Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Απελευθερώνουμε τις δημιουργικές δυνάμεις»

  • [01] «Απελευθερώνουμε τις δημιουργικές δυνάμεις»

    Υπό την προεδρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, συνεδριάζει από τις 10 το πρωί η επιτροπή προγράμματος του κόμματος. "Με την δουλειά της Επιτροπής ξεδιπλώνουμε το πρόγραμμά μας, δίνουμε βήμα και λόγο στον πολίτη, διαβουλευόμαστε με τους κοινωνικούς εταίρους. Εμείς ξέρουμε να βάζουμε την Ελλάδα στην πρωτοπορία και να απελευθερώνουμε τις πιό δημιουργικές δυνάμεις που έχει η χώρα μας. Προστατεύουμε τον αδύναμο και προχωράμε στην διαμόρφωση μιας δίκαιης κοινωνίας. Με την δουλειά μας, το προγραμμά μας, το όραμά μας και τις δεσμεύσεις μας θα εμπνεύσουμε και πάλι τον Ελληνα και την Ελληνίδα και θα κατακτήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού" ανέφερε ο κ.Παπανδρέου μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής στην έναρξη της συνεδρίασης.

    Στη Βηρυττό αύριο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, μεταβαίνει αύριο, επικεφαλής αντιπροσωπείας κομμάτων της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στο Λίβανο, κατόπιν προσκλήσεως του Προοδευτικού Σοσιαλιστικού Κόμματος του Λιβάνου και του Προέδρου του Ουαλίντ Τζουμπλάτ.

    Ο κ.Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Φουάντ Σινιόρα, και θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν της αντιπροσωπείας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο λιβανέζος πρωθυπουργός, ενώ θα έχει κατβ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Προοδευτικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ουαλίντ Τζουμπλάτ.

    Η αντιπροσωπεία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα συναντηθεί με 25 ηγέτες και προσωπικότητες του Κινήματος της 14ης Μαρτίου, το οποίο δημιουργήθηκε στις 14 Μαρτίου 2005, όταν ένα εκατομμύριο πολίτες του Λιβάνου διαδήλωσαν στην Βηρυτό, ζητώντας να βρεθούν οι ένοχοι για την δολοφονία του τότε πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι.

    Σκοπός της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Βηρυτό, είναι να εκφράσει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στο Κίνημα της 14ης Μαρτίου και στην κυβέρνηση του Φουάντ Σινιόρα, καθώς επίσης και να ανταλλάξει απόψεις με προσωπικότητες του Λιβάνου, ώστε να αναζητηθεί μια κοινή πλατφόρμα πρωτοβουλιών και δράσεων που θα επιτρέψουν να βγει η χώρα από την σημερινή κρίση, αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

    Δραματικές οι εξελίξεις στον ΟΤΕ

    "Δραματικές" κρίνει τις εξελίξεις στο ζήτημα του ΟΤΕ, το μέλος της Επιτροπής Προγράμματος του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος σε σημερινές δηλώσεις του εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Οργανισμός "μπαίνει σε μια μεγάλη περιπέτεια, χωρίς κανένα σχέδιο και προγραμματισμό". "Πιστεύω ότι μπορεί να οδηγήσει σε μια απώλεια πολλών πλεονεκτημάτων τα οποία μέχρι τώρα συσσώρευσε με πολύ κόπο και των εργαζομένων, αλλά και με την στήριξη του ελληνικού λαού", τόνισε.

    Απαντώντας σε ερώτηση ότι υπάρχουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που λένε ότι ανάλογες αποφάσεις είχε πάρει και το ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Χριστοδουλάκης είπε: "Καμμία σχέση. Η πολιτική που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ για τον ΟΤΕ είναι ριζικά διαφορετική απο την αρχή μέχρι το τέλος με αυτά που αποφάσισε να κάνει η ΝΔ. Πριν από 15 χρόνια η ΝΔ ήθελε να πουλήσει με αδιαφάνεια τον ΟΤΕ σε ένα ιδιώτη. Το αποτρέψαμε. Το ΠΑΣΟΚ ακολούθησε μια διαφορετική πολιτική μετοχοποίησης, σταδιακής προσαρμογής και πολλών επενδύσεων. Ποτέ μα ποτέ δεν υπήρχε περίπτωση να επιλέξει το ΠΑΣΟΚ στρατηγικό επενδυτή για να του παραδόσει το μάνταζμεντ".

    Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Μιλτιάδη Εβερτ που ερμηνεύεται από τον Τύπο ως διαφοροποίηση από την κυβέρνηση, ο Νίκος Χριστοδουλάκης είπε ότι "νομίζω πως πάρα πολλοί βουλευτές της ΝΔ σύντομα θα πουν στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα".

    Χθες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παναδρέου, στην ομιλία του στη Βουλή για το φορολογικό νοσμοσχέδιο και τις αλλαγές στον ΟΤΕ, τόνισε ότι ηκυβέρνηση βιάζεται να παραδώσει τον ΟΤΕ, που αποτελεί εθνικό πλούτο στρατηγικής σημασίας και δεν της ανήκει και έθεσε τα ερωτήματα, ποιούς εξυπηρετεί η πώληση, γιατί γίνονται «εν κρυπτώ» κινήσεις και ποιού το σχέδιο εξυπηρετείται. Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση θέλει να πουλήσει γρήγορα τον ΟΤΕ σε ένα ιδιώτη, χωρίς να διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και να «μετατρέψει τον οργανισμό από ισχυρό περιφερειακό παίκτη σε μικρή θυγατρική εταιρεία ξένου οργανισμού». Με τον τρόπο αυτό, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, αποκαλύπτεται «η κρυφή ατζέντα της ΝΔ», η οποία, «άλλα έλεγε προεκλογικά, άλλα σήμερα και άλλα πράττει, όπως κάνει σε όλους τους τομείς της πολιτική της».

  • **Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος σχολιάζοντας τη στάση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τον ΟΤΕ, στη Βουλή, δήλωσε χθες ότι "αφού ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ εκχώρησε το 62% του ΟΤΕ, σήμερα ως αντιπολίτευση κρύβεται πίσω από αντικοινοβουλευτικές συμπεριφορές. Αρνείται το διάλογο, γιατί προφανώς δεν έχει επιχειρήματα και αγνοεί τη βασική αρχή της δημοκρατίας, την αρχή της πλειοψηφίας".
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 December 2006 - 15:30:24 UTC