Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης"
  • [02] Παλαιστίνιοι:Προς κυβέρνηση εθνικής ενότητας

  • [01] "Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης"

    Σε αναθεώρηση των προβλέψεων για την αύξηση του ΑΕΠ θα προχωρήσει η κυβέρνηση. Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομίας Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, μιλώντας σήμερα σε ημερίδα των ασφαλιστικών εταιρειών, με θέμα "Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης" ,με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας της Ιδιωτικής Ασφάλισης, και εξήγγειλε την σταδιακή κατάργηση του τέλους χαρτοσήμου 2,4%, που βαραίνει το σύνολο των ασφαλίστρων.

    Ειδικώτερα στην ομιλία του, ο κ. Αλογοσκούφης επισήμανε ότι η ανάπτυξη κατά το γ΄τρίμηνο ξεπέρασε την πρόβλεψη και εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί το ποσοστό, που θα κυμαίνεται, όπως είπε, περίπου στο 4,3%.

    Σε ό,τι αφορά στην εξαγγελία για τη σταδιακή κατάργηση του χαρτοσήμου, ανέφερε ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της γ΄ φάσης της φορολογικής μεταρρύθμισης και διευκρίνισε θα έχει στόχο την κατάργηση των φόρων στις συναλλαγές και την αντικατάστασή τους από φορολόγηση στα εισοδήματα που δημιουργούνται και «ως τέτοιο παράδειγμα αναφέρεται η σταδιακή κατάργηση του τέλους χαρτοσήμου», όπως είπε.

    Ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε επίσης ότι οι συντελεστές φορολόγησης από τη δεύτερη και την τρίτη φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης θα εξελιχθούν ως εξής: ο συντελεστής θα είναι 25% για εισοδήματα από 12.000 ευρώ μέχρι τα 30.000 ευρώ. Με 35% θα φορολογούνται εισοδήματα μέχρι 75.000 ευρώ και από εκεί και πάνω ο συντελεστής θα είναι 40%.

    Τέλος, ο υπουργός είπε, ότι αρχές του 2007 θα αναλάβει την εποπτεία της ασφαλιστικής αγοράς η Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης, σημείωσε τις μεγάλες προοπτικές του κλάδου, ενώ επισήμανε πως ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να ενισχυθεί ως τρίτος πυλώνας του ασφαλιστικού συστήματος.

    "Το διαρκώς συρρικνούμενο κράτος δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί πλήρως στις διογκωμένες απαιτήσεις που επιβάλλουν οι νέες συνθήκες. Ετσι αποκτά ιδιαίτερη σημασία η ιδιωτική ασφάλιση και στην Ελλάδα, τόσο στον επικουρικό τομέα της περίθαλψης και της σύνταξης, όσο και στον κύριο, στην επικάλυψη έκτακτων γεγονότων, στην προστασία της ατομικής περιουσίας", τόνισε στο χαιρετισμό της, η Πρόεδρος της βουλής Άννα Μπενακη - Ψαρούδα.

    Η πρόεδρος της Βουλής παρατήρησε ότι η σωστή λειτουργία των ασφαλιστικών εταιρειών οφελεί τόσο τον πολίτη όσο και την πολιτεία.

    Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου γνωστοποίησε, ότι τα πιστοποιητικά φερεγγυότητας των ασφαλιστικών εταιρειών θα δοθούν την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου ενώ μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα αποσταλεί στους κλάδους για διάλογο, το σχέδιο νόμου για την εκκαθάριση των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, και στην δεύτερη φάση του διαλόγου θα περάσει άμεσα η αναμόρφωση του νόμου περί Ανωνύμων Εταιρειών.

    Ο κ. Παπαθανασίου ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπόγραψε το Διάταγμα για τους διαμεσολαβούντες και σχολίασε ότι με την πολιτική που ακολούθησε το υπουργείο Ανάπτυξης, η οποία οδήγησε και σε κλείσιμο 6 εταιρείες τον τελευταίο χρόνο, υπήρξε συγκράτηση - με πτωτικές τάσεις - των ασφαλίστρων.

    Επίσης τόνισε ότι «πρέπει να επελθει ισορροπία σε αυτά που κάνει το κράτος και σε αυτά που κάνουν οι ίδιες οι επιχειρήσεις αλλά και οι πολίτες προκειμένου να επιτευχθεί ο σωστός προγραμματισμός του μέλλοντος. Το υπουργείο Ανάπτυξης προσπαθεί και έχει επιτύχει να υπάρξει κλίμα εμπιστοσύνης στην αγορά με την θέσπιση αυστηρών κανόνων που εφαρμόζονται χωρίς διακρίσεις».

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Δ. Παλαιολόγος αναφέρθηκε στα σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης που υπάρχουν για την ασφαλιστική βιομηχανία στη χώρα μας και επισήμανε ότι ο έλεγχος της φερεγγυότητας δεν θα πρέπει να εστιάζεται τόσο στον όγκο των κεφαλαίων αλλά στην φύση της δραστηριότητας και στην ποιότητα που αυτή έχει. «Η αξιοπιστία είναι ακρογωνιαίος λίθος για τη πορεία της αγοράς», τόνισε.

    Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Φ. Μπράβος επισήμανε την ανάγκη λήψης μέτρων για ανάπτυξη της αγοράς και ανέφερε ότι αυτές τις ημέρες ξεκίνησε μια διετής επικοινωνιακή διαφημιστική εκστρατεία του κλάδου αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ για το νόημα της ιδιωτικής ασφάλισης.

    Στο συνέδριο βραβεύθηκαν ο Δ. Κοντομηνάς ως επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, οι καλύτεροι της χρονιάς από την Αστυνομία, την Τροχαία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό και οι αριστούχοι πτυχιούχοι ασφαλιστικών σπουδών των Πανεπιστημίων Πειραιά ( Π. Ματζιώρος) και Σάμου (κα Κ. Λουκάκη).

    [02] Παλαιστίνιοι:Προς κυβέρνηση εθνικής ενότητας

    Σύμφωνα με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, στο τέλος του μηνός προσδοκάται ότι θα σχηματιστεί παλαιστινιακή κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εξέλιξη που μπορεί εύλογα να οδηγήσει στην άρση της διακοπής της δυτικής οικονομικής βοήθειας προς την Παλαιστινιακή Αρχή, αλλά ταυτοχρόνως να συμβάλλει, ο αποτελματωμένος διάλογος με το Ισραήλ να "αναβιώσει".

    "Ανακοινώνω στον λαό μας τα ευτυχή νέα, ότι σημειώσαμε μεγάλη πρόοδο στον δρόμο προς την συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, που μπορεί να άρει τον αποκλεισμό μας και να ανοίξει τον δρόμο στον πολιτικό διακανονισμό", δήλωσε σήμερα, δεύτερη επέτειο του θανάτου του Γιάσερ Αραφάτ ο παλαιστίνιος πρόεδρος, που μιλούσε από το αρχηγείο της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ραμάλα (Δυτική Οχθη).

    "Θεού θέλοντος, η κυβέρνηση αυτή θα είναι γεγονός και πριν να τελειώσει ο μήνας αυτός", ανήγγειλε ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 November 2006 - 13:30:23 UTC