Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Εθνική ομάδα μπάσκετ θα τιμήσει ο πρωθυπουργός
  • [02] Για θέματα ενέργειας συζήτησαν Παπανδρέου-Πέρσον

  • [01] Την Εθνική ομάδα μπάσκετ θα τιμήσει ο πρωθυπουργός

    Τους παίκτες της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, τον προπονητή Παναγιώτη Γιαννάκη και όλους τους παράγοντες της ελλληνικής ομάδας θα υποδεχθεί ο πρωθυπουργός, στη 1.00 στο Μέγαρο Μαξίμου και θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν τους, μετά την κατάκτηση του ασημένου μεταλλίου στο Μουντομπάσκετ. Νωρίτερα, η Εθνική ομάδα θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.

    Με αντικείμενο την εξαγωγική πολιτική της χώρας συνεδρίασε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, η κυβερνητική επιτροπή.

    Ο κ.Αλογοσκούφης ενημέρωσε για την πορεία των εξαγωγών και στις δηλώσεις του έκανε λόγο για ικανοποιητικές επιδόσεις, σημειώνοντας ότι οι εξαγωγές έχουν θετική συμβολή στην οικονομία.

    Το 2005 υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας ο ρυθμός εξαγωγών ήταν πάνω από το 13% και το πρώτο εξάμηνο του 2006 ο ρυθμός αύξησης ξεπερνάει το 22%.

    Ο υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ότι τα ελληνικά προϊόντα εξάγονται σε όλες τις χώρες, αλλά τόνισε ότι υπάρχει στόχευση σε 17 χώρες και μεγάλες αγορές με σύγχρονες πολιτικές και τεχνικές διαφήμισης.

    Αναφέρθηκε στο ρόλο του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών αλλά και του Συμβουλίου Εξαγωγών, υπογραμμίζοντας ότι στη σημερινή εποχή που το εμπόριο παίζει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία ο τομέας των εξαγωγών είναι σημαντικός.

    Ο κ.Αλογοσκούφης τόνισε ότι η χώρα πρέπει να είναι εξωστρεφής και σε αυτή την κατεύθυνση θα ενταθούν οι προσπάθειες.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τη διαφθορά ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι έχουν θεσπιστεί συγκεκριμένες διαδικασίες και σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών πρόσφατα προωθήθηκε και διάταξη για αυστηρότερο έλεγχο του πόθεν έσχες των προϊσταμένων στο υπουργείο Οικονομίας.

    Στο περιεχόμενο της εισήγησης που έδωσε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στην Κυβερνητική Επιτροπή αναφέρθηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Θ. Ρουσόπουλος υπογραμμίζοντας ότι κατά τα σχετικά στοιχεία αποδεικνύεται η «θετική απόδοση της νέας εξαγωγικής πολιτικής» που εγκαινίασε η κυβέρνηση προ διετίας, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την οικονομία μας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου, στην τελευταία διετία υλοποιήθηκαν 210 συνολικά δράσεις προβολής και προώθησης στο εξωτερικό με αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό της διεθνούς παρουσίας της χώρας μας στα έτη 2004, 2005 και 2006.

    «Ο υπερδιπλασιασμός των συμμετοχών των επιχειρήσεων και η αύξηση της συχνότητας της διεθνούς παρουσίας στο εξωτερικό, έδωσε την ευκαιρία στην Ελλάδα να λάβει μέρος σε 17 μεγάλες αγορές-στόχους, με ένα παραγωγικό εξωτερικό δυναμικό που υπερβαίνει τους παραδοσιακούς κλάδους και εκτείνεται σε επιχειρήσεις επικοινωνίας, πληροφορικής, με προϊόντα καινοτομίας κλπ", πρόσθεσε.

    [02] Για θέματα ενέργειας συζήτησαν Παπανδρέου-Πέρσον

    Το εκλογικό κέντρο της υποψηφίας Δημάρχου, Δήμητρας Μόσχου, που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, για τον Δήμο της Νίκαιας, θα επισκεφθεί το απόγευμα ο κ.Γ.Παπανδρέου.

    Το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παραθέσει δείπνο στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που είναι μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

    Τα ζητήματα ενεργειακής πολιτικής βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του πρωθυπουργού της Σουηδίας Γκόραν Πέρσον και του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, που συναντήθηκαν χθες στη Στοκχόλμη.

    "Το μεγάλο πρόβλημα του περιβάλλοντος και της ενεργειακής πολιτικής απασχολεί τη διεθνή κοινότητα αλλά ιδιαίτερα τη Σοσιαλιστική Διεθνή καθώς θέλουμε να δούμε τη βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, οι οποίες είναι επίσης φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Είναι η μόνη διέξοδος για τη μεγάλη ενεργειακή κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη και ο κόσμος", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

    "Ο Γκόραν Πέρσον έχει πάρει μια εξαίρετη πρωτοβουλία να προωθήσει στη χώρα του ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ώστε να μπορεί πια μέσα σε λίγα χρόνια η Σουηδία να έχει δική της αυτόνομη πολιτική στην ενέργεια", είπε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι "αποφασίσαμε τη στενή συνεργασία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς με τη σουηδική κυβέρνηση και τον Γκόραν Πέρσον για την προώθηση μιας ενεργειακής πολιτικής βασισμένης σε ανανεώσιμες και εναλλακτικές πηγές ενέργειας".

    Ο κ. Παπανδρέου ευχήθηκε καλή νίκη στις εκλογές στον Γκόραν Πέρσον και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και τόνισε ότι "η νίκη των Σοσιαλδημοκρατών είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για τη Σουηδία αλλά για ολόκληρο το σοσιαλιστικό κίνημα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 September 2006 - 4:30:16 UTC