Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ
  • [02] Στην εσχάτη των ποινών καταδικάστηκε ο Σ.Χουσέιν

  • [01] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ

    Ο Συνασπισμός επιταχύνει την οργανωτική και πολιτική προετοιμασία για τις εθνικές εκλογές με πρωτοβουλία του προέδρου του κόμματος Α. Αλαβάνου, ο οποίος κλείνοντας το απόγευμα την διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, έθεσε τις βάσεις της συζήτησης για νέα πρόσωπα και αλλαγές ώστε το θετικό, όπως είπε, αποτέλεσμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών να έχει συνέχεια στις εθνικές εκλογές.

    Η συζήτηση για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών χθες και σήμερα στην ΚΠΕ, ήταν αναλυτική. Δεκάδες μέλη του οργάνου στις τοποθετήσεις τους ανέδειξαν τα θετικά και τα αρνητικά της εκλογικής προσπάθειας του ΣΥΝ, σημείωσαν οργανωτικές αδυναμίες και τόνισαν την κατά τόπους έλλειψη συμμαχιών. Ωστόσο σε πολλούς διάχυτη ήταν η εκτίμηση ότι ο ΣΥΝ, αν εργαστεί σκληρά μπορεί να κεφαλοποιήσει τα οφέλη των τοπικών εκλογών στις εθνικές εκλογές.

    Ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε με έμφαση ότι ο Συνασπισμός , μετά τις τοπικές εκλογές δεν είναι πλέον ο ίδιος, αλλά όπως είπε, βρίσκεται σε φάση μετάβασης με δυνατότητες και δυσκολίες, για να τονίσει την ανάγκη έγκαιρης προετοιμασίας του κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε ότι το κόμμα πρέπει να προχωρήσει με τόλμη και συνοχή και με συμμαχίες με οικολογικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις της Αριστεράς προς τις εθνικές εκλογές, υποστηρίζοντας ότι ο Συνασπισμός μπορεί να γίνει η δύναμη που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία του δικομματισμού.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επαναφέροντας το θέμα της ανανέωσης, διευκρίνισε σήμερα ότι η αξιοποίηση νέων στελεχών δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα απαξιωθούν ή θα περιθωριοποιηθούν τα παλιά και δοκιμασμένα στελέχη των οποίων έπλεξε το εγκώμιο λέγοντας ότι έχουν προσφέρει πολλά στον Συνασπισμό.

    Αναφερόμενος τέλος στις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Αλαβάνος είπε ότι η κυβέρνηση θα διαπιστώσει σύντομα ότι όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα με τις κινητοποιήσεις των μαθητών, των δασκάλων και των καθηγητών, δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτά που θα γίνουν ενόψει της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό και τη συζήτηση για το άρθρο 16 του Συντάγματος.

    [02] Στην εσχάτη των ποινών καταδικάστηκε ο Σ.Χουσέιν

    Το ανώτατο δικαστήριο καταδίκασε στην εσχάτη των ποινών, εκτέλεση δι απαγχονισμού, τον πρώην πρόεδρο του Ιράκ Σαντάμ Χουσέιν, για την ευθύνη του στην εκτέλεση των 148 σιιτών κατοίκων του χωριού Ντουτζάιλ μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του το 1982. Η ποινή της εκτέλεσης δι΄απαγχονισμού επιβλήθηκε από το ανώτατο δικαστήριο και στον Μπαρτζάν Ιμπραχίμ αλ Τικρίτι, ετεροθαλή αδελφό του Σαντάμ Χουσέιν για την ευθύνη του στη σφαγή των 148 σιιτών κατοίκων του χωριού Ντουτζάιλ το 1982.

    Ο γενικός εισαγγελέας είχε ζητήσει τη θανατική ποινή για τον Μπαρτζάν για την ευθύνη του στις εκτελέσεις, καθώς εκείνη την εποχή ήταν αρχηγός των υπηρεσιών πληροφοριών.

    Ο πρώην αντιπρόεδρος του Ιράκ Τάχα Γιασίν Ραμαντάν καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την ευθύνη του στην εκτέλεση των 148 κατοίκων του χωριού Ντουτζάιλ. Ο γενικός εισαγγελέας είχε ζητήσει την επιβολή της ποινής του θανάτου του κατηγορουμένου, ο συνελήφθη τον Αύγουστο του 2003 από κούρδους μαχητές στη Μοσούλη και παραδόθηκε στις αμερικανικές δυνάμεις.

    Η διαδικασία έφεσης στην απόφαση του δικαστηρίου «αρχίζει αύριο (Δευτέρα) και θα διαρκέσει 30 ημέρες. Το Εφετείο δεν έχει ωστόσο περιοριστική ημερομηνία για την έκδοσή της απόφασής του», δήλωσε ο δικαστής Ραΐντ Ζούχι του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου του Ιράκ.

    Ο Σαντάμ Χουσέιν θα εκτελεστεί δι'απαγχονισμού αν απορριφθεί η έφεσή του, κι όχι όπως επιθυμούσε από εκτελεστικό απόσπασμα, δήλωσε από την πλευρά του ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου του Ιράκ Τζαάφαρ αλ Μουσάουϊ, λίγο μετά την ανακοίνωση της καταδίκης σε θάνατο του πρώην προέδρου του Ιράκ, προσθέτοντας ότι «το εκτελεστικό απόσπασμα χρησιμοποιείται μόνον σε ετυμηγορίες των στρατοδικείων».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 November 2006 - 17:30:26 UTC