Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του πρωθυπουργού αύριο με τον Ιταλό ομόλογό του Ρομάνο Πρόντι
  • [02] Νέο Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

  • [01] Συνάντηση του πρωθυπουργού αύριο με τον Ιταλό ομόλογό του Ρομάνο Πρόντι

    Ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Καραμανλής θα συναντηθεί αύριο στις 12.30 το μεσημέρι με τον Ιταλό ομόλογό του Ρομάνο Πρόντι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα. θα ακολουθήσουν δηλώσεις και πρόγευμα εργασίας, ενώ στις 15.00 θα πραγματοποιήσουν από κοινού οι δύο πρωθυπουργοί τα εγκαίνια έκθεσης με θέμα "Μύθοι και Αρχέτυπα στην Μεσόγειο " στο Βυζαντινό Μουσείο. Nωρίτερα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Μιλτιάδη Εβερτ.

    Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη είχε την Παρασκευή,στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Ο κ. Αλογοσκούφης ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή και για την πορεία της οικονομίας και για το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, και όπως είπε, περιλαμβάνει σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις για όλους τους Ελληνες.

    Σε ό,τι αφορά την οικονομία ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι οι εξελίξεις είναι θετικές, σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη το Γ' τρίμηνο του 2006 έκλεισε πάνω από τις προβλέψεις στο 4,4%, ενώ η μείωση του ελλείμματος προχωρεί σύμφωνα με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού.

    Επίσης, ο κ. Αλογοσκούφης, ανέφερε ότι η ανεργία μειώνεται και η εξέλιξη της απασχόλησης είναι μέσα στα όρια των προβλέψεων.

    Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό είπε ο κ. Αλογοσκούφης ότι συγκρατείται μετά και τη συγκράτηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

    [02] Νέο Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

    Σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, τη σύνθεση του νέου Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του κόμματος, το οποίο θα αντικαταστήσει τους Συντονιστές. Στο νέο 12μελές όργανο τη γραμματεία θα αναλάβει ο Δημήτρης Ρέπας.

    Ο κ. Παπανδρέου έστειλε σαφές μήνυμα προς όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ακολουθούν προσωπική στρατηγική και υπονομεύουν την ενότητα του κόμματος, λέγοντας ότι δεν θα ανεχθεί την αντίληψη που κατακερματίζει το κόμμα και δημιουργεί, όπως είπε, οικόπεδα και φέουδα.

    Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου

    «Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε διάταξη μάχης με στόχο τη νίκη στις εκλογές. Ο κ. Παπανδρέου διαμορφώνει το επιτελείο που είναι κατά την κρίση του το πιο κατάλληλο για τις περιστάσεις και εγώ θα μετάσχω με όλη μου τη δύναμη, όπως και όπου το θελήσει και το ζητήσει», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ερωτηθείς για το νέο οργανωτικό σχήμα του κινήματος.

    Πρόσθεσε δε ότι συμφωνεί απόλυτα με τον Γιώργο Παπανδρέου στο «ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που δεν μοιράζεται σε φέουδα, δεν εξυπηρετεί προσωπικές σταδιοδρομίες, ούτε κληρονομείται. Ανήκει στους πολίτες που προσβλέπουν σε αυτό και θέλουν να εκφράζονται αυθεντικά απβ αυτό».

    Ο Νίκος Αθανασάκης νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

    Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ εξελέγη ο Νίκος Αθανασάκης, με 230 ψήφους τις οποίες πήρε μεταξύ των 285 ψηφισάντων. Σαράντα ψηφοδέλτια ήταν λευκά και 15 άκυρα.

    Υπενθυμίζεται ότι η κ. Ξενογιαννακοπούλου, το 2005, είχε πάρει 228 ψήφους, από τους 280 ψηφίσαντες, ενώ 48 ψηφοδέλτια ήταν λευκά και 4 άκυρα.

    Το νέο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

    Aνακοινώθηκαν αργά το απόγευμα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των μελών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

    Η ανανέωση του οργάνου καθώς και η εκλογή νέου γραμματέα αποφασίσθηκε σε χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

    Ο κ.Παπανδρέου ολοκλήρωσε την ομιλία του εισηγούμενος πρόταση 20 μελών του Εθνικού Συμβουλίου για την ανάδειξή τους στο 20μελές Πολιτικό Συμβούλιο.

    Εκτός της πρότασης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, υποψηφιότητα για το Πολιτικό Συμβούλιο έθεσαν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, Τώνια Αντωνίου, Τώνια Μωροπούλου, Νίκος Μπίστης, Αντώνης Κοτσακάς και Στέφανος Τζουμάκας.

    Οι Τώνια Αντωνίου, Νίκος Μπίστης και Στέφανος Τζουμάκας εξελέγησαν, τελικά, μέλη του Οργάνου.

    Πρώτη εξελέγη η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ δεύτερος εξελέγη ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος είχε εκλεγεί πρώτος στην προηγούμενη εκλογή του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

    Η θέση που κατέλαβε η κ. Ξενογιαννακοπούλου σηματοδοτεί την εκτίμηση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου για την προσφορά της στις διαδικασίες της πολιτικής και οργανωτικής ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, προσφοράς που τονίστηκε ιδιαίτερα στις ομιλίες και του Γιώργου Παπανδρέου και του Νίκου Αθανασάκη.

    Από τα 303 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, ψήφισαν 285, τα λευκά ήταν 14 και τα άκυρα 8. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής, Γιώργου Ανωμερίτη, η σειρά εκλογής έχει ως εξής:

    1) Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (164)

    2) Ευάγγελος Βενιζέλος (154)

    3) Πάνος Μπεγλίτης (150)

    4) Άννα Διαμαντοπούλου (125)

    5) Γιώργος Παναγιωτακόπουλος (114)

    6) Χρήστος Πολυζωγόπουλος (112)

    7) Θεόδωρος Πάγκαλος (109)

    8) Αθανάσιος Τσούρας (109)

    9) Κώστας Σκανδαλίδης (107)

    10) Πέτρος Ευθυμίου (106)

    11) Τώνια Αντωνίου (102)

    12) Χρήστος Παπουτσής (101)

    13) Στέφανος Τζουμάκας (100)

    14) Φώφη Γεννηματά (100)

    15) Βάσω Παπανδρέου (100)

    16) Νίκος Μπίστης (91)

    17) Μαριλένα Κοππά (91)

    18) Πάρις Κουκουλόπουλος (84)

    19) Συλβάνα Ράπτη (83)

    20) Ροβέρτος Σπυρόπουλος (81)

    21) Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (76)

    22) Αντώνης Κοτσακάς (71)

    23) Μαρία Δαμανάκη (68)

    24) Εύη Χριστοφιλοπούλου (45)

    25) Τώνια Μωροπούλου (34)

    Από τα στελέχη που προτάθηκαν από τον Γιώργο Παπανδρέου εκτός Πολιτικού Συμβουλίου έμειναν οι Ροβέρτος Σπυρόπουλος και Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, λόγω της ποσόστωσης που έχει θεσπίσει το ΠΑΣΟΚ για την συμμετοχή γυναικών στα όργανα και η Εύη Χριστοφιλοπούλου που δεν συγκέντρωσε τον απαραίτητο αριθμό ψήφων.

    Επίσης δεν εξελέγησαν οι Τώνια Μωροπούλου, και Αντώνης Κοτσακάς.

    Αντίθετα, παρά τον μικρό σχετικά αριθμό ψήφων που έλαβε η κ. Δαμανάκη εκλέγεται στο Πολιτικό Συμβούλιο, καταλαμβάνοντας την θέση του κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου, λόγω της προαναφερθείσας ποσόστωσης.

    Η κ.Δαμανάκη, και στην προηγούμενη εκλογή Πολιτικού Συμβουλίου, εξελέγη στο Όργανο, λόγω της ποσόστωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 December 2006 - 9:30:24 UTC