Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή
  • [02] "Κοινωνική συμφωνία για τις αλλαγές"
  • [03] "Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν"
  • [04] Ομιλία Παπαρήγα για την Παιδεία
  • [05] Αθήνα-Σπάρτη: Από τον 8ο έως τον 5ο αιώνα π.Χ

  • [01] Συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή

    Για θέματα του υπουργείου Μεταφορών συνεδριάζει στις 11.00 το πρωί, υπό τον πρωθυπουργό η κυβερνητική επιτροπή. Το βράδυ, ο κ. Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα "Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας".

    Η σχέση Ελλάδας-Ιταλίας, η συνεργασία τους στον ενεργειακό τομέα και η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυριάρχησαν στη χθεσινή συνάντηση του κ. Κ. Καραμανλή με τον Ιταλό ομόλογό του Ρομάνι Πρόντι.

    Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής υπογράμμισε ότι "η Τουρκία δεν έχει αποδείξει έμπρακτα τη βούληση της να ανταποκριθεί στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η πρόοδος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων συναρτάται με την πρόοδο εκπλήρωσης των κριτηρίων και των προαπαιτουμένων που έχει συμφωνήσει με την ΕΕ."

    Ο Κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τους εταίρους της για να διαμορφωθεί το κατάλληλο πλαίσιο που αφορά την Τουρκία ενόψει της μη εκπλήρωσης των υποχρέωσών της. Και επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι σημείωσε σε δηλώσεις του πως "πρέπει να αφήσουμε την πόρτα ανοικτή και να καθορίσουμε ότι τα κριτήρια εισόδου είναι τα ίδια που ισχύουν για όλες τις υπόλοιπες χώρες".

    Ο Ρομάνο Πρόντι συμφώνησε με τις απόψεις του πρωθυπουργού σημειώνοντας ότι ο αριθμός των κεφαλαίων της διαπραγμάτευσης που θα ανοίξουν ή θα κλείσουν είναι τεχνικής φύσεως ζήτημα για το οποίο θα αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. "Δεν θα κάνω μάχη για ένα ή περισσότερα κεφάλαια. Προτεραιότητά μας είναι να υπάρξει κάτι ισσσοροπημένο", ανέφερε ο κ. Πρόντι.

    Σε ό,τι αφορά το Κόσοβο, οι κ.κ. Καραμανλής και Πρόντι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να υποστηριχθεί ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Σερβίας και ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχει στείλει σχετικές επιστολές στους ομολόγους του της ΕΕ. Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι η λύση για το Κόσοβο θα πρέπει να είναι αποδεκτή από όλες τις πλευρές υπογραμμίζοντας ότι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός των Βαλκανικών χωρών αποτελεί παράγοντα σταθερότητας για την περιοχή. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν οι δύο πρωθυπουργοί στη μεσογειακή συνεργασία καθώς και στην ενεργειακή συνεργασία.

    Ο κ. Πρόντι υπογράμμισε την σημασία της δημιουργίας του ελληνοϊταλικού αγωγού φυσικού αερίου, που, όπως τόνισε, καθιστά σημαντικό παράγοντα την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα διαφοροποιεί τις προμήθειες από τους παραδοσιακούς προμηθευτές, που είναι η Ρωσία και η Αλγερία. Ο κ. Πρόντι εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στη συνεργασία για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος,ενώ ο κ. Καραμανλής τόνισε πως η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου αποτελεί για την Ευρωπαϊκή Ένωση έργο ύψιστης σημασίας.

    Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία των δύο χωρών, οι κ.κ. Καραμανλής και Πρόντι υπογράμμισαν ότι είναι άριστη σε όλα τα επίπεδα, ενώ ο Ιταλός πρωθυπουργός μίλησε για κοινές δράσης στην ενέργεια και τις μεταφορές στην περιοχή της βαλκανικής, αλλά και στον τομέα του τουρισμού, στην πώληση ενός μεσογειακού πακέτου, που δεν θα αφορά μόνο στην θάλασσα αλλά και στην κοινή ιστορία και τον πολιτισμό των δύο χωρών.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση για την αποχώρηση των ιταλικών στρατευμάτων από το Ιράκ, είπε ότι αποτελούσε προεκλογική του δέσμευση και πως έγινε σεβαστή και αποδεκτή και από τις ΗΠΑ και από την κυβέρνηση της χώρας αυτής. Σημείωσε ακόμη ότι διεξάγεται ανοικτός και βαθύς διάλογος ακόμα και στο εσωτερικό των ΗΠΑ για το τι θα κάνουν τα στρατεύματα των άλλων χωρών.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το ευρώ, ο κ. Πρόντι σημείωσε μεταξύ άλλων ότι είναι ένα ισχυρό νόμισμα και πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λαμβάνει τις κατάλληλες αποφάσεις.

  • ** Οι δύο πρωθυπουργοί πραγματοποίησαν από κοινού τα εγκαίνια έκθεσης με θέμα "Μύθοι και Αρχέτυπα στην Μεσόγειο ", στο Βυζαντινό Μουσείο. Νωρίτερα, τον κ.Ρομάνο Πρόντι δέχθηκε, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    [02] "Κοινωνική συμφωνία για τις αλλαγές"

    Υπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, συνεδριάζει στις 10.00 το πρωί, το νέο Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του Κινήματος.

    Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί την κοινωνική συμφωνία που θα προκύπτει από κοινωνικό διάλογο και είναι απαραίτητη για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλια ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

    Ο κ. Παπανδρέου επίσης εγγυήθηκε ότι θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία του και όλες του τις σχέσεις για να προωθήσει τα συμφέροντα της Ελλάδας στο εξωτερικό, αλλά και να προσελκύσει ξένα κεφάλαια στη χώρα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην αρχή της ομιλίας του επέκρινε την κυβέρνηση για την πολιτική της που, όπως είπε, είναι "η εξουσία για την εξουσία" με αποτέλεσμα τη συνεχή απώλεια ευκαιριών παρότι, όπως είπε, παρέλαβε την ελληνική οικονομία στην καλύτερη ίσως στιγμή της πρόσφατης ιστορίας της.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην εξωτερική πολιτική με κύρια αιχμή τις ευρωτουρκικές σχέσεις, για τις οποίες είπε: "θεωρώ ότι τα περιθώρια για να ανταποκριθεί η Τουρκία στις υποχρεώσεις της έχουν εξαντληθεί".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι εάν και όταν επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία κανείς δεν θα μπορεί να χαίρεται και εκτίμησε ότι αυτή η εξέλιξη θα είναι η ομολογία μιας αποτυχίας της ευρωτουρκικής προσέγγισης, η οποία επηρεάζει καθοριστικά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "δεν θα απέκλεια και δύσκολες μέρες μπροστά μας" και πρόσθεσε ότι το αδιέξοδο θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αν την κατάλληλη στιγμή η Ελλάδα είχε συνεχίσει τη σοβαρή προσπάθεια και πολιτική για την επίλυση του θέματος της υφαλοκρηπίδας και είχε ασκήσει σοβαρή πολιτική στην αντιμετώπιση του θέματος του Πρωτοκόλλου Τελωνειακής Ενωσης το 2004 ή το πολύ το 2005.

    Αναφερόμενος στην οικονομία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το 2007 ή το 2008 η ΕΕ θα αποφασίσει να βγάλει την Ελλάδα από το καθεστώς δημοσιονομικής επιτήρησης, αλλά και πάλι τίποτα δεν θα αλλάξει αν δεν αλλάξει το ακολουθούμενο σήμερα μοντέλο οικονομικής πολιτικής.

    Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις πέντε προτεραιότητες που πρέπει να υποστηριχθούν από τολμηρές αλλαγές και τις οριοθέτησε ως εξής:

    - Ιση πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση για μια κοινωνία της γνώσης. Σε αυτό το σημείο, ο κ. Παπανδρέου μεταξύ άλλων τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης ευέλικτου προγράμματος εθνικών στόχων, την αξιολόγηση και θέσπιση κινήτρων για την αυτονομία και ευελιξία των ΑΕΙ - ΤΕΙ, την πολύ στενή συνεργασία επιχειρήσεων ΑΕΙ και ένα θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει και ταυτόχρονα ελέγχει τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.

    - Ενίσχυση επιχειρηματικότητας και καινοτομίας

    - Επένδυση στις δεξιότητες και την κατάρτιση των εργαζομένων

    - Νέο κοινωνικό κράτος. Σε αυτό τον τομέα, ο κ. Παπανδρέου, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή του με την τακτική της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, όπως είπε, παίζει κρυφτό με το ασφαλιστικό.

    - Το περιβάλλον να γίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια, έθεσε και ορισμένες προϋποθέσεις για την επίτευξη των στόχων αυτών, με πρώτη την αποκέντρωση και τη μεταρρύθμιση του κράτους. Ενώ, κατόπιν αναφέρθηκε στη νέα οριοθέτηση του ρόλου κράτους και αγοράς, όπου τόνισε ότι για το ΠΑΣΟΚ ο ρόλος του δημοσίου δεν μεταφράζεται πάντα και απαραίτητα στην παραγωγή υπηρεσιών από το κράτος άμεσα, αλλά στον έλεγχο από το κράτος των υπηρεσιών που προσφέρει η αγορά με προσβασιμότητα, καθολικότητα και ποιότητα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε την αντίθεσή του στη λογική εκποίησης των δημοσίων επιχειρήσεων με εισπρακτική λογική, που κάνει, όπως είπε, η Νέα Δημοκρατία και πρόσθεσε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι αυτοσκοπός και πρέπει να εντάσσονται σε ένα συνολικό σχεδιασμό.

    Ως τρίτη προϋπόθεση, ο κ. Παπανδρέου έθεσε τη δημιουργία ενός νέου μακροοικονομικού και δημοσιονομικού πλαισίου. Εξέφρασε τη διαφωνία του με την αδιάκριτη μείωση των συντελεστών φορολογίας των κερδών στις επιχειρήσεις και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι ανοιχτό και σε περαιτέρω μείωση αυτών των συντελεστών για να ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, όμως, θα φορολογήσουμε με τους ίδιους συντελεστές τα διανεμόμενα κέρδη, τα μερίσματα μαζί με τη φορολογία εισοδήματος.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το πρόβλημα στο φορολογικό σύστημα δεν είναι οι υψηλοί συντελεστές, αλλά η αναξιοπιστία του απέναντι στις επιχειρήσεις και τους πολίτες, η ανασφάλεια της επιχείρησης απέναντι στην αυθαιρεσία του φορολογικού ελέγχου και τη διαφθορά, η αδικία των συχνών ρυθμίσεων, η μεγάλη φοροδιαφυγή που εξαναγκάζει τους μισθωτούς να επωμίζονται βάρη και όλους να πληρώνουν μέσω υψηλότερου ΦΠΑ και η έλλειψη ανταποδοτικότητας.

    Ως τέταρτη προϋπόθεση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε την οικοδόμηση μιας πιο υγιούς σχέσης μεταξύ πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, μεταξύ πολιτικής εξουσίας και ΜΜΕ και τόνισε ότι πρέπει να σπάσουμε τις πελατειακές αντιλήψεις που διαμορφώνουν προνομιακές σχέσεις με συγκεκριμένους επιχειρηματίες ή με συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τέλος, υπογράμμισε τη δέσμευσή του ότι "δεν θα κάνω πολιτική προσωπικής εύνοιας, αλλά πολιτική που θα διασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό, με στόχο την ανταγωνιστικότητα της χώρας, τη διαφάνεια και τη δημοκρατία, με κανόνες που θα δώσουν σιγουριά, έτσι, ώστε και οι επιχειρηματίες να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια, όχι λόγω των προσωπικών τους επαφών, αλλά λόγω των κανόνων που διέπουν τις λειτουργίες του δημοσίου που θα εμπεδώνονται στην έννοια του κράτους δικαίου".

    [03] "Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν"

    Στο Διεθνές Τραπεζικό Συνέδριο του Economist, με θέμα «Ελλάδα και Νοτιοανατολική Ευρώπη: Οικονομική Αναδιάρθρωση και Προοπτικές για τον Τραπεζικό Τομέα - Πόσο βέβαιη είναι η ευημερία», θα μιλήσει στις 9.30 το πρωί ο υπουργός Οικονομίας.

    «Αποτελεί υποχρέωση της Ελλάδας να βρεθεί με ισοσκελισμένους, ή ελαφρά πλεονασματικούς προϋπολογισμούς μέσα στα επόμενα χρόνια, μέχρι το 2012 το αργότερο» τόνισε χθες οκ. Γιώργος Αλογοσκούφης, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσιάζοντας την Έκθεση Οικονομικών Φθινοπωρινών Προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κάτι τέτοιο, επεσήμανε, προϋποθέτει συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη αποδώσει καρπούς, παράλληλα με την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού.

    «Είναι σημαντικό ότι υπάρχει ενίσχυση και για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα με τη φορολογική μεταρρύθμιση που έχουμε παρουσιάσει» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. «Θέλω να τονίσω ότι απορώ με τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για δήθεν επιβαρύνσεις από τη φορολογική μεταρρύθμιση, διότι σε αυτά τα σενάρια συγκρίνονται ανόμοια πράγματα: Συγκρίνονται εισοδήματα του 2006 με εισοδήματα του 2007, ενώ η σωστή σύγκριση είναι για το ίδιο επίπεδο εισοδήματος - τι θα ίσχυε με την παλιά φορολογική κλίμακα και τι θα ισχύει με την καινούργια».

    «Δεν μπορείς να συγκρίνεις διαφορετικά επίπεδα εισοδήματος και να λες ότι προκύπτει επιβάρυνση, γιατί η επιβάρυνση δεν προκύπτει από τη φορολογική μεταρρύθμιση, αλλά από το γεγονός ότι αυξάνονται τα εισοδήματα και όταν αυξάνονται τα εισοδήματα, είναι λογικό να αυξάνεται και ο φόρος που αναλογεί» συμπλήρωσε ο κος Αλογοσκούφης.

    Ο υπουργός Οικονομικών, επανέλαβε ότι η προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, κυρίως στον τομέα των δαπανών και την προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής - και πως η έξοδος της Ελλάδας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος, θα κριθεί «αφού κλείσει ο φετινός προϋπολογισμός και αφού η Επιτροπή αξιολογήσει για μία ακόμη φορά τον Προϋπολογισμό του 2007».

    «Οι μέχρι τώρα αξιολογήσεις της Κομισιόν είναι θετικές και επιδίωξη δική μας είναι να παραμείνουν θετικές» ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης.

    [04] Ομιλία Παπαρήγα για την Παιδεία

    Σε εκδήλωση της Επιτροπής Εκπαιδευτικών της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ με θέμα: «Συμπεράσματα από τις κινητοποιήσεις στην εκπαίδευση. Οι εξελίξεις στην Παιδεία και οι θέσεις του ΚΚΕ», θα μιλήσει το απόγευμα στις 6.30 το απόγευμα η γγ της ΚΚΕ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Νομική

    Νωρίτερα, στις 5.15μμ η κ. Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί με τον βουλευτή του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο, μετά από αίτημά του, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του για την αντιμετώπιση νοσηρών φαινομένων στο δημόσιο βίο από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

    [05] Αθήνα-Σπάρτη: Από τον 8ο έως τον 5ο αιώνα π.Χ

    Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης, στο Μανχάταν, θα πραγματοποιηθούν σήμερα το βράδυ από τον υπουργό Πολιτισμού, Γιώργο Βουλγαράκη, τα εγκαίνια της έκθεσης: "Αθήνα-Σπάρτη: Από τον 8ο έως τον 5ο αιώνα π.Χ.", παρουσία προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Για τα εκθέματα, την ιστορική και πολιτιστική τους αξία, καθώς και για το συμβολισμό της έκθεσης, μίλησαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου,χθες, ο διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και επιμελητής της έκθεσης, Νίκος Καλτσάς, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης, Αντώνης Παπαδημητρίου, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Εθνη, πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης και ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος στη Νέα Υόρκη, πρέσβης Λουκάς Τσίλας.

    Μεταξύ των μοναδικών εκθεμάτων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν: η μαρμάρινη προτομή ενός οπλίτη, φερόμενου ως "Λεωνίδα", από τα τέλη του 5 ου αιώνα π.Χ., ένα μαρμάρινο αγαλμάτιο Αττικής Κόρης του 5ου αιώνα π.Χ., από το Μουσείο της Ακρόπολης, χάλκινα ειδώλια οπλιτών από τη Σπάρτη, της περιόδου μεταξύ 8ου και 6 ου αιώνα π.Χ., μια πήλινη κύλικα του ζωγράφου του Αρκεσίλα από τον 6 ο αιώνα π.Χ., ένα μαρμάρινο αγαλμάτιο της Αθηνάς από τα μέσα του 4 ου αιώνα π.Χ., αττικά ανάγλυφα και επιτύμβια στήλη, των τελών του 5 ου αιώνα π.Χ., αιχμές βελών και δοράτων από το πεδίο της περίφημης μάχης των Θερμοπυλών, του 5 ου αιώνα π.Χ.

    Σύμφωνα με τον κ. Καλτσά, η έκθεση αποτελείται από τρεις ενότητες, οι οποίες παρουσιάζουν την πολιτιστική, πολιτική και οικονομική ιστορία των δύο σημαντικότερων πόλεων-κρατών της αρχαίας Ελλάδας από τον 8 ο ως τον 5 ο αιώνα π.Χ., ενώ προηγείται εισαγωγή που εξετάζει τις καλλιτεχνικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εξελίξεις που σημειώθηκαν στις δύο πόλεις από την Υστερη Γεωμετρική περίοδο έως και την Αρχαϊκή (8 ος και 7 ος αιώνας π.Χ.), μέσα από έργα μεταλλοτεχνίας, αγγειογραφίας και μικροτεχνίας.

    "Ο αρχαίος ελληνικός κόσμος δεν θα είχε ίσως την ίδια ακτινοβολία εάν εξέλιπε η μία ή η άλλη πόλη, η Αθήνα ή η Σπάρτη, οι οποίες, άλλοτε σε συνεργασία και άλλοτε σε διαμάχη, καθόρισαν το πεπρωμένο και την ιστορική πορεία του Ελληνισμού", επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Καλτσάς.

    Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης, Αντώνης Παπαδημητρίου, δήλωσε ότι, παράλληλα με την έκθεση, η οποία θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 12 Μαϊου 2007, θα διοργανωθεί διεθνές επιστημονικό συνέδριο, σειρά διαλέξεων, καθώς και δραματοποιημένες αναγνώσεις των έργων "Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου" του Θουκυδίδη και "Πέρσες" του Αισχύλου σε διάφορες αίθουσες της πόλης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 December 2006 - 5:30:29 UTC