Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία Γ.Παπανδρέου σε Ξάνθη-Καβάλα-Δράμα
  • [02] Αλογοσκούφης:H κυβέρνηση ολοκληρώνει το έργο της
  • [03] Παπαρήγα:Αντεπιστημονικά τα νέα βιβλία
  • [04] Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΝ στη Θεσσαλονίκη

  • [01] Περιοδεία Γ.Παπανδρέου σε Ξάνθη-Καβάλα-Δράμα

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Γιώργος Παπανδρέου,επισκέπτεται σήμερα και αύριο τους Νομούς Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας. Σήμερα θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου Νομάρχη Ξάνθης, Φώτη Καραλίδη και το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου Δημάρχου Ξάνθης, Χρήστου Πούλιου.Στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Σμίνθη και τον Εύλαλο. Το βράδυ θα επισκεφθεί το εκλογικό του υποψηφίου Δημάρχου Καβάλας, Κώστα Σημιτσή και το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου Νομάρχη Καβάλας, Δημήτρη Παπουτσή.

    Αύριο ο κ.Παπανδρέου θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου Δημάρχου Δράμας, Κυριάκου Χαρακίδη και το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου Νομάρχη Δράμας, Χριστόφορου Κορυφίδη.

    «Δεν δέχομαι και δεν δέχεται ο έλληνας εργαζόμενος να θεωρείται η Ελλάδα, όπως έγραψαν οι ξένες εφημερίδες, μια παραοικονομία, του ξεπλύματος χρήματος, του τζόγου και της πορνείας», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του στο Περιστέρι, στην διάρκεια της οποίας εξαπέλυσε, νέα οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι «ανύπαρκτος, κρύβει την αλήθεια και κρύβεται από την πραγματικότητα, εξαπατά τον ελληνικό λαό για να αυθαιρετεί υπέρ των ημετέρων και παίζει παιχνίδια με την οικονομία».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην αιφνίδια αύξηση κατά 25% του ΑΕΠ είπε ότι «έχουν οδηγήσει τη χώρα σε σοβαρές περιπέτειες, μηχανεύτηκαν το απίστευτο κόλπο της ανακήρυξης των ελλήνων πολιτών σε πλούσιους ευρωπαίους πολίτες». Επίσης, έκανε λόγο για «δεύτερη δήθεν απογραφή», καθώς η «πρώτη έγινε για να δυσφημίσει το ΠΑΣΟΚ και για να ξεφύγουν από τις προεκλογικές τους υποσχέσεις» και η «δεύτερη έγινε επειδή τους στριμώξαμε και για να εξυπηρετήσουν όσους αυτοί θέλουν». «Αυτό το τέχνασμα είναι η ομολογία της πολιτικής τους, η ομολογία ότι γιβ αυτούς δεν υπάρχουν αρχές, θεσμοί και αξίες» και πρόσθεσε ότι «και στις δύο περιπτώσεις η ΝΔ έβαλε την Ελλάδα σε άσκοπες περιπέτειες», πρόσθεσε.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι στην τελευταία του ομιλία στο Περιστέρι, ο Ανδρέας Παπανδρέου τον Απρίλιο του 1992 «κατήγγειλε την απάτη Μητσοτάκη: 0+0=14» και πρόσθεσε ότι «σήμερα ο Κώστας Καραμανλής ξεπέρασε κι αυτόν ακόμη τον Κώστα Μητσοτάκη (καθώς) λέει ότι φτάσαμε το 94% του ευρωπαϊκού εισοδήματος, όταν όλοι ξέρουμε ότι βάζουμε στην τσέπη το 65% του εισοδήματός τους». «Αυτή η κοροϊδία δεν μπορεί να συνεχίσει (και) ο μόνος φραγμός είναι η δημοκρατική αλλαγή (και) η βούληση του ελληνικού λαού που θα ακουστεί ηχηρά και δυνατά στις δημοτικές και εθνικές εκλογές», είπε.

    Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση για την συστηματική οργάνωση καθεστώτος αυθαιρεσίας στην χώρα και πρόσθεσε ότι «τα γεγονότα που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες (και) οι συνεχείς αποκαλύψεις σκανδάλων δεν είναι τυχαία, αλλά απόλυτα συνδεδεμένα με συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις, πρακτικές και αντιλήψεις της κυβέρνησης της ΝΔ».

    Αναφερόμενος στα θέματα Παιδείας, κάλεσε τον πρωθυπουργό να «σκύψει πάνω στα προβλήματα των δασκάλων, να μην κρύβεται και να βρει τα απαραίτητα ποσά - με μια αμοιβαία συμφωνία για την αξιολόγηση και την βελτίωση της ποιότητας των σχολείων».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» και αναφέρθηκε, επί μακρόν στο τι διαφορετικό θα έκανε μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από ότι κάνει η σημερινή κυβέρνηση, η οποία μεταξύ άλλων - όπως είπε- «ονομάζει μεταρρυθμίσεις τις διευθετήσεις συμφερόντων».

    «Είναι μεταρρύθμιση η αδιαφανής συνεργασία της ΔΕΗ με μια αμερικάνικη επιχείρηση» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η πορεία του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα έργα των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη, δείχνουν ότι δεν είναι όλοι ίδιοι και πρόσθεσε ότι «σήμερα στην Τρίτη φάση του ΠΑΣΟΚ είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα: να χτίσουμε μια δίκαιη κοινωνία που επιβραβεύει την αξία, που στηρίζει και επιβραβεύει τον κόπο, που ενθαρρύνει την πρωτοβουλία και την δημιουργία».

    Αναφερόμενος στα ιδιαίτερα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για αθέτηση των προεκλογικών τους υποσχέσεων και για εγκατάλειψη της περιοχής και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ με τα στελέχη που υποστηρίζει στους δήμους της περιοχής καθώς και στην υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς πάει για «την μεγάλη ανατροπή» στη περιοχή, ενώ σε ότι αφορά τις εθνικές εκλογές είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για μια νέα αρχή για την χώρα καθώς «ο κύκλος της ΝΔ κλείνει».

    [02] Αλογοσκούφης:H κυβέρνηση ολοκληρώνει το έργο της

    Την παραμονή της κατάθεσης του προϋπολογισμού στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ.Γιώργος Αλογοσκούφης,ανοίγει τα χαρτιά του στον Κόσμο του Επενδυτή. Θεωρεί ότι με τον προυπολογισμό του 2007, την εκπλήρωση των υποσχέσεων για ΕΚΑΣ-ΟΓΑ και την επικείμενη μεταρρύθμιση της φορολογίας φυσικών προσώπων, η κυβέρνηση ολοκληρώνει το έργο της για την οικονομία αυτή την τετραετία.

    Ουσιαστικά εξαγγέλλει πρόωρες εκλογές για τις οποίες όμως-όπως λέει- θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός. Αποτάσσεται τα νέα εισπρακτικά μέτρα και πετάει το μπαλάκι στον κ.Αλμούνια σχετικά με την έξοδο από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος.

    Μιλάει για την αναθεώρηση του ΑΕΠ, το σκάνδαλο στη Επιτροπή Ανταγωνισμού, τη διαφθορά στο Δημόσιο, τα υψηλά επιτόκια των τραπεζών και τα σχέδια για τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ.

    [03] Παπαρήγα:Αντεπιστημονικά τα νέα βιβλία

    Οι επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές κυριάρχησαν στην συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Πάτρα η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Όπως είπε: «στις 15 Οκτωβρίου θα βγει ένα αποτέλεσμα. Η Κυβέρνηση θα μετρήσει τους γαλάζιους δημάρχους και νομάρχες για να δει αν σηκώνει η πλάτη των εργαζομένων και νέα μέτρα, ενώ το ίδιο θα κάνει και το ΠΑΣΟΚ. Θα μετρήσει τις πράσινες σημαίες για να δει αν οι εργαζόμενοι είναι ανθεκτικοί στη δημαγωγία». Και συνέχισε. «Εκείνο που μετράει είναι η ήττα των συνδυασμών που υποστηρίζονται από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και η ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ και των συνεργαζόμενων δυνάμεων». Μιλώντας για τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόνισε ότι «ο θεσμός έχει φορτωθεί με αντιδραστικές αλλαγές από το 1994 και γι΄ αυτό χρειάζονται δήμαρχοι και νομάρχες αγωνιστές και ανυπότακτοι στην κεντρική εξουσία».

    Επίσης η Αλέκα Παπαρήγα άσκησε κριτική και κατά του Συνασπισμού λέγοντας ότι «συνέπραξε επί δύο τετραετίες με την πολιτική των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ» και συμπλήρωσε: «Αντιπολίτευση σημαίνει εναντίωση στα δύο μεγάλα κόμματα. Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο, ο νομάρχης και το νομαρχιακό συμβούλιο, θα πρέπει να έχουν τα κότσια και τις αντοχές για να αντέξουν την πίεση και την επέμβαση της κεντρικής εξουσίας και την περικύκλωση από τους επιχειρηματίες, οι οποίοι, δεν υπάρχει κοινωνικός και οικονομικός τομέας, όπου δεν θέλουν να αντλήσουν πρόσθετη κερδοφορία.»

    Μιλώντας για την Παιδεία είπε ότι «για την κρίση δεν ευθύνονται οι δάσκαλοι» και ζήτησε να αποσυρθούν τα νέα βιβλία του Δημοτικού χαρακτηρίζοντας τα αντεπιστημονικά, ενώ σημείωσε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ευθύνη να φέρει στο προσκήνιο την υποβάθμιση της Παιδείας».

    Απαντώντας σε ερώτηση για την Επιτροπή Ανταγωνισμού είπε ότι «θα δουν πολλά τα μάτια μας», ενώ συμπλήρωσε ότι το «ΚΚΕ καταγγέλλει το σύστημα ανταγωνιστικότητας». Όσον αφορά τη ΔΕΗ, υπογράμμισε ότι «εμείς καταψηφίσαμε την ιδιωτικοποίηση» και πρόσθεσε ότι «η έννοια δημόσιο θα πρέπει να ταυτίζεται με το λαϊκό συμφέρον».

    Στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην Πάτρα, η Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε με εργαζομένους στην εταιρία «ΙΝΤΡΑΚΟΜ», συνοδευόμενη από τους υποψηφίους που στηρίζει το ΚΚΕ στον δήμο Πατρέων και την Νομαρχία Αχαΐας, Κώστα Πελετίδη και Στάθη Κεραμιδά αντίστοιχα. Απόψε, θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, με θέμα: «Νέα ποιότητα στην εκπαίδευση ή αντιλαϊκές αλλαγές στην Παιδεία».

    [04] Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΝ στη Θεσσαλονίκη

    Ξεκίνησε χθές το βράδυ το «Φεστιβάλ Νεολαίας Συνασπισμού» στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή, περιλαμβάνουν συζητήσεις για θέματα της επικαιρότητας, πολιτιστικά δρώμενα, εκθέσεις και συναυλίες.

    «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιούμε το φεστιβάλ μας. Είναι μια ευκαιρία για να καταδείξουμε τις πολιτικές θέσεις της οργάνωσής μας στη νεολαία της πόλης μας. Να έρθουμε σε επαφή με τους νέους και τις νέες της Θεσσαλονίκης, να ανταλλάξουμε εμπειρίες και απόψεις. Να συζητήσουμε για τα κοινά προβλήματά μας και μαζί να συναποφασίσουμε και να ψάξουμε να βρούμε λύσεις για να βελτιώσουμε και τη ζωή μας και την καθημερινότητά μας», τόνισε ο γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού Θεσσαλονίκης, Άλκης Αντωνιάδης.

    «Θα συναντηθούμε ξανά, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε εμπειρίες και εικόνες από αυτά που ζήσαμε φέτος, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε, προσθέτοντας κόκκινες πινελιές στον αγώνα και την αναζήτηση ενός πολύχρωμου κόσμου», πρόσθεσε ο κ. Αντωνιάδης.

    Στη χθεσινή -πρώτη- μέρα του φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα , «Ο καυτός Μάης ζεσταίνει το φθινόπωρο», όπου έγινε αναφορά στην Παιδεία και στις κινητοποιήσεις των φοιτητών και εκπαιδευτικών.

    Στον καλλιτεχνικό τομέα, οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν συναυλίες με τα μουσικά συγκροτήματα «Ρόδες», «Μίκρο», «Nasa Funk», καθώς και τον Μανόλη Ρασούλη.

    Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα κορυφωθούν το βράδυ της Κυριακής, με τις ομιλίες του προέδρου του Συνασπισμού, Αλέκου Αλαβάνου και του γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού Δημήτρη Τζανακόπουλου.

    Οι πόρτες του φεστιβάλ θα ανοίγουν κάθε μέρα στις 7 το βράδυ, ενώ το κόστος του εισιτηρίου είναι 4 ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 September 2006 - 6:30:24 UTC