Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βράβευση φοιτητών από τον Θ.Ρουσόπουλο
  • [02] Αλαβάνος: Αριστερά με ενωτικές προτάσεις
  • [03] Παγκόσμια καταδίκη για τη δολοφονία Τζεμαγιέλ

  • [01] Βράβευση φοιτητών από τον Θ.Ρουσόπουλο

    Βραβεία σε αριστεύσαντες φοιτητές του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, οι οποίοι συμμετείχαν σε «Άσκηση Προσομοίωσης Διαχείρισης Κρίσης» με θέμα «Η νόσος των πτηνών», θα απονείμει σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

    Στην Άσκηση συμμετείχαν συνολικά 74 τελειόφοιτοι του ανωτέρω Εργαστηρίου οι οποίοι λειτούργησαν σε τρεις ομάδες. Μετά την αξιολόγηση των φοιτητικών ομάδων εργασίας προέκυψε η νικήτρια ομάδα, η οποία θα λάβει βραβείο, που έχει θεσπίσει η ΓΓΕ-ΓΓΕ, συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο.

    Η απονομή των βραβείων σηματοδοτεί τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας -Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης με το Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, που έχει ως στόχο, αφενός την ανάδειξη της σημασίας της εκπαίδευσης φοιτητών και μελλοντικών στελεχών επικοινωνίας και δημοσιογραφίας σε θέματα διαχείρισης κρίσης και αφετέρου την υποστήριξη του αντίστοιχου εκπαιδευτικού πανεπιστημιακού προγράμματος.

    Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί οπτικοποιημένο υλικό από την Άσκηση Προσομοίωσης.

    Θα συμμετέχουν ως ομιλητές οι καθηγητές κ.κ. Δημ. Π. Ποταμιάνος, Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Μπέττυ Τσακαρέστου, υπεύθυνη του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων, ο δημοσιογράφος κ. Χρήστος Οικονόμου, καθώς και βραβευόμενοι φοιτητές.

    [02] Αλαβάνος: Αριστερά με ενωτικές προτάσεις

    O Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος ερωτηθείς για τα όσα προτείνονται σχετικά με αλλαγή του εκλογικού νόμου δήλωσε πως "σήμερα γίνεται κάτι πάρα πολύ παράδοξο στη χώρα μας: Δηλαδή, το κόμμα το οποίο φέρεται από τον Τύπο ότι πρόκειται ή ότι έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι πρώτο στις επόμενες εκλογές, να βρίσκεται σε πανικό και να θέλει εσπευσμένα να αλλάξει τον εκλογικό νόμο".

    Νομίζω, είπε, ότι αυτό, εκτός των άλλων, είναι και έκφραση μιας κατάπτωσης, ηθικής και πολιτικής, του δικομματισμού, αλλά και ένας αποκλεισμός των δυνατοτήτων για νέες λύσεις που μπορεί να δώσει η Αριστερά.

    Ο κ. Αλαβάνος πρόσθεσε ότι "«τρία άλφα» έχουν σημασία σήμερα : Ανατροπή του δικομματισμού, Αλλαγή προς κοινωνικές πολιτικές ,Αριστερά με ενωτικές προτάσεις, όπως αυτές που προβάλλει ο Συνασπισμός".

    [03] Παγκόσμια καταδίκη για τη δολοφονία Τζεμαγιέλ

    Τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασαν τη δολοφονία του Πιερ Τζεμάγιελ, χριστιανού, υπουργού βιομηχανίας του Λιβάνου, καταγγέλλοντας οποιαδήποτε προσπάθεια αποσταθεροποίησης του Λιβάνου μέσω πολιτικών δολοφονιών.

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας ζήτησε από το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αναν να αναφέρει τακτικά στο σώμα και να υπογραμμίζει την ετοιμότητα του να υποστηρίξει τη "νόμιμη και δημοκρατικά εκλεγμένη" κυβέρνηση του Λιβάνου.

    Ο Πιέρ Τζεμάγιελ, που πυροβολήθηκε και τραυματίσθηκε θανάσιμα κοντά στη Βηρυτό, είναι ο τέταρτος κατά σειρά με μη φιλικά αισθήματα προς τη Συρία πολιτικός που δολοφονείται στο Λίβανο, μετά τον πρώην πρωθυπουργό Ραφίκ Αλ Χαρίρι, η δολοφονία του οποίου το 2005 σηματοδότησε μια περίοδο πολιτικής αναταραχής στη χώρα.

    " Σύσσωμο το Συμβούλιο Ασφαλείας καταδικάζει τη δολοφονία στη Βηρυτό στις 21 Νοεμβρίου 2006 του υπουργού Βιομηχανίας Πιέρ Τζεμέγιελ, ενός πατριώτη που ήταν το σύμβολο της ελευθερίας και της πολιτικής ανεξαρτησίας του Λιβάνου", αναφέρει ανακοίνωση του σώματος που αναγνώσθηκε σε επίσημη σύνοδο από τον πρεσβευτή του Περού Χόρχε Βότο Μπερνάλες, που ασκεί χρέη προέδρου για το μήνα Νοέμβριο.

    " Το Συμβούλιο Ασφαλείας καταδικάζει οποιαδήποτε προσπάθεια αποσταθεροποίησης του Λιβάνου μέσω πολιτικών δολοφονιών ή άλλων τρομοκρατικών ενεργειών", σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση και προστίθεται ότι τα μέλη του Συμβουλίου ανησυχούν για το πώς η δολοφονία θα επηρεάσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να επιβάλει την τάξη σ' όλη τη χώρα και να σταθεροποιήσει τη δημοκρατία.

    Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Φουάντ Σινιόρα, που ανήκει στην αντισυριακή πτέρυγα, δέχεται συνεχώς πιέσεις από τη Χεζμπολάχ, η οποία έχει αυξήσει την επιρροή της μετά τον πόλεμο του καλοκαιριού. Η κυβέρνηση προσπαθεί να επεκτείνει την εξουσία της και στο νότο της χώρας, όπου κυριαρχεί η Χεζμπολάχ, που στηρίζεται από τη Συρία και το Ιράν.

    Ο ηγέτης της πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο του Λιβάνου Σαάντ αλ Χαρίρι, δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι η Συρία έχει παίξει κάποιο ρόλο στη δολοφονία του λιβανέζου υπουργού Βιομηχανίας Πιερ Τζεμάγελ.

    "Πιστεύουμε ότι το χέρι της Συρίας βρίσκεται παντού", σημείωσε ο Χαρίρι, γιος του δολοφονηθέντος πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ αλ Χαρίρι σε δηλώσεις που έκανε στο CNN από τη Βηρυτό λίγο μετά τη δολοφονία του υπουργού.

    Οι ΗΠΑ θεωρούν τη δολοφονία του Τζεμάγελ τρομοκρατική ενέργεια, δήλωσε ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Νίκολας Μπερνς.

    "Είναι μία πολύ λυπηρή ημέρα για το Λίβανο. Συγκλονιστήκαμε από αυτήν τη δολοφονία. Τη θεωρούμε τρομοκρατική ενέργεια και επίσης τη θεωρούμε πράξη εκφοβισμού", σημείωσε.

    Ο Πιερ Τζεμάγελ, χριστιανός μαρωνίτης, ηλικίας 34 ετών, ήταν γιος του πρώην προέδρου Αμίν Τζεμάγελ και ανιψιός του δολοφονηθέντος το 1982 προέδρου Μπεσίρ Τζεμάγελ. Ανήκε στην αντισυριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

    Από την άλλη πλευρά, η Συρία καταδίκασε τη δολοφονία του λιβανέζου υπουργού Βιομηχανίας.

    "Η Συρία καταδικάζει σθεναρά τη δολοφονία", μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Sana, λίγο αφότου δόθηκε στη δημοσιότητα η πληροφορία για τη δολοφονία του.

    Επίσης, ο γάλλος πρόεδρος, Ζακ Σιράκ καταδίκασε με ανακοίνωσή του την "φρικτή επίθεση" που στοίχισε τη ζωή στον Πιέρ Τζεμάγελ, και ευχήθηκε όπως οι δολοφόνοι του λιβανέζου υπουργού Βιομηχανίας "συλληφθούν και τιμωρηθούν".

    "Τη στιγμή που όλος ο Λίβανος παρακολουθεί με φρίκη αυτή την εξέλιξη, η Γαλλία έχει τη βεβαιότητα ότι η επιθυμία για ανεξαρτησία, για ελευθερία και δημοκρατία των Λιβανέζων θα βγει ακόμα πιο δυναμωμένη. Η Γαλλία τάσσεται στο πλευρό του Λιβάνου για την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας κυρίως για τη σύσταση ενός δικαστηρίου διεθνούς χαρακτήρα", αναφέρεται στην ανακοίνωση του γάλλου προέδρου.

    Ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλέρ καταδίκασε "σθεναρά" τη "αδικαιολόγητη" δολοφονία του λιβανέζου αντισύρου υπουργού Βιομηχανίας Πιέρ Τζεμάγελ.

    Ο αμερικανός πρόεδρος καταδίκασε με έντονο τρόπο τη σημερινή δολοφονία του λιβανέζου χριστιανού και αντισύρου υπουργού Βιομηχανίας, Πιέρ Τζεμάγελ, και ζήτησε να διενεργηθεί σε βάθος έρευνα για το θάνατό του.

    Μιλώντας στα αμερικανικά στρατεύματα που σταθμεύουν στη Χονολουλού, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι η έρευνα πρέπει "να καταδείξει αυτούς τους ανθρώπους και αυτές τις δυνάμεις που κρύβονται πίσω από τη δολοφονία" του υπουργού βιομηχανίας του Λιβάνου.

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αναν "καταδίκασε σθεναρά" τη δολοφονία, του λιβανέζου υπουργού, δηλώνοντας ότι οι δράστες της δολοφονίας και οι υποκινητές της θα πρέπει να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 November 2006 - 7:30:24 UTC