Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θετικά τα αποτελέσματα του αναπτυξιακού νόμου
  • [02] Γ.Παπανδρέου: Αδιέξοδη η κυβερνητική πολιτική

  • [01] Θετικά τα αποτελέσματα του αναπτυξιακού νόμου

    Συνεργασία με τον υπουργό Πολιτισμού Γ.Βουλγαράκη έχει ο πρωθυπουργός στις 9.30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο νέος αναπτυξιακός νόμος που θα ισχύσει κατά την περίοδο 2007-2013 συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό τον κ.Κ. Καραμανλή.

    Τα αποτελέσματα του υπάρχοντος νόμου, ο οποίος ολοκληρώνεται και μπαίνει σε νέα φάση με το νέο χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων είναι ικανοποιητικά, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας σημειώνοντας ότι εγκρίθηκαν 2.660 επενδυτικά σχέδια ύψους τριών δισ. ευρώ κάτι που σημαίνει 10.000 επιπλέον νέες θέσεις εργασίας και πολύ περισσότερες έμμεσες νέες θέσεις εργασίας.

    Ο νόμος απέδωσε, είπε ο κ.Αλογοσκούφης, και θα συνεχίσει να αποδίδει με το νέο χάρτη της περιόδου 2007-2013 και θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους. Η διάταξη, είπε ο κ. Αλογοσκούφης, βρίσκεται ήδη στη Βουλή.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας τόνισε πως η χώρα έχει εδώ και είκοσι μήνες τον καλύτερο αναπτυξιακό νόμο που είχε ποτέ και στις ίδιες βάσεις θα πορευθεί και για την περίοδο 2007-2013.

    Το τριζωνικό σύστημα κατανομής των νομών με ποσοστά 20-30-40% και επιπλέον μέχρι και 20% και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα φθάσει στα ποσοστά της επιδότησης στο 60%, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

    Ο κ. Σιούφας ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός σχεδίων που έχουν υποβληθεί και τα μισά ήδη εκπονούνται, δίνοντας ανάπτυξη στη χώρα και στην περιφέρεια. Ετσι, θα συνεχίσουμε, κατέληξε, ο υπουργός Ανάπτυξης.

    Συνάντηση Κ.Καραμανλή-Γ.Σουφλιά

    Νωρίτερα, ο κ. Κ.Καραμανλής είχε συνεργασία με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, με τον οποίο συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για το θέμα της τροπολογίας της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ.

    Ο κ. Σουφλιάς υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι απολύτως ακριβές και συγκεκριμένο για τον ΟΤΕ, σημειώνοντας πως το πρόγραμμα είναι σαφές και ως προς την αποκρατικοποίηση των φυσικών μονοπωλίων, αλλά και των μη φυσικών μονοπωλίων.

    Στο πρόγραμμα αναφέρεται, τόνισε ο υπουργός, ότι μπορεί να γίνει στρατηγική συμμαχία του κράτους και φυσικά με το κατάλληλο μάνατζμεντ, υπό την έννοια ότι το κράτος δεν θα χάσει τον έλεγχο του μάνατζμεντ.

    Η στρατηγική συμμαχία, πρόσθεσε, δηλαδή το κράτος και ο επενδυτής που θα συμμαχήσει με το κράτος θα έχουν μαζί το 34% και φυσικά δεν θα βγει εκτός ελέγχου του κράτους το μάνατζμεντ.

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι χθες έμαθε για την τροπολογία, η οποία, όπως ανέφερε θέλει διευκρινήσεις και εξηγήσεις για να είναι σύμφωνη με το πρόγραμμα. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ συμπλήρωσε ότι το πρόγραμμα προβλέπει ότι μπορεί να εκχωρηθεί το μάνατζμεντ, αλλά το κράτος θα συνεχίσει να έχει έλεγχο στο μάνατζμεντ.

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανέφερε ότι το θέμα δεν συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής που συνήλθε αργότερα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

    Γ.Αλογοσκούφης-Θ.Ρουσόπουλος: Η θέση της κυβέρνησης για τον ΟΤΕ είναι ξεκάθαρη

    Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής υπογράμμισε ότι σε ό,τι αφορά την αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, οι θέσεις είναι ξεκάθαρες στο κυβερνητικό πρόγραμμα, όπως είναι ξεκάθαρες οι ανακοινώσεις που έγιναν στις 6 Σεπτεμβρίου από τη Διϋπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων και οι αποφάσεις στις 9 Σεπτεμβρίου από τη Διϋπουργική Επιτροπή για τις ΔΕΚΟ σχετικά με την αλλαγή κανονισμού του προσωπικού.

    Ο κ.Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι η αλλαγή του κανονισμού είναι απαραίτητη για τον ΟΤΕ, ανεξάρτητα από την αποκρατικοποίηση, προκειμένου να μπορέσει να σταθεί στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον και για να είναι ανταγωνιστικός ο οργανισμός - όπως ήταν και η CΟSΜΟΤΕ - και να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις του μέλλοντος.

    Σε ό,τι αφορά την αποκρατικοποίηση του Οργανισμού, ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι το πρόγραμμα προβλέπει ξεκάθαρα στρατηγική συμμαχία και αυτή είναι, όπως είπε, η διαδικασία αποκρατικοποίησης που ακολουθείται. Συμπλήρωσε ακόμη ότι όποιος στρατηγικός σύμμαχος επιλεγεί θα έχει συμμετοχή στο μάνατζμεντ. Απαντώντας σε ερώτηση αν θα εκχωρηθεί το μάνατζμεντ, ο κ.Αλογοσκούφης είπε ότι "θα έχει συμμετοχή στο μάνατζμεντ".

    Σε συνομιλία με τους δημοσιογράφους για τις διαφορετικές απόψεις του κ. Σουφλιά, ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε "δεν έχω να κάνω σχόλια για υποτιθέμενες αντιδράσεις".

    Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμά της στο θέμα των αλλαγών στον ΟΤΕ και στη συνέχεια ανέγνωσε το σχετικό χωρίο από το πρόγραμμα της ΝΔ στο οποίο αναφέρεται: "Στόχος του προγράμματός μας είναι ποσοστό της συμμετοχής του κράτους στον ΟΤΕ να μεταβιβαστεί σε κατάλληλο χρόνο, ώστε η εταιρία να λειτουργήσει στη νέα απελευθερωμένη αγορά με στρατηγική συμμαχία, αλλά και το κατάλληλο μάνατζμεντ, το οποίο θα την οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της".

    Αυτή εξακολουθεί να είναι η πολιτική της ΝΔ, δήλωσε ο κ. Ρουσόπουλος και υπογράμμισε ότι από το 38% των μετοχών που διαθέτει τώρα το ελληνικό δημόσιο, μετά τις αλλαγές η συμμαχία του δημοσίου και του ιδιώτη επενδυτή θα έχει το 34% των μετοχών του Οργανισμού και θα ασκεί και το μάναντζμεντ.

    Ο κ. Ρουσόπουλος εξήγησε ότι από το 2005 η διοίκηση του ΟΤΕ και η κυβέρνηση προχώρησαν σε αλλαγές, δίχως τις οποίες ο ΟΤΕ θα εξελισσόταν σε μια νέα Ολυμπιακή.

    Οσον αφορά τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς,ο εκπρόσωπος εξήγησε ότι δεν αλλάζει το καθεστώς όσων εργάζονταν στον ΟΤΕ, αλλά οι αλλαγές αφορούν μόνο εκείνους οι οποίοι προσελήφθησαν μετά τον Ιούλιο του 2005 και γνώριζαν ότι θα υπαχθούν στο νέο καθεστώς.

    Η θέση της κυβέρνησης ήταν ξεκάθαρη και δεν αιφνιδίασε κανέναν, τόνισε.

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι δεν είδε καμία διαφωνία στην τροπολογία που κατατέθηκε για τον ΟΤΕ από τον κ. Σουφλιά και ακολούθως δεν είδε τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση.

    Ο κ. Ρουσόπουλος άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι ενώ το 1993 παρέλαβε τον ΟΤΕ με κρατική συμμετοχή στο 100% και ενώ μιλούσε για μια χρυσή μετοχή του ΟΤΕ που θα ανήκει στο δημόσιο, το 2004 τον παρέδωσε κατά 62% ιδιωτικό.

    Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι στην πολιτική φιλοσοφία της ΝΔ, αν και στο παρελθόν είχε ορισμένες ενστάσεις για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Το ΠΑΣΟΚ, συνέχισε, έφερε και νόμο για την ίδρυση της ΚΟΣΜΟΤΕ και τη λειτουργία της με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και σήμερα γκρινιάζει γιατί αυτή τη λειτουργία η κυβέρνηση την επεκτείνει στον ΟΤΕ και μάλιστα όχι για όλους τους εργαζόμενους, αλλά μόνο για τους νεοπροσλαμβανόμενους.

    Τέλος ο κ. Ρουσόπουλος υπενθύμισε ότι στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ είχε φέρει νόμο για την "Ολυμπιακή" που άλλαζε εν μία νυκτί το καθεστώς όλων των εργαζομένων.

    Ντ.Μπακογιάννη: Σαφές το μήνυμα της ΕΕ προς την Τουρκία

    Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα του ΟΤΕ στην Κυβερνητική Επιτροπή, ενώ ανέφερε πως υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι είναι απόλυτα αναγκαίες.

    Η κ. Μπακογιάννη ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή για τις χθεσινές αποφάσεις του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και εξέφρασε την ικανοποίησή της γιατί, όπως είπε, οι τρεις στόχοι που είχαν τεθεί επετεύχθησαν.

    Υπάρχει ένα σαφές μήνυμα, είπε η υπουργός Εξωτερικών, ότι η Τουρκία οφείλει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της αν θέλει να έχει απρόσκοπτη ευρωπαϊκή πορεία. Η πόρτα για την Τουρκία, υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη, είναι ανοιχτή υπό την προϋπόθεση ότι εκείνη θα αποδεχθεί και θα τιμήσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι με την απόφαση αυτή αποφεύγεται ένα ρήγμα στη Σύνοδο Κορυφής όπου δεν θα συζητηθεί το θέμα και υπογράμμισε ότι η χθεσινή μέρα ήταν δύσκολη, με δεκάωρες διαβουλεύσεις, αλλά τελικά αυτό που θέλαμε το πετύχαμε.

    Εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό η έκθεση για τους Έλληνες της Διασποράς

    Με 400 σπάνια και πολύτιμα εκθέματα άνοιξε σήμερα τις πόρτες της μια ξεχωριστή έκθεση αφιερωμένη στους Έλληνες της Διασποράς από τον 15ο έως τον 21ο αιώνα. Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου της Βουλής.

    Οι Έλληνες της Διασποράς είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνισμού που συνέβαλε ουσιαστικά στην ανάπτυξη του νέου ελληνικού κράτους από κάθε άποψη και σήμερα εξακολουθεί να στηρίζει την Ελλάδα στα εθνικά θέματα όποτε υπάρχει ανάγκη, τόνισε στο χαιρετισμό της η πρόεδρος της Βουλής κ. Άννα Μπενάκη - Ψαρούδα.

    Όπως πρόσθεσε η ίδια, σήμερα οι δεσμοί ανάμεσα στο ελληνικό κράτος και τον απόδημο ελληνισμό είναι στενοί και σε αυτούς συμβάλλει ενεργά και η Βουλή των Ελλήνων τόσο μέσω της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για θέματα Απόδημου Ελληνισμού όσο και μέσω της συνεργασίας με τους ελληνικής καταγωγής βουλευτές σε αλλοδαπά κοινοβούλια στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης καθώς επίσης και μέσω της ανάπτυξης της κοινοβουλευτικής διπλωματίας.

    Η έκθεση, όπως εξήγησε η κ. Μπενάκη - Ψαρούδα, είναι ιδιαίτερα πολύτιμη και περιλαμβάνει μια μεγάλη ξενάγηση στη ζωή των Ελλήνων της διασποράς τόσο μέσα από μία πλούσια συλλογή εφημερίδων και περιοδικών όσο και μέσα από εικόνες στις ξένες εστίες και σε σύντομα τεκμηριωμένα κείμενα.

    Στην έκθεση ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από την διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής κ. Ευρυδίκη Αραμπατζή, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών και αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Θόδωρο Κασσίμη, μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών καθώς επίσης και Έλληνες της διασποράς.

    [02] Γ.Παπανδρέου: Αδιέξοδη η κυβερνητική πολιτική

    Υπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, συνεδριάζει το μεσημέρι το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

    Έπίθεση σε δύο μέτωπα, σ' αυτό των ευρωτουρκικών σχέσεων και στους χειρισμούς στον ΟΤΕ, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου με δηλώσεις του αμέσως μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του κόμματός του.

    Η κυβερνητική πολιτική, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδα σε όλα τα επίπεδα και επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι άλλα λέει και άλλα κάνει.

    Αναφερόμενος, ειδικότερα,στην πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση έφθασε σε συμβιβασμό, ο οποίος είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησε μέχρι τώρα και αποκλίνει από όσα έλεγε ότι διεκδικούσε.

    Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι η υπόθεση της αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας έπρεπε να είχε κλείσει τον Δεκεμβριο του 2004 ή έστω τον Οκτώβριο του 2005, όταν αποφασιζόταν η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

    Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, αντί να τηρήσει σθεναρή στάση διολίσθησε σε ένα ανατολίτικο παζάρι, με απουσία πρωτοβουλιών και απουσία του πρωθυπουργού. Καταλήξαμε σε ένα χρονοδιάγραμμα αναβολής και όχι δέσμευσης της Τουρκίας, είπε.

    Η Ελλάδα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, χρειάζεται μια πολιτική με καθαρούς στόχους και μία κυβέρνηση που να διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα.

    Αναφερόμενος στα επίκαιρα σημαντικά θέματα της εσωτερικής πολιτικής ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπονομεύει την ανάπτυξη της χώρας εν κρυπτώ και πραξικοπηματικά, φέρνοντας τροπολογίες της τελευταίας στιγμής για σημαντικά θέματα όπως ο αναπτυξιακός νόμος.

    Βιάζονται, πρόσθεσε, να πουλήσουν τον ΟΤΕ, έναν πλούτο που δεν τους ανήκει σε αντίθεση με όσα έλεγαν προεκλογικά.

    Απάντηση Θ. Ρουσόπουλου

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος απαντώντας στις δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ είπε: «Αν φιλοδοξία του ΠΑΣΟΚ είναι να αναδειχθεί σε κύριο εκφραστή της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης, τότε βρίσκεται στο σωστό δρόμο».

    Συνεδρίαση Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου

    Στον ΟΤΕ και στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, επέλεξε να αναφερθεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου, για να επικρίνει την κυβέρνηση, αλλά στη συνεδρίαση αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα, έχοντας πάντοτε στο στόχαστρό του την κυβέρνηση, εκτός μιας περιπτώσεως, στην οποία απευθύνθηκε στο εσωτερικό του κόμματος, σε ήπιους, πάντως, τόνους.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι υπάρχει «πληθώρα θεμάτων», τα οποία προσφέρει η κυβερνητική πολιτική, για να αναδεικνύονται από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και ζήτησε από τα στελέχη του Κινήματος «να μη διασπάται η ατζέντα της αντιπαράθεσης», όταν τα στελέχη μετέχουν σε συζητήσεις στα ΜΜΕ.

    Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Παπανδρέου, τόνισε ότι στα τρία χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, όχι μόνο δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, αλλά, αντίθετα, «υποβάθμισε την οικονομική και κοινωνική κατάσταση κάθε πολίτη».

    «Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της κυβέρνησης», πρόσθεσε, «είναι η αναξιοπιστία», δίνοντας ένα από τα σημεία που προτίθεται να «χτυπήσει» την κυβέρνηση στο επόμενο διάστημα.

    Τόνισε, επίσης, ότι η πολιτική της ΝΔ «αποσκοπεί στη διευθέτηση συμφερόντων», σε «μια κοινωνία προνομίων για λίγους» και «όχι σε μια δίκαιη κοινωνία».

    Επέκρινε την κυβέρνηση για θέματα διαφάνειας, αναφέροντας ότι «το κράτος υπηρετεί την αδιαφάνεια» και πρόσθεσε ότι «ορισμένες όψεις του διολισθαίνουν προς το αστυνομικό κράτος».

    Η κυβέρνηση, ανέφερε, δημιουργεί τεράστιες ανισότητες και η ευθύνη βαραίνει, εδώ, τον ίδιο τον κ. Καραμανλή. Και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ με διάταξη μάχης στη Βουλή, αλλά και στην κοινωνία, θα αποδομήσει «τα περί δήθεν μεταρρυθμίσεων».

    Απόλυτα σύμφωνος με το ότι οι ευθύνες βαραίνουν τον Πρωθυπουργό και ότι προς αυτόν πρέπει να στραφούν τα βέλη του ΠΑΣΟΚ, ήταν ο αρμόδιος για την εξωτερική πολιτική και άμυνα Θόδωρος Πάγκαλος. Ο οποίος τόνισε ότι δεν έχει νόημα, στον τομέα της οικονομίας. να επιρρίπτονται οι ευθύνες στον κ. Αλογοσκούφη. Ο κ. Πάγκαλος και στην ανάδειξη του ζητήματος της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα πεδίο το οποίο μπορεί να δώσει τη νίκη στις εκλογές.

    Ο Πέτρος Ευθυμίου επισήμανε ότι η πολιτική της ΝΔ βρίσκεται ήδη σε προεκλογικό σχεδιασμό, για να προκαλέσει την παρέμβαση του κ. Παπανδρέου, ο οποίος ανέφερε ότι ο εκλογικός προσανατολισμός του κυβερνώντος κόμματος υπήρχε από την αρχή της θητείας της ΝΔ στην κυβέρνηση.

    Μια σημαντική καταγγελία έκανε ο αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος παρουσίασε εκτενή εισήγηση για τον τομέα της αρμοδιότητάς του. Ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για «εκτίναξη» των μυστικών κονδυλίων στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, από τα 3 εκ. ευρώ που τα άφησε το ΠΑΣΟΚ στα 20 εκ. ευρώ για το 2007, αφήνοντας βαρείς υπαινιγμούς για το που διοχετεύονται και κατηγορώντας το αρμόδιο υπουργείο ότι ψεύδεται, καθώς εμφανίζει λιγότερα κονδύλια.

    Στο θέμα παρενέβη και ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος ανέφερε ότι επί των ημερών του τα κονδύλια αυτά ανέρχονταν σε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Και πρόσθεσε πως αν έφθασαν σε αυτό το ύψος υπάρχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα.

    Ο τέως πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης αναφέρθηκε σε θέματα παρουσίας του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και, γενικότερα, κοινοβουλευτικής λειτουργίας, αλλά και σε θέματα λειτουργίας του Προεδρείου, την οποία χαρακτηρίζει μεροληπτική, χωρίς να προσωποποιήσει ευθύνες.

    Ο Γραμματέας της Κ.Ο. Δημήτρης Ρέππας, τόνισε ότι η μάχη με τη ΝΔ θα δοθεί εφόλης της ύλης και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα δοθεί επί του προϋπολογισμού. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για «κοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις», με την κατάθεση τροπολογιών για μείζονα ζητήματα. Και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια στη Βουλή για να μη συζητηθούν τα επίμαχα ζητήματα, όπως ο αναπτυξιακός νόμος, ο οποίος κατατέθηκε ως τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 December 2006 - 5:30:25 UTC