη σύγκρουση τα δύο αυτοκίνητα πήραν φωτιά και καταστράφηκαν ολοσχερώς. Ο οδηγός και οι τρεις επιβάτες του ενός αυτοκινήτου, πρόλαβαν και βγήκαν χωρίς να πάθουν το παραμικρό.

    Από το δεύτερο αυτοκίνητο, όμως τα συνεργεία της πυροσβεστικής ανέσυραν απανθρακωμένους τον οδηγό και το συνοδηγό, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν διευκρινιστεί.

    [03] Παγωνιά στη Β.Ελλάδα

    Παγωνιά επικρατεί στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, όπου σε πολλές ορεινές περιοχές, κατά τη διάρκεια της νύχτας, η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν.

    Παρβ όλα αυτά η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά και μόνο στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, διεξάγεται με αλυσίδες, όπως επίσης και προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Σελίου και του Καϊμακτσαλάν. Η κυκλοφορία προς τα 3-5 πηγάδια του Βερμίου έχει αποκατασταθεί, αλλά πραγματοποιείται μόνο με αλυσίδες.

    Μέχρι και πέντε βαθμούς κάτω από το μηδέν έφτασε η θερμοκρασία το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες στη Φλώρινα, την Καστοριά, την Εδεσσα, την Κατερίνη και σε άλλες επαρχιακές πόλεις.

    [04] Τραγωδία στις Φιλιππίνες

    Τουλάχιστον 24 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα σε πολυκατάστημα στις ανατολικές Φιλιππίνες, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

    Η πυρκαγιά προκλήθηκε από τα πυροτεχνήματα μίας επίδειξης, η οποία είχε ατυχή έκβαση, χθες το απόγευμα στο πολυκατάστημα Unitop στην Πόλη του Όρμοκ, ανακοίνωσε ο δήμαρχός της Έρικ Κοντίλα.

    «Προφανώς υπήρχαν άνθρωποι που αγόραζαν πυροτεχνήματα την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το τμήμα των πυροτεχνημάτων στην είσοδο του καταστήματος», πρόσθεσε.

    Ο δήμαρχος δήλωσε πως οι πυροσβέστες ανταποκρίθηκαν αμέσως στην κλήση, όμως η πυρκαγιά εξαπλώθηκε σχεδόν ακαριαία σε όλο το μήκος και πλάτος του καταστήματος, διότι τα υποστηλώματά του ήσαν κατασκευασμένα από ξύλο κοκοφοίνικα.

    Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται μία έγκυος γυναίκα και δύο παιδιά.

    Ο Κοντίλα πρόσθεσε πως τα περισσότερα από τα θύματα, που απανθρακώθηκαν σε βαθμό που να μην είναι δυνατή η αναγνώρισή τους, βρέθηκαν σε μία από τις τουαλέτες του μονόροφου κτηρίου, το οποίο αρχικά είχε κατασκευασθεί ως αποθήκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 December 2006 - 5:30:28 UTC