Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές του πρωθυπουργού με κοινωνικούς φορείς ενόψει της ΔΕΘ

  • [01] Επαφές του πρωθυπουργού με κοινωνικούς φορείς ενόψει της ΔΕΘ

    Με την ηγεσία της ΓΣΕΕ και στη συνέχεια με το προεδρείο του ΣΕΒ, συναντήθηκε το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, εγκαινιάζοντας κύκλο επαφών με εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Παρόντες στις συναντήσεις ήταν οι υπουργοί Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης.

    Ο υπουργός Απασχόλησης, αναφερόμενος στη συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, δήλωσε ότι αυτή ήταν χρήσιμη και εποικοδομητική και πως η κυβέρνηση ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της πολιτικής της, ενώ εξέφρασε τη βούλησή της για ενισχυμένο ρόλο των κοινωνικών εταίρων και αυτό, όπως είπε, αποδεικνύεται καθημερινά στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο.

    Ο κ. Τσιτουρίδης υπογράμμισε ότι την τελευταία διετία η ανεργία μειώνεται σταθερά και πως αυξάνονται σημαντικά οι κοινωνικές δαπάνες όπως αποδεικνύεται και από τον κοινωνικό προϋπολογισμό του 2006, που παρουσιάζεται αύριο.

    Σε ότι αφορά την υγιεινή και ασφάλεια στο χώρο της εργασίας, ο κ. Τσιτουρίδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει ενισχύσει το ρόλο των ελεγκτικών μηχανισμών.

    Για το ασφαλιστικό ο κ. Τσιτουρίδης υπογράμμισε ότι η ΓΣΕΕ πρέπει να ξαναδεί τη θέση της και να συμμετάσχει στο διάλογο.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβερνητική πολιτική, σημειώνοντας ότι το κύμα της ακρίβειας, η έξαρση της ανεργίας των νέων, η υπονόμευση του ασφαλιστικού και η κακή κατάσταση στα πανεπιστήμια, αποτελούν την καλύτερη κρίση για τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής.

    Ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι εκτός από αλλαγή πολιτικής η ΓΣΕΕ πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα, όπως η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης 600 ευρώ για κάθε εισόδημα μέχρι 11 χιλιάδες ευρώ και 300 ευρώ για τα εισοδήματα από 11 έως 15 χιλιάδες ευρώ, ενώ προτείνει αύξηση του αφορολογήτου ορίου στις 15 χιλιάδες ευρώ.

    Επίσης, πρότεινε αύξηση του επιδόματος ανεργίας κατά 40% και επιμήκυνση επί ένα χρόνο της χορήγησής του καθώς και επιπλέον αύξηση 20% το δεύτερο χρόνο με επιπλέον χρονική παράταση.

    Σε ότι αφορά το φορολογικό πλαίσιο η ΓΣΕΕ προτείνει συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θα παρουσιάσει, όπως είπε, σε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας.

    Ο κ. Παναγόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΕ στις 9 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το πρόβλημα της σχέσης της ΠΑΣΚΕ με τη ΔΑΚΕ στο εσωτερικό της ΓΣΕΕ, ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι ''οι μισθωτοί έχουν συγκεκριμένα προβλήματα και δεν ενδιαφέρονται για τις σχέσεις του Πουπάκη με τον Παναγόπουλο αλλά ενδιαφέρονται εάν είναι χρήσιμη η συνεργασία τους για τα προβλήματα των εργαζομένων''.

    Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Κώστας Πουπάκης εξέφρασε τη λύπη του γιατί στη σημερινή συνάντηση δεν υπήρξε κοινό υπόμνημα αιτημάτων, παρόλο που υπήρχε συμφωνία για τα περισσότερα απ' αυτά και έκανε λόγο για περιτύλιγμα σκοπιμοτήτων από την περιστασιακή πλειοψηφία που δημιουργεί πρόβλημα στην ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος. Εμείς θέσαμε, είπε ο κ. Πουπάκης, τα θέματα της ανεργίας, της ακρίβειας, του ασφαλιστικού.

    Ο κ. Πουπάκης σημείωσε ακόμη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι χρειάζεται να υπάρχει καλή συνεργασία στη ΓΣΕΕ και είπε ότι η ΔΑΚΕ έχει εκφράσει τις διαφωνίες της με την οικονομική πολιτική. Υπογράμμισε ότι χρειάζεται αναδιανομή του εισοδήματος σε χαμηλόμισθους και ανέργους.

    Ο πρόεδρος της Αυτόνομης Παρέμβασης κ. Αλέκος Καλύβης, τόνισε ότι θα πρέπει να σταματήσει η πολιτική, που από το 1990 φορτώνει τους εργαζόμενους με βάρη και δίνει προνόμια στους εργοδότες.

    Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι ζουν σε άλλη πραγματικότητα ενώ σε ότι αφορά τις σχέσεις ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν εντάσεις και σημείωσε ότι ''σε όλα τα ειδύλλια υπάρχουν και καβγαδάκια''.

    Ο επικεφαλής του ΠΑΜΕ Γιώργος Μαυρίκος, έκανε λόγο για πυροτεχνήματα που θα εξαπολύσει ο πρωθυπουργός από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και κάλεσε τους εργαζόμενους μέσα από τις διαδηλώσεις και τα συνθήματα του ΠΑΜΕ στις 9 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη αλλά και τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές να στείλουν ηχηρό μήνυμα στο δικομματισμό.

    Την Τετάρτη ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και αργότερα με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Και στις δύο συναντήσεις θα μετέχουν οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης.

    Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΕΣΕΒΕ), με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και με την Εθνική Συνομοσπονδία Εθνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Στις συναντήσεις αυτές θα παρίστανται, επίσης, οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης.

    Την Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου, το πρωί ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την ΑΔΕΔΥ, παρουσία των υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Εσωτερικών. Αργότερα ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με την ΠΑΣΕΓΕΣ, παρουσία των υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Επίσκεψη Ζαγορίτη στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

    Τις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής επισκέφθηκε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Χαλκιδικής του κόμματος Βασίλη Πάππα και Γιώργο Βαγιωνή, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργο Τσιότρα, τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Νίκο Ελευθερόγλου και τον πρόεδρο των οργανώσεων της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη Ιάκωβο Φραντζή.

    Ο κ. Ζαγορίτης μετέβη στο Πολύχρονο και τη Χανιώτη, περπάτησε στις καμμένες εκτάσεις και στην κορυφογραμμή του καμμένου δάσους, συμμετείχε σε συσκέψεις με δημάρχους, αρμόδιους της Πυροσβεστικής και του Δασαρχείου, καθώς και εκπροσώπους τοπικών φορέων και ενημερώθηκε για το εύρος της καταστροφής και τα προβλήματα που προκάλεσε η πυρκαγιά.

    Ο γραμματέας της Κ.Ε. της Ν.Δ. τόνισε ότι "από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συντόνισε τις ενέργειες της κυβέρνησης και δεν υπήρξε καμιά ολιγωρία,".

    Την ώρα της επίσκεψης ξέσπασε μπουρίνι στην περιοχή, το οποίο κράτησε περίπου μισή ώρα, και ο κ. Ζαγορίτης είπε πως αυτό βοήθησε στο να εκλείψουν και οι τελευταίες μικροεστίες φωτιάς, αλλά έδειξε και σε ποια σημεία υπάρχουν κίνδυνοι πλημμυρών με τις βροχές του φθινοπώρου και του χειμώνα. Εδωσε ιδιαίτερη σημασία στην κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων και σημείωσε ότι 400 άτομα, χωρισμένα σε 4 ομάδες θα εργαστούν για την ολοκλήρωση τους. Τόνισε ακόμα πως θα πρέπει να γίνει ειδική τουριστική προβολή της Κασσάνδρας ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι όποιες επιπτώσεις στις αφίξεις τουριστών τις επόμενες χρονιές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 August 2006 - 10:30:18 UTC