Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία Παπανδρέου στη δυτική Ελλάδα
  • [02] Επιτυγχάνεται η δημοσιονομική εξυγίανση
  • [03] Σημαντική αύξηση εισαγωγών-εξαγωγών τον Ιούλιο

  • [01] Περιοδεία Παπανδρέου στη δυτική Ελλάδα

    Περιοδεία στη Λευκάδα, την Πρέβεζα και τα Ιωάννινα ξεκινάει από το Σάββατο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Γιώργος Παπανδρέου, ενώ την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη όπου θα πραγματοποιηθεί το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος. Στην συμπρωτεύουσα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει επίσης σειρά συναντήσεων με τις παραγωγικές τάξεις. Στις 12.00 μμ του Σαββάτου ο κ.Παπανδρέου θα μιλήσει στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα Λευκάδας που θα συνέλθει με διευρυμένη σύνθεση.

    Την Κυριακή (11.00 πμ) θα μιλήσει στη συνεδρίαση της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα Πρέβεζας, ενώ νωρίτερα θα επισκεφθεί τα εκλογικά κέντρα του υποψήφιου νομάρχη Πρέβεζας, Βασίλη Ιωάννου και του υποψήφιου δημάρχου της πόλης, Ηλία Κλάπα, τους οποίους στηρίζει το ΠΑΣΟΚ για τις τοπικές εκλογές του Οκτωβρίου. Στη συνέχεια ο κ.Παπανδρέου θα μεταβεί στα Ιωάννινα όπου στις 7.30 μμ θα μιλήσει σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση και το πρωί της Δευτέρας θα επισκεφθεί το πειραματικό Γυμνάσιο της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, όπου θα παραστεί στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά.

    [02] Επιτυγχάνεται η δημοσιονομική εξυγίανση

    Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα πετύχει μέσα στο 2006 το στόχο για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ, διατύπωσε από το Ελσίνκι ο αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις επίτροπος Χοακίν Αλμούνια.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της συνεδρίασης του συμβουλίου Eurogroup των χωρών μελών της ευρωζώνης, που διεξάγεται στη φινλανδική πρωτεύουσα, ο Χ. Αλμούνια δήλωσε ότι «σύμφωνα με τα μηνύματα που έχει λάβει πρόσφατα από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, φαίνεται πολύ πιθανό πως η διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος θα γίνει φέτος», επισημαίνοντας παράλληλα πως «κάποια από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό, δεν είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα».

    Ο κ. Αλμούνια τόνισε ότι η ελληνική οικονομία δεν συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα της αυριανής συζήτησης του άτυπου συμβουλίου του Εcofin, όπου κύριο θέμα συζήτησης θα είναι η αντιμετώπιση του υψηλού ελλείμματος της Γερμανίας.

    Στη συνέχεια, λαμβάνοντας υπόψη τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης που διαπιστώνεται τελευταία στην ευρωζώνη, ο κοινοτικός επίτροπος παρότρυνε τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία να συνεχίσουν τις προσπάθειες για δημοσιονομική σταθεροποίηση.

    Αλογοσκούφης: Ικανοποίηση για την πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού

    Την ικανοποίησή του, με βάση τα αποτελέσματα του επταμήνου, για την πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης μετά το πέρας της σημερινής άτυπης συνεδρίασης του συμβουλίου υπουργών του Eurogroup.

    Αναφερόμενος σε σημερινές δηλώσεις του επιτρόπου Χοακίν Αλμούνια περί ύπαρξης "μέτρων προσωρινού χαρακτήρα" στον προϋπολογισμό, ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι η κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2007 θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, οπότε και θα μπορεί να γίνει συζήτηση επ' αυτού. Προφανώς ο κ. Αλμούνια αναφέρεται στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, παρατήρησε ο Ελληνας υπουργός.

    Αύριο, ο υπουργός Οικονομίας θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ecofin και το μεσημέρι θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, για τις εκδηλώσεις της 71ης ΔΕΘ.

    Στο συμβούλιο Ecofin θα συνεχισθεί η συζήτηση που έγινε σε προηγούμενα Συμβούλια για τα μέτρα αντιμετώπισης της αύξησης της τιμής του πετρελαίου, με βάση και νεότερες προτάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατάρτιση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης που έχουν στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

    Θα συζητηθούν ακόμα η βελτίωση των μεθόδων εργασίας του Ecofin (που είχε απασχολήσει και το προηγούμενο Άτυπο Συμβούλιο της Βιέννης στις 7/04/06), η αναθεώρηση του τρόπου οργάνωσης των Ευρωμεσογειακών Συνόδων των Υπουργών Οικονομικών, με βάση πρόταση του Αυστριακού Υπουργού Οικονομικών, ενώ θα συνεχιστούν οι συζητήσεις των δύο προηγούμενων Άτυπων Συμβουλίων Ecofin σχετικά με τις συνέπειες της παγκοσμιοποίησης.

    Επί τάπητος θα τεθούν επίσης η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για τη Γερμανία με βάση την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η τρέχουσα οικονομική κατάσταση με βάση την ενδιάμεση έκθεση προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η διαχείριση των χρηματοοικονομικών κρίσεων, ενώ εν όψει της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Σιγκαπούρη την επόμενη εβδομάδα, θα επανεξετασθούν οι προτάσεις που έχουν γίνει από τη διοίκηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την αναθεώρηση της ενδιάμεσης στρατηγικής του καθώς και των ποσοστώσεων συνεισφοράς στο Ταμείο από τα κράτη-μέλη του.

    [03] Σημαντική αύξηση εισαγωγών-εξαγωγών τον Ιούλιο

    Αύξηση 12,5% σημείωσε η συνολική αξια των εισαγωγών το μήνα Ιούλιο 2006 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2005, ενώ η αξία των εξαγωγών παρουσίασε αύξηση 9,5%.

    Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ):

    -η συνολική αξία των εισαγωγών - αφίξεων το μήνα Ιούλιο 2006 ανήλθε στο ποσό των 4.082,1 εκατ. ευρώ έναντι των 3.627,3 εκατ. ευρώ που είχε καταγραφεί τον αντίστοιχο μήνα του 2005.

    -Η συνολική αξία των εξαγωγών-αποστολών τον Ιούλιο του 2006 ανήλθε σε 1.403,7 εκατ. ευρώ έναντι 1.282,3 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2005.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 September 2006 - 20:30:30 UTC