Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η Ολυμπιακή κληρονομιά αποδίδει καρπούς»
  • [02] ΔΝΤ: Κάτω του 3% το έλλειμμα του Δημοσίου

  • [01] «Η Ολυμπιακή κληρονομιά αποδίδει καρπούς»

    «Η αξιοποίηση της "Ολυμπιακής κληρονομιάς" αποδίδει καρπούς», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, σε συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη. «Ηδη ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί για τρεις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ενώ θα μετατραπούν άλλες έξι κτιριακές εγκαταστάσεις», πρόσθεσε ο κ.Αλογοσκούφης.

    Η εγκατάσταση στο Φάληρο θα μετατραπεί σε συνεδριακό κέντρο της Αθήνας, η Μαρίνα Φαλήρου θα παραδοθεί σε όμιλο ιστιοπλοΐας, ενώ 54 στρέμματα θα παραδοθούν στο δήμο Φαλήρου για τη δημιουργία πρασίνου.

    Παράλληλα, σε πρότυπο κέντρο ψυχαγωγίας θα μετατραπεί το Παγκρήτιο στάδιο στο Ηράκλειο.

    Ο κ. Αλογοσκούφης είπε επίσης ότι "οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα παραμείνουν στο δημόσιο, ενώ η εταιρία "Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ" θα συνεχίσει να λειτουργεί στο διηνεκές διότι θα είναι διαχειριστής των εγκαταστάσεων για λογαριασμό του δημοσίου".

    "Επίσης με την ολοκλήρωση του σχεδίου αξιοποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων ο Ελληνας φορολογούμενος θα πάψει να επιβαρύνεται με το κόστος συντήρησης", τόνισε.

    Ηδη το δημόσιο εισέπραξε 11 εκατομμύρια ευρώ από τρεις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με ιδιώτες, ενώ τα έσοδα από εκμισθώσεις θα ανέλθουν κατακόρυφα όταν ολοκληρθωούν οι διαδικασίες. Σημειωτέον, ότι με την ολοκλήρωση των διαδικασιών η εξοικονόμηση εξόδων για καθαρισμό και φύλαξη θα ανέλθει σε 55 εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα θα εισπράττονται έσοδα από τη φορολόγηση δραστηριοτήτων.

    Εξάλλου, για πρώτη φορά οι δήμοι στους οποίους υπάρχουν Ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα εισπράττουν έναν ειδικό φόρο 2% επί του συνόλου του κύκλου εργασιών.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις περίπου 200 εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν αποφέρει στο δημόσιο επτά εκατομμύρια ευρώ.

    Για το θέμα της αξιοποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης, είπε ότι έχει γίνει ως τώρα πολύ σοβαρή δουλειά και ανέπτυξε τις δυσκολίες του όλου εγχειρήματος.

    Με την ολοκλήρωση της παραχώρησης των εγκαταστάσεων, πρόσθεσε ο κ. Βουλγαράκης, θα μιλάμε για μεγάλη παρέμβαση που μπορεί δυνητικά να αλλάξει τη ζωή του πολίτη.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της εταιρίας "Ολυμπιακά ακίνητα ΑΕ" Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, είπε ότι οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο. Οι διαδικασίες είναι μακρές και απαιτούν διαφάνεια.

    Τέλος, ο κ. Χατζηεμμανουήλ απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση που βρίσκονται τα Ολυμπιακά Ακίνητα, είπε μεταξύ άλλων ότι η εγκατάσταση στο Σχινιά βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση τώρα από ό,τι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Και πρόσθεσε ότι προβλήματα υπάρχουν στο σκοπευτήριο στο Μαρκόπουλο, το οποίο κατασκευάστηκε από εργολάβο που χρεωκόπησε.

    [02] ΔΝΤ: Κάτω του 3% το έλλειμμα του Δημοσίου

    Για πρώτη φορά προβλέπεται από διεθνή οργανισμό ότι το έλλειμμα του δημοσίου θα είναι κάτω του 3% και το 2006 και το 2007, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, αναφερόμενος στις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι η κυβέρνηση εκτελεί πιστά το πρόγραμμά της για την οικονομία και είναι σημαντικό το γεγονός ότι το ΔΝΤ έχει αναθεωρήσει τις προβλέψεις του προς το καλύτερο.

    Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης, και στόχος είναι να φθάσουμε σε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2012 και αν μπορούμε νωρίτερα.

    Οπως προκύπτει από τη εξαμηνιαία έκθεση World Economic Outlook, που έδωσε το ΔΝΤ σήμερα στη δημοσιότητα από τη Σιγκαπούρη, οι προβλέψεις του διεθνούς οργανισμού για την Ελλάδα είναι βελτιωμένες, σε σχέση με εκείνες του περασμένου Απριλίου.

    Οι ειδικοί του ΔΝΤ εκτιμούν πως το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Ελλάδας θα αυξηθεί φέτος κατά 3,7% (η πρόβλεψη του περασμένου Απριλίου έκανε λόγο για ανάπτυξη 3,3%) και κατά 3,5% το 2007 (η προηγούμενη πρόβλεψη έκανε λόγο για ανάπτυξη 3,2%). Το 2005, είχε αυξηθεί κατά 3,7%.

    Το ποσοστό ανεργίας, προβλέπεται πως θα σημειώσει μείωση και από το 9,9% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού που ήταν πέρσι θα υποχωρήσει στο 9,7%, φέτος, και στο 9,5%, το 2007.

    Σχετικά με τον πληθωρισμό, εκτιμάται πως θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα κι από το 3,5% που ήταν το 2005, θα αυξηθεί φέτος στο 3,6%, για να υποχωρήσει και πάλι το 2007 στο 3,5%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 September 2006 - 12:30:26 UTC