Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέρχονται οι Συντονιστές του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Παρουσίαση του Κοινωνικού Προϋπολογισμού
  • [03] Σύσκεψη για το θέμα των ΤΕΙ
  • [04] "Ευκαιρία" για ειρήνευση βλέπει ο Κ.Ανάν

  • [01] Συνέρχονται οι Συντονιστές του ΠΑΣΟΚ

    Yπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ συνέρχονται στις 11.00 το πρωί, οι Συντονιστές της ΚΟ του Κινήματος.

    Το βράδυ, ο κ. Γ.Παπανδρέου θα παραθέσει δείπνο στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που είναι μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

    Για το πρόσφατο ταξίδι της στη Μέση Ανατολή ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η Ντόρα Μπακογιάννη, στη συνάντηση που είχαν, χθες, στο γραφείο του στη Βουλή.

    Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ασφάλειας και Αμυνας Χρήστος Παπουτσής τόνισε ότι στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Παπανδρέου είχε την ευκαιρία να εκφράσει τη θέση του ΠΑΣΟΚ αλλά και την ανησυχία του για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ενώ υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες του ιδίου ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του ΠΑΣΟΚ ως μέλους του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος αλλά και τα συμπεράσματά του από την επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή, τη Συρία και το Ιράν καθώς και τις πρωτοβουλίες για την προώθηση της ειρήνης και τον τερματισμό του πολέμου και τη διαμόρφωση όλων των όρων και προϋποθέσεων για την εκεχειρία και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

    Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Παπουτσής, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τις επιφυλάξεις του ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά τις σαφείς εντολές που πρέπει να υπάρχουν στην ειρηνευτική δύναμη καθώς όπως είπε το σύνολο της διεθνούς κοινότητας αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ακόμα ασάφειες.

    [02] Παρουσίαση του Κοινωνικού Προϋπολογισμού

    Τον Κοινωνικό Προϋπολογισμό του 2006, ανακοινώνει το μεσημέρι ο υπουργός Απασχόλησης.

    Την τελευταία διετία, η ανεργία μειώνεται σταθερά στη χώρα και θα συνεχίσει να μειώνεται, ενώ οι κοινωνικές δαπάνες αυξάνονται σημαντικά, τόνισε χθες σε δηλώσεις του κ. Σάββας Τσιτουρίδης.

    Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ο υπουργός Απασχόλησης ζήτηση από τη ΓΣΕΕ να συμμετάσχει στο διάλογο. Εφόσον συμφωνούμε όλοι -και νομίζω ότι συμφωνούμε - ότι πρέπει να συμφωνήσουμε σε κοινά δεδομένα, εκτιμούμε ότι η ΓΣΕΕ πρέπει να συμμετέχει στην Επιτροπή, η οποία έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό.

    [03] Σύσκεψη για το θέμα των ΤΕΙ

    Σύσκεψη της υπουργού Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου με τους προέδρους των ΤΕΙ πραγματοποιείται σήμερα, για το θέμα των κενών θέσεων σε ορισμένα περιφερειακά τμήματα.

    Χθες η κυβέρνηση απηύθυνε πρόσκληση προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος κάλεσε τον κ. Παπανδρέου που έχει όπως είπε «ευρύ πεδίο σπουδών και ευρείες εμπειρίες στα θέματα της εκπαίδευσης και ως πρώην υπουργός Παιδείας και λόγω των σπουδών του», «να ενσκήψει μαζί με την κυβέρνηση στο μείζον εθνικό θέμα των μεταρρυθμίσεων για το καλό του τόπου».

    Το ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι προσφέρθηκε από την πρώτη στιγμή για σοβαρό και υπεύθυνο διάλογο για την παιδεία αλλά η κυβέρνηση ήταν αυτή που τον απαξίωσε και πρόσθεσε: Όταν η κυβέρνηση αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά με την παιδεία και τις πραγματικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που είναι σήμερα αναγκαίες, τότε να επαναλάβει την πρόσκλησή της.

    Απατώντας , ο κ. Ρουσόπουλος ,τόνισε ότι είναι πλήρης η αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να ξεφύγει από το γνωστό παρελθόν του και πως ο κ. Παπανδρέου το μόνο που καταφέρνει είναι να εντείνει τα αδιέξοδά του, να καταρρακώνει, ακόμη περισσότερο, την αξιοπιστία του.

    [04] "Ευκαιρία" για ειρήνευση βλέπει ο Κ.Ανάν

    Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών που έφτασε χθες στη Βηρυτό, εκτιμά ότι δίνεται "μια ευκαιρία για μακρόχρονη κατάπαυση του πυρός" στην περιοχή, μετά από ένα μήνα αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ του Ισραήλ και της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

    "Πρέπει να γίνουν πολλά. Ξεκινούμε μια φάση ανοικοδόμησης και υπάρχει μια ευκαιρία για μακρόχρονη κατάπαυση του πυρός", είπε ο Άναν μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Φουάντ Σινιόρα και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Ναμπί Μπέρι, ο οποίος πρόσκειται στη Χεζμπολάχ.

    "Συζητήσαμε για τον πόλεμο, τις επιπτώσεις του και την εφαρμογή της απόφασης 1701" του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, πρόσθεσε ο Άναν.

    Το ισπανικό πολεμικό αεροσκάφος που μετέφερε το γγ του ΟΗΕ στο Λίβανο προσγειώθηκε το μεσημέρι στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού που παραμένει κλειστό για τις εμπορικές πτήσεις λόγω του αποκλεισμού που έχει επιβάλλει το Ισραήλ. Πριν προσεγγίσει στο αεροδρόμιο, πέταξε πάνω από τα νότια προάστια της λιβανικής πρωτεύουσας που επλήγησαν περισσότερο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

    Εκπρόσωπος του ΟΗΕ είπε ότι ο Άναν θα μεταβεί σήμερα το πρωί στη Νακούρα όπου εδρεύει το γενικό επιτελείο της διεθνούς δύναμης για το Λίβανο (Unifil). Κατόπιν θα αναχωρήσει για την Αίγυπτο ενώ την Τετάρτη θα επισκεφθεί το Ισραήλ και την Ιορδανία, την Πέμπτη τη Συρία, το Σάββατο το Ιράν και στη συνέχεια το Κατάρ, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.

    Εξάλλου ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ζήτησε σήμερα από την Κυβέρνηση του Λιβάνου να παραδοθούν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού οι δύο Ισραηλινοί στρατιώτες, που είχαν απαχθεί από τη Χεζμπολάχ και αποτέλεσαν την αφορμή του πολέμου. Ο κ. Αναν ανήγγειλε, επίσης, ότι κατά τις συνομιλίες που ο ίδιος θα έχει στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας με τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ, θα ζητήσει από την συριακή Κυβέρνηση να αποκαταστήσει διπλωματικές σχέσεις με το Λίβανο καθώς και να έχει εποπτεία πάνω στην κοινή μεθόριο από την συριακή πλευρά της.

    Ο πόλεμος στο Λίβανο δημιούργησε για το Ισραήλ μία ευκαιρία να συνάψει νέες ειρηνευτικές συμφωνίες, σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Αμίρ Περέτζ. "Νέες βάσεις διαπραγμάτευσης δημιουργήθηκαν (για το Ισραήλ) μετά τον πόλεμο στο Λίβανο. Είμαι βέβαιος ότι θα οδηγήσει σε σπουδαίες αλλαγές ενόψει νέων συμφωνιών", δήλωσε ο Περέτζ, που έκανε περιοδεία στη μεθόριο με τον Λίβανο. Υπενθυμίζεται ότι κατά τον χρόνο έναρξης ισχύος της εκεχειρίας, πριν από 15 ημέρες, ο Περέτζ είχε αναφερθεί σε προοπτική διαπραγματεύσεων με την λιβανέζικη Κυβέρνηση, αλλά και προετοιμασίας ενός διαλόγου με τη Συρία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 August 2006 - 6:30:23 UTC