Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σοσιαλιστική Διεθνής για τη μετανάστευση
  • [02] Προώθηση οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας
  • [03] Πολιτική Γραμματεία ΣΥΝ για τις εκλογές
  • [04] Απόφαση Εφετείου για τις πιστωτικές

  • [01] Σοσιαλιστική Διεθνής για τη μετανάστευση

    Συνεδριάζει, σήμερα στη Ρόδο και αύριο στη Μαρμαρίδα, η Επιτροπή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τη Μετανάστευση, που συνδιοργανώνεται από το ΠΑΣΟΚ και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Τουρκίας.

    Την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής θα κηρύξει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στις 10.00 το πρωί στο Κάστρο των Ιπποτών.

    Τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση είναι η εμπειρία χωρών που μετατράπηκαν από χώρες «εξαγωγής» σε χώρες υποδοχής μεταναστών, τα Θαλάσσια σύνορα και η παράνομη μετανάστευση, χώρες ενδιάμεσου προορισμού και η εμπειρία της Ελλάδας και Τουρκίας και το θέμα της μετανάστευσης στην διεθνή ατζέντα.

    Στην επιτροπή, προΐσταται η Amalia Garcia, κυβερνήτης της πολιτείας Ζαπατέκας του Μεξικού, περιοχής που «εξάγει» τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών στις ΗΠΑ. Επίσης, θα συμμετέχει η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών του Μαρόκου, Nouza Chekrouni, καθώς και αντιπροσωπίες κομμάτων - μελών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

    Συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

    Συμφωνία υπήρξε στο ΠΑΣΟΚ, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, σε ό,τι αφορά στην εκτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση.

    Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος, μετά την 8ωρη σχεδόν συνεδρίαση του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος, υπήρξε απόλυτη συμφωνία σε τρία σημεία: πρώτον, ότι αλλάζει το πολιτικό σκηνικό, δεύτερον, ότι οι εκλογές στέλνουν σοβαρό μήνυμα στην κυβέρνηση και τρίτον, ότι αποτελεί μια νέα αφετηρία για το ΠΑΣΟΚ ενόψει των εθνικών εκλογών, στις οποίες προέβλεψε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάει νικηφόρα.

    Ο κ.Γ. Παπανδρέου ανέφερε, επίσης, ότι τις επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες θα συνεδριάσει εκ νέου το Πολιτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, για να γίνει συστηματική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, ώστε να υπάρχουν στη συνέχεια οι απαραίτητες κινήσεις.

    Μεταξύ των κινήσεων αυτών, είναι και αλλαγές στο κόμμα. Πάντως, ο κ. Παπανδρέου δεν προσδιόρισε το είδος και την έκταση των αλλαγών, περιοριζόμενος να αναφέρει ότι η ανανέωση και η αλλαγή είναι συνεχής προσπάθεια για το ΠΑΣΟΚ στην κατεύθυνση να υπάρξει μια δίκαιη κοινωνία.

    Αναφορικά με τα θέματα παιδείας, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι σύντομα θα κατατεθεί συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων για όλα τα θέματα, ενώ μιλώντας για την πρωτοβουλία του κ. Καραμανλή να συναντήσει τους εκπαιδευτικούς, τόνισε ότι επιτέλους ο κ. Καραμανλής έχει αυτή τη συνάντηση.

    Ωστόσο, κατά τη συζήτηση που έγινε στο Πολιτικό Συμβούλιο, υπήρξαν διαφοροποιήσεις ορισμένων στελεχών ως προς την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

    Σε άτυπη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέφερε ότι στην ομιλία του στο πολιτικό συμβούλιο, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ενώ το αποτέλεσμα των φετινών εκλογών είναι καλύτερο από εκείνο του 2002, προσθέσε όμως ότι αυτό δεν είναι πολιτικά επαρκές. Δέχθηκε, πάντως, ότι το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών είναι μία καλή αφετηρία για το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

    Ο κ. Βενιζέλος, πάντως, ρωτήθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αν διαφωνεί με τη δήλωσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα και απάντησε αρνητικά. Στη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, ωστόσο, ανέφερε ότι σε ό,τι αφορά στο πολιτικό διακύβευμα ταυτόσημη ήταν και η θέση που εξέφρασε η Αννα Διαμαντοπούλου.

    Η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ διέπραξε στρατηγικό λάθος, μη αξιολογώντας σωστά το ποσοστό του 42% για την εκλογή δημάρχων και νομαρχών. Αν το είχε κάνει, πρόσθεσε, θα μπορούσε να προχωρήσει πιο προσεκτικά σε συμμαχίες.

    Καταφέρθηκε, επίσης, εναντίον των μηχανισμών του κόμματος, οι οποίοι, όπως είπε, είναι πιο ισχυροί από ποτέ και ότι διέπονται από τις καθεστωτικές λογικές που καταδικάστηκαν το 2004.

    Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, είπε, μεταξύ άλλων ότι ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι δεν είναι σε θέση να κάνει επιτυχημένες εκλογές για την αυτοδιοίκηση όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση, καθώς επί 16 χρόνια είχε συνηθίσει να κάνει εκλογές από θέση εξουσίας.

    Η Νόρα Κατσέλη ανέφερε ότι βουλευτές του κόμματος όχι μόνο δεν την υποστήριξαν αλλά κατεύθυναν ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ώστε να ψηφίσουν τον αντίπαλό της. Και απευθυνόμενη στον κ. Παπανδρέου είπε ότι διαθέτει κασέτες και βιντεοταινίες που αποδεικνύουν του λόγου της το αληθές, και μπορεί να τις προσκομίσει.

    [02] Προώθηση οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας

    Επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιεί ο υπουργός Οικονομίας επικεφαλής ελληνικής αποστολής, με στόχο την προώθηση των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με την Κίνα. Θα έχει επαφές με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες της χώρας.

    Στην αποστολή μετέχουν ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας, ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σπύρος Καπράλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) κ. Παναγιώτης Δρόσος, ο Πρόεδρος του ΕΛΚΕ κ. Γιάννης Αναστασόπουλος και κορυφαίοι παράγοντες ελληνικών επιχειρήσεων.

    Σήμερα, ο κ. Αλογοσκούφης θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εμπορίου της Κίνας Bo Xilai, παρουσία αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Πεκίνο, ο κ. Αλογοσκούφης θα δώσει συνέντευξη στον εθνικό τηλεοπτικό σταθμό της Κίνας, CCTV (Central China TV), ενώ θα μιλήσει σε εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας του Πεκίνου με θέμα: «Η Ελλάδα σε μία νέα εποχή: Επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

    Στην ομιλία του, ο υπουργός θα αναφερθεί στις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και θα τονίσει ιδιαίτερα τη σημασία της Ελλάδας ως κεντρικού πόλου στην ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.

    Την Πέμπτη ο κ. Γ.Αλογοσκούφης θα επισκεφθεί τη Σαγκάη και την Παρασκευή το Χόνγκ Κόνγκ

    Χθες, ο κ. Γ.Αλογοσκούφης συναντήθηκε στο Πεκίνο με το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας Τζόου Χσιαοτσούν και τον υπουργό Οικονομικών Τζίν Ρέντσιν.

    Η ελληνική πλευρά και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, συζήτησαν θέματα σχετικά με τις δημοσιονομικές ανισορροπίες που αντιμετωπίζουν ορισμένες χώρες, γεγονός που εμποδίζει την περαιτέρω ανάπτυξη της διεθνούς οικονομίας.

    Εξάλλου, θέματα σχετικά με την οικονομία των δυο χωρών συζήτησε ο κ. Αλογοσκούφης και με τον υπουργό Οικονομικών της Κίνας κ. Τζίν Ρέντσιν, ενώ ο υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Φώλιας αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των δυο χωρών, όπως και στην άρση των εμποδίων για τη δραστηριότητά τους, μέσω των μέτρων που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση.

    Μετά τη συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του, ο κ. Αλογοσκούφης χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη συνομιλία που είχαν οι δυο πλευρές και αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Κίνα για την αναβάθμιση της οικονομίας της. Η Ελλάδα, πρόσθεσε, όντας μέλος της ΕΕ για 25 χρόνια καταβάλλει τώρα μεγάλη προσπάθεια για την ανάπτυξη της οικονομίας.

    Επίσης, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στη στρατηγική συμμαχία με την Κίνα και στις δυνατότητες που παρέχονται για την περαιτέρω σύσφιγξη των διμερών σχέσεων, δεδομένου ότι η Ελλάδα ως χώρα-μέλος της ΕΕ είναι και χώρα-πύλη πολλών δραστηριοτήτων.

    Η συνεργασία των δυο χωρών μπορεί να αναπτυχθεί και σε επίπεδο επιχειρήσεων. Η συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο και σε επίπεδο επιχειρήσεων θα δώσει νέα ώθηση στην οικονομία των δυο χωρών.

    Ο κ. Αλογοσκούφης ευχήθηκε στον υπουργό Οικονομικών της Κίνας καλή επιτυχία για τη συνέχεια των μεταρρυθμίσεων και τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008.

    Ο κ. Αλογοσκούφης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κίνα θα διεξάγει καταπληκτικούς Αγώνες, το 2008.

    [03] Πολιτική Γραμματεία ΣΥΝ για τις εκλογές

    Με θέμα τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, συνεδριάζει το πρωί η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού.

    Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών σβ ότι αφορά στους υποψηφίους που στήριξε το κόμμα του, εμφανίσθηκε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος.

    Ο κ. Αλαβάνος συνεχάρη τις νέες δημοτικές και νομαρχιακές αρχές και ζήτησε να κινηθούν ενωτικά και συσπειρωτικά και να σηκώσουν το ανάστημά τους στην κεντρική εξουσία για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τις κοινωνίες τους.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επεσήμανε πως το κόμμα του με τη συνεργασία εναλλακτικών, αριστερών δυνάμεων πέτυχε να εκλέξει τους δημάρχους που υποστήριξε στη Νέα Σμύρνη, την Καισαριανή, το Ελληνικό, τη Νέα Φιλαδέλφεια και την Κερατέα, τονίζοντας πως διαμορφώνεται ένα εναλλακτικό αυτοδιοικητικό ρεύμα.

    Και συνεπώς , είπε, οι εκλεγέντες με την υποστήριξη του ΣΥΝ έχουν μεγάλες ευθύνες έναντι των πολιτών στις οποίος θα πρέπει να ανταποκριθούν.

    [04] Απόφαση Εφετείου για τις πιστωτικές

    Αποζημίωση 10 χιλιάδων ευρώ καλείται να καταβάλει τράπεζα σε πελάτη της στο όνομα του οποίου εξέδωσε πιστωτική κάρτα χωρίς να το έχει ζητήσει ο ίδιος.

    Με απόφασή του το Πολιτικό Εφετείο (2750/06) δικαίωσε τον ιδιώτη που προσέφυγε, ο οποίος υποστήριξε ότι χωρίς να έχει αιτηθεί και ενώ είχε ακυρώσει προηγούμενη πιστωτική κάρτα που διέθετε, η Τράπεζα προχώρησε στην έκδοση νέας κάρτας για την οποία τον ενημέρωσε ότι είχε σχετική υπογραφή του.

    Στο δικαστήριο αποδείχθηκε ότι η υπογραφή δεν ανήκε στον ενάγοντα και επομένως παράνομα εκδόθηκε η πιστωτική κάρτα. Η πλευρά του ενάγοντα χαρακτήρισε πολύ σημαντική την απόφαση, καθώς όπως τόνισε στο δικαστήριο, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις όπου τράπεζες προχωρούν στην αποστολή προϊόντων τους σε πελάτες ή και πρώην πελάτες τους, χωρίς οι ίδιοι να το έχουν ζητήσει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 October 2006 - 6:30:26 UTC