Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι συνταξιούχοι δικαιούνται ζωή με αξιοπρέπεια

  • [01] Οι συνταξιούχοι δικαιούνται ζωή με αξιοπρέπεια

    "Ο τρόπος που η Πολιτεία αντιμετωπίζει τους συνταξιούχους είναι δείκτης ποιότητας της δημοκρατίας", ανέφερε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, στην ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών του Ιδρυτικού συνεδρίου της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος.

    Ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι αυτό που δικαιούνται οι Έλληνες συνταξιούχοι, και το οποίο συχνά διεκδικούν δυναμικά, είναι μία ζωή με αξιοπρέπεια, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Καμαρώνουμε τους αγώνες σας και όσο πιο μεγάλη η ενότητά σας τόσο πιο αποτελεσματικοί θα είσθε".

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ακόμη στις χαμηλές συντάξεις καθώς και στα προβλήματα της δημόσιας υγείας. Είπε χαρακτηριστικά:

    "Στις μέρες μας, σε ολόκληρο τον κόσμο, αυτή η αξιοπρέπεια δεν είναι πάντα αυτονόητη. Οι άνθρωποι που έχουν αποχωρήσει από το στίβο της εργασίας βρίσκονται αρκετές φορές αντιμέτωποι με την εγκατάλειψη και τη μοναξιά, αποτέλεσμα των σύγχρονων συνθηκών ζωής και της "ερημιάς του πλήθους".

    Ο μέσος όρος της σύνταξης είναι χαμηλός και η ανισοκατανομή δεδομένη. Οι περισσότεροι τα βγάζουν δύσκολα πέρα και κάποιοι υποφέρουν από φτώχεια. Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας υφίστανται εντονότερα από κάθε άλλον πολίτη τα προβλήματα, όπου υπάρχουν, της δημόσιας υγείας και της γραφειοκρατίας στις κρατικές υπηρεσίες.

    Οι Έλληνες συνταξιούχοι γνωρίζουν καλά την έννοια της δημοσιονομικής πειθαρχίας και τα περιορισμένα περιθώρια για την αύξηση των χαμηλών εισοδημάτων. Πολλοί από τους Έλληνες συνταξιούχους συντηρούν σήμερα παιδιά κι εγγόνια. "Βάζουν πλάτη" στις νέες οικογένειες για να σταθούν στα πόδια τους. Και νομίζω ότι αυτό που κυρίως προσδοκούν είναι να δουν την πρόοδο στην εξέλιξη των γιων τους και των θυγατέρων τους. Να δουν ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίες, να απαλλαγούν με άλλα λόγια από το άγχος για το μέλλον των νεότερων γενεών.

    Τα προβλήματα των συνταξιούχων είναι προβλήματα δομικά για την ποιότητα της ελληνικής κοινωνίας. Οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες. Θέλουμε συνταξιούχους δύο και τριών ταχυτήτων; Θέλουμε τον διαχωρισμό των ασφαλισμένων σε προνομιούχους και μη; Ένα από τα σύγχρονα οικονομικά δόγματα αναφέρεται στην "παραγωγική ανισότητα". Υπάρχει, αλήθεια, "δίκαιη" ή αναπόφευκτη κοινωνική ανισότητα ή μήπως η ανισότητα είναι πάντα μία έννοια ασύμβατη με την κοινωνική δικαιοσύνη;

    Καταθέτοντας αυτούς τους προβληματισμούς ως αφορμή για τη συζήτησή σας, κηρύσσω την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου σας, που είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλλει δημιουργικά στο δημόσιο διάλογο".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 November 2006 - 11:30:22 UTC