Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝ:Κριτική σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ

  • [01] ΣΥΝ:Κριτική σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ

    Κριτική στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα για την εικόνα που παρουσιάζουν, προετοιμαζόμενοι για την Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Αλαβάνος, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος .

    Ο κ. Αλαβάνος είπε ότι η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης είναι μια τελετουργία και χορογραφία υποσχέσεων από τα δύο μεγάλα κόμματα και υποστήριξε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συγκλίνουν σε πολλά θέματα , όπως στον ΟΤΕ και στο θέμα των διαδηλώσεων, αναφερόμενος στην σχετική πρωτοβουλία του υπουργού Δημοσίας Τάξεως.

    Για την κυβέρνηση ο κ. Αλαβάνος είπε ότι της αξίζουν συγχαρητήρια και το χρυσό μετάλλιο γιατί η πολιτική της οδηγεί στην κοινωνική εξαθλίωση και ανέφερε ότι πάνω από το 20% του πληθυσμού ζεί κάτω από το όριο της φτώχειας. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στην ανεργία στην ευρωζώνη και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η χώρα μας έχει τις περισσότερες φτωχές περιφέρειες στην ΕΕ.

    Ο κ. Αλαβάνος επέκρινε επίσης την κυβέρνηση γιατί, όπως είπε, οδηγεί σε κατεδάφιση το ασφαλιστικό και με την πολιτική της οδηγεί το ασφαλιστικό σύστημα προς ιδιωτικοποίηση. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων κάνοντας λόγο για εκποιήσεις επιχειρήσεων.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει την προσπάθεια και την πίεση προς την κυβέρνηση ώστε να μην ισχύσει η βάση του 10 για είσοδο στα ΑΕΙ, ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΝ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την προστασία των δασών, υπερασπιζόμενος το άρθρο 24 του Συντάγματος. Τέλος, ως προς την εξωτερική πολιτική επέκρινε την κυβέρνηση γιατί δεν αξιοποίησε τη θέση της χώρας μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Ενδιαφέροντα στοιχεία για την εικόνα που εμφανίζει ο ΣΥΝ στον τομέα των συνεργασιών, ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, έδωσε στη συνέχέια ο κ. Β. Αποστόλου, υπεύθυνος του κόμματος για την Αυτοδιοίκηση.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο ΣΥΝ κατέρχεται αυτόνομος σε 43 νομαρχίες, σε 4 συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ (από τις περίπου 20 στις προηγούμενες εκλογές), ενώ για τις υπόλοιπες δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση.

    Στους δήμους, ο ΣΥΝ κατέρχεται σε 28 αυτόνομος, ενώ σε 10 συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ. Τέλος στη Β΄Αθηνών ο ΣΥΝ κατέρχεται αυτόνομος σε 32 δήμους, σε 10 συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ και σε δύο με τη ΝΔ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 September 2006 - 12:30:15 UTC