Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Ναυτιλίας
  • [02] Παπανδρέου για ενταξιακή πορεία Τουρκίας

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Ναυτιλίας

    Συνεργασία με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη έχει ο πρωθυπουργός, στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Για το Εθνικό στρατηγικό πλαίσιο αναφοράς της περιόδου 2007-2013, συζήτησαν ο κ. Κ.Καραμανλής με τον υπουργό Οικονομίας σε συνάντησή τους το Σάββατο.

    "Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την οριστικοποίηση του μεγάλου στρατηγικού προγράμματος που αφορά την ανάπτυξη της χώρας. Η περιφέρεια θα πάρει πάνω από το 80% των εθνικών και κοινοτικών πόρων από το Δ'ΚΠΣ", δήλωσε ο κ. Γ.Αλογοσκούφης.

    Τόνισε, επίσης, ότι θα προωθηθούν τα μεγάλα έργα για να ολοκληρωθούν οι υποδομές της χώρας και ταυτόχρονα θα δοθεί έμφαση στην Παιδεία, την εκπαίδευση και την κατάρτιση, καθώς και τις νέες τεχνολογίες, συμπληρώνοντας ότι πάνω σε αυτούς τους άξονες θα κινηθεί το εθνικό στρατηγικό πλαίσιο αναφοράς.

    [02] Παπανδρέου για ενταξιακή πορεία Τουρκίας

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μεταβαίνει σήμερα, στην Άγκυρα, όπου έχει προγραμματιστεί επίσκεψη της Υψηλού Επιπέδου Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, η οποία παρακολουθεί και αξιολογεί την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμπροεδρεύει στην Αντιπροσωπεία Υψηλού Επιπέδου με τον Πρόεδρο του Φιλανδικού Κοινοβουλίου και πρώην πρωθυπουργό, Πάαβο Λίπονεν.

    Στην Άγκυρα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και η αντιπροσωπεία του ΕΣΚ, θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Επίσης, έχουν συναντήσεις με τον προεδρεύοντα της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την εναρμόνιση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, Γιασάρ Γιάκις, τον Πρόεδρο του CHP, Ντενίζ Μπαϊκάλ και τον Πρόεδρο του SHP, Μουράτ Καραγιαλκάν.

    Ομιλία Παπανδρέου στα Χανιά

    Η κυβέρνηση Καραμανλή βρίσκεται σε υποχώρηση και κλείνει τον κύκλο της, τόνισε ο κ. Γ.Παπανδρέου χθες σε ομιλία του στα Χανία και πρόσθεσε ότι στις επόμενες εκλογές ανοίγει ένας καινούργιος κύκλος, ανοίγει ο άλλος δρόμος που οδηγεί σε μια πιο δίκαιη κοινωνία

    Εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον της χώρας και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «άφαντο, ανύπαρκτο, φοβισμένο στα δύσκολα και εύκολο στα μεγάλα λόγια».

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι δημιουργεί ανισότητες, συντηρεί την ανεργία, λειτουργεί αυταρχικά και συγκεντρωτικά, δημιουργεί αδικίες, λειτουργεί με αδιαφάνεια και ασυδοσία ενώ εξαπατά τον πολίτη, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και εγκαταλείπει τα συμφέροντα των πολλών.

    Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είπε οτι δωρίζει φόρους στους πλουσίους και επιβάλλει περισσότερους φόρους στον μέσο Ελληνα και οτι άφησε τρία χρόνια ακάλυπτο τον συνταξιούχο και τώρα του δίνει πίσω τα μισά. Επίσης, είπε ότι κόβει απο την Παιδεία και την Υγεία για να αγοράσει αεροπλάνα, χωρίς κανένα σχέδιο.

    Η πολιτική της κυβέρνηση Καραμανλή, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, είναι μια πολιτική της αδικίας, της ανισότητας και της ρουσφετολογίας, μια πολιτική υπέρ των ισχυρών και ημετέρων. Κάθε μέρα που περνά, πρόσθεσε, η κυβέρνηση Καραμανλή έχει μια νέα αποτυχία, ένα νέο σκάνδαλο, ανοίγει μια καινούργια πληγή και δημιουργεί νέα και σοβαρά προβλήματα στη χώρα.

    Κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή οτι άφησε τα ολιγοπώλια και τα "καρτέλ" να αλωνίζουν και έκανε την Επιτροπή ανταγωνισμού «εκκολαπτήριο συναλλαγής, εκβιασμών, χρηματισμού και διαφθοράς», η οποία, όπως ανέφερε, πηγάζει από την αντίληψη της κυαπό την αντίληψη της κυβέρνησης για την εξουσία.

    Καταλόγισε επίσης στην κυβέρνηση αυθαιρεσία, αδιαφάνεια, προστασία σε παρασιτικές δυνάμεις και επανίδρυση του παρακράτους, συνδέοντάς τα με το θάνατο του συνδικαλιστή των ΕΛΤΑ.

    Αναφέρθηκε επίσης στην απεργία των εκπαιδευτικών, επικρίνοντας την κυβέρνηση για την πολιτική της και δεσμεύθηκε οτι με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και στα πρώτα δέκα χρόνια, η Ελλάδα θα είναι μέσα στις πέντε πρώτες χώρες της Ευρώπης στο επίπεδο των σπουδών σε όλες τις βαθμίδες. Επίσης ανέφερε οτι οι δαπάνες για την Παιδεία θα φθάσουν στο μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών.

    Στις δεσμεύσεις του για την παιδεία ο κ. Παπανδρέου περιέλαβε την πρόσβαση όλων των παιδιών στα νηπιαγωγεία, ολοήμερο σχολείο για όλα τα παιδιά, έμφαση στην πληροφορική και στις ξένες γλώσσες, αυτονομία στα πανεπιστήμια, επιλογές σπουδών και εξειδίκευση στον φοιτητή.

    Για το φορολογικό σύστημα τόνισε οτι αυτό θα είναι ένα δίκαιο σύστημα στο οποίο θα πληρώνουν περισσότερα αυτοί που έχουν, ένα σύστημα που θα μεταφέρει χρήματα από τους λίγους στους πολλούς.

    Αναφέρθηκε επίσης, σε έκταση στα προβλήματα της Κρήτης κατηγορώντας την κυβέρνηση οτι ενώ προεκλογικά είχε τάξει πάρα πολλά, μετά τις εκλογές την εγκατέλειψε.

    Τέλος εξέφρασε τη συμπαράσταση του στους πληγέντες από την ξαφνική σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή της Θεσσαλονίκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 October 2006 - 4:30:22 UTC