Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-12-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Πάπα - Χριστόδουλου στο Βατικανό

  • [01] Συνάντηση Πάπα - Χριστόδουλου στο Βατικανό

    Με τον Πάπα Βενέδικτο 16ο συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Βατικανό.

    Στο κοινό ανακοινωθέν ο Πάπας και ο Αρχιεπίσκοπος επισημαίνουν μεταξύ άλλων την κοινή αποστολή τους να διανύσουν "την δύσβατον ατραπόν του διαλόγου της αληθείας προς αποκατάστασιν της κοινωνίας της πίστεως εν τω συνδέσμω της αγάπης".

    Ιδιαίτερα μάλιστα τονίζεται: "Θεωρούμεν τας θρησκείας ως έχουσας ιδιαίτερον ρόλον διά την φύλαξιν της επικρατήσεως της εν τω κόσμω ειρήνης και ότι αυταί δεν ημπορούν να μετατραπούν εις εστίας μισαλλοδοξίας και βίας. Ως Χριστιανοί ηγέται προτρέπομεν από κοινού το σύνολον των θρησκευτικών ηγετών όπως συνεχίζωσι και ενδυναμώσωσι τον διαθρησκειακόν διάλογον και εργασώσι διά την δημιουργία μιας κοινωνίας ειρήνης και αδελφότητος μεταξύ προσώπων και λαών".

    Σε άλλο σημείο της κοινής δήλωσής τους οι δύο ηγέτες επισημαίνουν "αξιούμεν μείζονα ευαισθησίαν διά την αποτελεσματικοτέραν προστασίαν εις τας χώρας ημών τόσο εις ευρωπαικόν όσο και εις παγκόσμιον επίπεδον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων άτινα εδράζονται επί της αξιοπρεπείας του ανθρωπίνου προσώπου ως δημιουργίας κατ' εικόνα Θεού".

    Οι δύο εκκλησιαστικοί ηγέτες προτρέπουν τις προηγμένες χώρες να "επιδείξουν μεγαλύτερη συνδρομή προς τα αναπτυσσόμενα κράτη αλλά και τα πιο φτωχά, με στόχο να βοηθηθούν οι αδύναμοι και φτωχοί που είναι τα κατ'εξοχήν τέκνα του Θεού" και καταλήγουν "λόγω των κοινών ημών πεποιθήσεων συντασσόμεθα εις την κοινήν ημών επιθυμίαν διά περαιτέρω δέσμευσιν διά την ανάπτυξιν της κοινωνίας, εν πνεύματι εποικοδομητικής συνεργασίας διά την διακονίαν των ανθρώπων και των λαών, δίδοντες την μαρτυρίαν της πίστεως και εν ημίν ελπίδος".

    Νωρίς το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος με τη συνοδεία επισκέφθηκαν τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και ξεναγήθηκαν στους χώρους του ιστορικού Ναού από τον αρμόδιο Καρδινάλιο.

    Ο Αρχιεπίσκοπος προσέφερε ένα ασημένιο κανδήλι στον τάφο του Αγίου Πέτρου, το οποίο άναψε ενώ έψαλε δέηση. Βυζαντινοί ύμνοι πλημμύρισαν τον Άγιο Πέτρο καθώς ο Αρχιεπίσκοπος έψαλε τρισάγιο στους τάφους του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β', του Παύλου του ΣΤ', ενώ ένα επίχρυσο στεφάνι που ακούμπησε στον τάφο του Ιωάννη Παύλου του Β' έγραφε: "Εδούλευσε εις το Ευαγγέλιον, απόσπασμα από την επιστολή προς Φιλιππισίους του Αποστόλου Παύλου".

    Αργά το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος θα παραλάβει σε ειδική τελετή δύο κρίκους απο την αλυσίδα που κατά την παράδοση ήταν δεμένος ο Απόστολος Παύλος, προσφορά του Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας προς την Εκκλησία της Ελλάδος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 December 2006 - 11:30:24 UTC