Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης
  • [02] ΣΥΝ:Λύσεις στα προβλήματα της εκπαίδευσης

  • [01] Νέα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης

    Νέο πακέτο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας ετοιμάζουν οι κυβερνήσεις της Αθήνας και της Άγκυρας.

    Αυτό ανέφεραν οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών, Ντόρα Μπακογιάννη και Αμπντουλάχ Γκιουλ, μετά την συνάντηση τους στα γραφεία της Ελληνικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με ελληνική διπλωματική πηγή, η κ.Μπακογιάννη παρότρυνε το συνομιλητή της όπως η Τουρκία προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, καλώντας τη γειτονική χώρα να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανοίγοντας τα τουρκικά λιμάνια και αεροδρόμια στα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα.

    Μετά τη συνάντηση, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε: "Στο περιθώριο των εργασιών της 61ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, συζητήσαμε με τον κ. Γκιουλ την πορεία των διμερών θεμάτων. Διαπιστώσαμε ότι τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης τα οποία υπογράψαμε το Μάιο στην Κωνσταντινούπολη ήταν αποτελεσματικά και εφαρμόστηκαν σωστά. Εν όψει της επικείμενης επίσκεψης του κ. Γκιουλ στην Αθήνα, μέσα στον Οκτώβριο, θα ετοιμάσουμε νέα ΜΟΕ. Από κει και πέρα κάναμε μια ευρύτερη συζήτηση για τις ευρωτουρκικές σχέσεις και για την πορεία της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα".

    Απαντώντας σε ερώτηση, αν κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, για τη Δ. Θράκη, η κ. Μπακογιάννη απάντησε αρνητικά.

    Από την πλευρά του ο κ. Γκιουλ δήλωσε ότι "ήταν μια πολύ καλή συνάντηση", τονίζοντας ότι όταν επισκεφθεί την Αθήνα θα συζητήσουν νέο πακέτο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

    Η ημερομηνία της επίσκεψης του κ. Γκιουλ στην Αθήνα δεν έχει ακόμη οριστεί, αλλά εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

    Σήμερα, η κ.Ντ.Μπακογιάννη θα συμμετάσχει στη συντονιστική συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας.Στη συνέχεια θα απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης «Ελαίας Εγκώμιο» που θα τελεσθούν στην έδρα του ΟΗΕ, ενώ θα παραστεί στις δεξιώσεις που παραθέτουν ο γενικός γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, για τους επικεφαλής των ξένων αντιπροσωπειών.

    Την Τετάρτη η κ. Μπακογιάννη θα προεδρεύσει στη θεματική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας με Περιφερειακούς Οργανισμούς που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Ελληνικής Προεδρίας. Στη συνέχεια, η υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει γεύμα στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Την Πέμπτη, θα λάβει μέρος στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ και αργότερα θα μιλήσει σε ημερίδα που διοργανώνει το Foreign Policy Association με θέμα: «Η ελληνική εξωτερική πολιτική στο ξεκίνημα του 21ου αιώνα». Επίσης, θα συμμετάσχει στο δείπνο που διοργανώνεται από τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας για τα κράτη-μέλη της Γαλλοφωνίας.

    Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, η κ. Μπακογιάννη θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις, άλλους αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, καθώς και με μέλη της Γερουσίας και της Βουλής.

    [02] ΣΥΝ:Λύσεις στα προβλήματα της εκπαίδευσης

    Η επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου προς την υπουργό Παιδείας, σχετικά με τις απεργίες στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, συζητείται σήμερα στη Βουλή.

    Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του κόμματος, η κυβέρνηση καλείται "να δώσει άμεσα λύσεις στα προβλήματα της εκπαίδευσης και στα αιτήματα των εκπαιδευτικών πριν οι δυσάρεστες συνέπειες από την απεργία γίνουν ανεπανόρθωτες για τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά αλλά και πριν οδηγήσει τους ήδη κακοπληρωμένους εκπαιδευτικούς σε περαιτέρω οικονομική εξάντληση με τη συμμετοχή τους σε μια απεργία που προτάσσει τα αιτήματα, να ζουν με αξιοπρέπεια από το μισθό τους και την αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης" .


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 September 2006 - 6:30:18 UTC