Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τον Πατριάρχη συναντάται ο Γ.Παπανδρέου
  • [02] Τον Πρόεδρο ενημερώνει η Ντόρα Μπακογιάννη
  • [03] Δηλώσεις Αλαβάνου για το β΄γύρο των εκλογών
  • [04] Αυτοκτονίες στην Αυστραλία από την ανομβρία

  • [01] Με τον Πατριάρχη συναντάται ο Γ.Παπανδρέου

    Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντάται το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.Το απόγευμα θα έχει συνομιλίες με τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Τουρκίας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, Αλί Μπαμπατσάν.

    Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε πως το Κίνημα θα αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την Παιδεία αμέσως μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών την Κυριακή.

    Σε δηλώσεις του για την Παιδεία, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως «είναι πια βέβαιο ότι για το αδιέξοδο στο χώρο της Παιδείας δεν ευθύνεται μόνο η Υπουργός, αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

    «Ταλαιπωρούνται χιλιάδες οικογένειες και χάνεται πολύτιμος εκπαιδευτικός χρόνος. Αντί η κυβέρνηση να συζητήσει υπεύθυνη και σοβαρή λύση, αδυνατεί, αρνείται και δείχνει για μια ακόμη φορά το πραγματικό της πρόσωπο: Επιλέγει την αδιαλλαξία αντί του διαλόγου, επιλέγει την ταπείνωση αντί της αξιοπρέπειας»,δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι «η κυβέρνηση δεν θέλει να ακούσει την κοινωνία, δεν μπορεί να κατανοήσει την ουσία των προβλημάτων (και) χωρίς σχέδιο αδυνατεί να κάνει σοβαρές αλλαγές στον χώρο της Παιδείας».

    Στην δήλωσή του έκανε λόγο για «αποσπασματικά μέτρα, ελλειματική χρηματοδότηση, προτάσεις χωρίς τόλμη, σχέδιο και ουσία (που) απαξιώνουν συστηματικά την δημόσια Παιδεία».

    «Ακόμη και στις συμβιβαστικές προτάσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, δηλαδή να εξετασθούν τα αιτήματά τους σε ένα βάθος χρόνου,υπήρξε απάντηση αδιαλλαξίας»,είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «ο χώρος της Παιδείας και του Πολιτισμού είναι για μας η ψυχή της κοινωνίας των αξιών, μιας άλλης αναπτυξιακής πολιτικής, της δίκαιης κοινωνίας».

    Καταλήγοντας τόνισε πως «δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς μπροστά στον κατήφορο που έχει πάρει ο χώρος της Παιδείας, αλλά και η χώρα με την κυβέρνηση της ΝΔ" και ως εκ τούτου "από την επομένη των εκλογών θα αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες".

    "Καλούμαστε όχι μόνο να δώσουμε διέξοδο στην σημερινή κρίση, αλλά και να ανοίξουμε νέους δρόμους στην εκπαίδευση, στο σχολειό, στο πανεπιστήμιο, στην γνώση και γιβ αυτό δεσμευόμαστε», συμπληρωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    «Οι δάσκαλοι δεν έχουν ανάγκη από το όψιμο ενδιαφέρον και την άκομψη υπεράσπιση του κ. Παπανδρέου», απάντησε ο κ.Θ.Ρουσόπουλο στις δηλώσεις του κ.Γ.Παπανδρέου.

    [02] Τον Πρόεδρο ενημερώνει η Ντόρα Μπακογιάννη

    Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντάται στις 14.30 η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου να τον ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητάς της.

    Νωρίτερα, στις 11.00, η υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνομιλίες με τον Τούρκο Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για οικονομικά θέματα και επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Τουρκίας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, Αλί Μπαμπατσάν.

    Στη συνέχεια, θα παραθέσει στο Υπουργείο Εξωτερικών γεύμα εργασίας προς τιμήν του αρμόδιου Επιτρόπου για θέματα Διεύρυνσης Ολι Ρέν.Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

    [03] Δηλώσεις Αλαβάνου για το β΄γύρο των εκλογών

    Σε δηλώσεις με θέμα τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές εν όψει του β΄γύρου, θα προβεί το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος.

    Για απαράδεκτη και μεθοδευμένη πολιτική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που προβλέπει την εξαφάνιση του Εθνικού Αερομεταφορέα της Ελλάδας, την Ολυμπιακή Αεροπορία, κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ, με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα της Ολυμπιακής.

    "Οι ίδιες οι κυβερνήσεις, τόσο του ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια όσο και της ΝΔ, με μια άνευ προηγουμένου πολιτική απαξίωσης της ΟΑ, διευκόλυναν την Επιτροπή της ΕΕ να παραπέμψει την χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να εισηγηθεί την επιβολή πρωτοφανών ημερήσιων και εφάπαξ προστίμων", τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Ο ΣΥΝ επισημαίνει ότι "επιμένει στην ανάγκη διαφύλαξης του Δημόσιου, Εθνικού και κοινωνικού ρόλου της ΟΑ" και υποστηρίζει ότι επιβάλλεται η κυβέρνηση "να βάλει φραγμό στις επιδιώξεις της Επιτροπής της ΕΕ για επικράτηση δύο -τριών αερομεταφορέων στην Ευρώπη".

    "Απαιτείται ουσιαστική ανασυγκρότηση του αερομεταφορέα, με ανάπτυξη όλων των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων, ώστε η χώρα να έχει όχι μόνο βιώσιμη Ολυμπιακή αλλά και δημόσια εθνική στρατηγική στις αερομεταφορές, όπως εξ άλλου έχουν επιλέξει πολλές χώρες εντός και εκτός ΕΕ", καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΝ.

    [04] Αυτοκτονίες στην Αυστραλία από την ανομβρία

    H πρωτοφανής ανομβρία που πλήττει την Αυστραλία οδηγεί πολλούς αγρότες στην αυτοκτονία, λόγω της απόγνωσης στην οποία έχουν περιέλθει, ενώ σε πολλά επαρχιακά σχολεία δίνονται δωρεάν συσσίτια στους μαθητές, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οξύτατα οικονομικά προβλήματα, γράφει ο αυστραλιανός τύπος.

    Ήδη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Τζον Χάουαρντ ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 350 εκατομμύρια δολάρια για την ανακούφιση των αγροτών, καθώς το συνολικό κόστος της ανομβρίας εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Σημειώνεται ότι τα αποθέματα νερού στη Βικτόρια μειώνονται με διπλάσιο ρυθμό από ότι υπολογιζόταν πριν δυο χρόνια, γεγονός που υποχρέωσε την κυβέρνηση Μπρακς, να προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο περιοριστικών μέτρων στην κατανάλωση του νερού από την 1η Νοεμβρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 October 2006 - 6:30:27 UTC