Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής : Ενισχύουμε την ομοψυχία και την ενότητα των Ελλήνων

  • [01] Κ.Καραμανλής : Ενισχύουμε την ομοψυχία και την ενότητα των Ελλήνων

    Την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει τη μεταρρύθμιση στην Παιδεία και να μην υποκύψει στη σαγήνη του λαϊκισμού με παροχές που δεν αντέχει η οικονομία, διεμήνυσε σήμερα ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.

    Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός έδωσε το πολιτικό στίγμα της ΝΔ, τονίζοντας, "Είμαστε η παράταξη που ενισχύει με τις επιλογές της την ενότητα και την ομοψυχία των Ελλήνων. Είμαστε παράταξη με διαχρονικές αρχές και αξίες, που ορίζουν και θα ορίζουν για πολλές δεκαετίες την πορεία μας. Είμαστε η πρωτοπόρος πολιτική δύναμη στην ελληνική κοινωνία. Και όλα αυτά σημαίνουν ευθύνη. Σημαίνουν υποχρεώσεις. Σημαίνουν απαιτήσεις από τον καθένα. Από όλους μας. Από όλα τα μέλη της κυβέρνησης. Από ολόκληρη την Κοινοβουλευτική Ομάδα, από όλους εκείνους που αναλαμβάνουν θέσεις πολιτικής ευθύνης. Λοξοδρομήσεις δεν επιτρέπονται σε καμιά περίπτωση και σε κανένα επίπεδο. Είμαι σαφής. Και είμαι απόλυτος σε αυτό".

    Καμία κυβέρνηση δεν θέλει να είναι δυσάρεστη, ειδικά σε έναν κλάδο όπως είναι οι εκπαιδευτικοί, που συνδέονται με το μέλλον των παιδιών μας, ανέφερε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε, όμως, ότι οι κυβερνήσεις κρίνονται από τις αποφάσεις τους, και συνέχισε λέγοντας ότι δεν θα κάνει παροχές που δεν αντέχει ο τόπος και που οδηγούν την οικονομία σε νέα αδιέξοδα.

    "Ο δρόμος της ευθύνης δεν έχει παρακαμπτήριες, είναι ευθύς και τον ακολουθούμε με συνέπεια", τόνισε ο κ. Καραμανλής. Ακολούθως αναφέρθηκε στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, λέγοντας ότι χρειάζεται να γίνουν αλλαγές, να γίνουν ανταγωνιστικά, να εφαρμοστούν όσα ισχύουν στις άλλες χώρες. Θέλουμε αξιόπιστα πτυχία που να εξασφαλίζουν εργασία, θέλουμε περιβάλλον σιγουριάς για τους νέους, τόνισε ο κ. Καραμανλής.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι γίνεται εκτεταμένος διάλογος στην επιτροπή της Βουλής και σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε νέες προτάσεις και σε σκέψεις γιατί δεν έχει πείσματα, ιδεοληψίες και αίσθηση του αλάθητου.

    Εκείνοι που αρνούνται τις αλλαγές, που αρνούνται το διάλογο, αρνούνται τη δημοκρατική διαδικασία, είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε όσοι απαιτούν διάλογο από μηδενική βάση, ζητούν να μην ξεκινήσει τίποτα, να μην γίνουν αλλαγές. Ωστόσο, η ανάγκη αλλαγών είναι κάτι που δεν το διαπραγματευόμαστε.

    Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Καραμανλής στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, λέγοντας ότι οι επιλογές της παράταξης είναι γνωστές και δεσμεύουν όλους. Αποστασιοποίηση δεν νοείται και δεν κατανοείται από κανένα, στόχος είναι το συμφέρον και η πρόοδος των τοπικών κοινωνιών, η συνέχιση της αναπτυξιακής διαδικασίας σε κάθε νομό και σε κάθε πόλη, παραμερίζουμε έμπρακτα την αντίληψη για τη μία και για την άλλη Ελλάδα.

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε εκτεταμένα και στο ζήτημα της διαφθοράς. "Αποδείξαμε ότι είμαστε σε διαρκή και ολική σύγκρουση με τη διαφθορά, το καθεστώς της ανοχής έχει τελειώσει οριστικά, όπου υπάρχουν κυκλώματα θα σπάσουν, δεν θα γίνει ανεκτή καμία συμπεριφορά που υπακούει σε ιδιοτελή συμφέροντα, δεν γίνονται εκπτώσεις για κανένα, όποιος και αν είναι από όπου και αν προέρχεται", τόνισε με έμφαση ο πρωθυπουργός.

    Ακολούθως αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει πάρει και συνεχίζει να παίρνει η κυβέρνηση και που καθιστούν δυσβάστακτο το κόστος της διαφθοράς για τους ενόχους.

    Μεταξύ άλλων ανέφερε την κατάργηση του σαθρού μαθηματικού τύπου για τα δημόσια έργα, την κατάρτιση χάρτη για τις χρήσεις γης, όπως και τη σύνταξη εθνικού και ειδικών χωροταξικών σχεδίων, την αναθεώρηση του κανονισμού προμηθειών στο δημόσιο τομέα, την απλοποίηση των διαδικασιών για την ίδρυση και αδειοδότηση των επιχειρήσεων, την ενίσχυση και τη θεσμική θωράκιση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, την αναβάθμιση των ελέγχων για το "πόθεν έσχες" των στελεχών της διοίκησης και τέλος τη συνταγματική μεταρρύθμιση με τις προτάσεις για την ενίσχυση της διαφάνειας.

    Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ακολουθεί με συνέχεια, συνέπεια και αποτελεσματικότητα τις διαρθρωτικές αλλαγές. Αναφέρθηκε ειδικά στην ολοκλήρωση της φορολογικής μεταρρύθμισης, με τη μείωση της φορολογίας των φυσικών προσώπων, στην αναθεώρηση του αναπτυξιακού νόμου, στη συνέχιση των μετοχοποιήσεων και ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και στην αναζήτηση στρατηγικού εταίρου στον ΟΤΕ.

    Μίλησε ακόμη για το σχέδιο αναδιάρθρωσης και συγχώνευσης ή κατάργησης δημοσίων υπηρεσιών που δεν χρειάζονται, για την πολιτική ενίσχυσης του ασφαλιστικού συστήματος, για αλλαγές στο σύστημα υγείας, καθώς και για την πολιτική για τον περιορισμό της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

    Δίνοντας το πολιτικό του στίγμα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία λειτουργεί ως δύναμη μεταρρύθμισης στο Σύγχρονο Κοινωνικό Κέντρο. "Απορρίψαμε το δρόμο του ανέξοδου λαϊκισμού, της στείρας αντιπαράθεσης, δεν θα συμπράξουμε σε πρακτικές που διχάζουν την κοινωνία", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Κάνοντας έμμεση αναφορά στο πολιτικό κλίμα των ημερών, ο κ. Καραμανλής σημείωσε "δεν διεκδικούμε το αλάθητο, θέλουμε την κριτική, όσο σκληρή και αν είναι, λέμε όχι στη διαστρέβλωση, όχι στην παραποίηση".

    Ο κ. Καραμανλής ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην 32η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος. "Τιμούμε την 4η Οκτωβρίου του 1974, τιμούμε τον ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον ηγέτη που κάτω από αντίξοες συνθήκες οδήγησε τη χώρα από τη δικτατορία στην πιο ισχυρή δημοκρατία, που έκανε πράξη το όραμα για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση", σημείωσε ο πρωθυπουργός και ακολούθως έκανε αναφορά στο Γεώργιο Ράλλη, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Μιλτιάδη Εβερτ.

    "Τιμούμε είπε, όλα τα ιστορικά στελέχη της παράταξης που έφυγαν από κοντά μας, αφήνοντάς μας παρακαταθήκες αρχών και αξιών, ευπρέπειας, συνέπειας και ήθους. Τιμούμε όλους τους πολίτες, που χρόνια τώρα στηρίζουν τους πολιτικούς μας αγώνες. Τιμούμε και εμπιστευόμαστε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Ελληνες".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 October 2006 - 10:30:22 UTC