Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τσιτουρίδης για Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

  • [01] Τσιτουρίδης για Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

    «Θα εξαντλήσουμε όλες τις δημοσιονομικές και λοιπές δυνατότητες τις οποίες έχει η χώρα», δήλωσε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Σάββας Τσιτουρίδης, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα αυξηθεί το επίδομα ανεργίας.

    Μετά την επίσκεψή του το πρωί στο δημαρχείο Φλώρινας όπου είχε συνάντηση, από κοινού με τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη, με τον δήμαρχο Φλώρινας Στέφανο Παπαναστασίου, ο Σ. Τσιτουρίδης, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε επίσης στην προώθηση από την κυβέρνηση της δημιουργίας ενός Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που στόχο θα έχει να ενισχύσει τις περιοχές υψηλής ανεργίας και τους φθίνοντες κλάδους.

    «Προωθούμε ένα ταμείο, έναν ειδικό φορέα, ο οποίος με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, από κοινοτικούς πόρους και από κοινωνικές δαπάνες θα μπορεί να ενισχύει περιοχές υψηλής ανεργίας, κλάδους φθίνοντες και ανθρώπους οι οποίοι είναι άνω των 50 ετών και δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Οι άνθρωποι αυτοί, σε αυτές τις περιοχές και σε αυτούς τους κλάδους, θα τυχαίνουν μιας ειδικής σημαντικής αποζημίωσης έως ότου βρουν δουλειά ή έως ότου φθάσουν στην ηλικία της πλήρους σύνταξης», δήλωσε ο υπουργός.

    Διευκρίνισε ότι μέσω αυτού του ταμείου θεσμοποιούνται προγράμματα, όπως αυτό που ξεκίνησε στη Νάουσα για τους απολυμένους, ώστε οι παρεμβάσεις της Πολιτείας να μην είναι αποσπασματικές.

    «Όλα τα προηγούμενα χρόνια (οι παρεμβάσεις) ήταν αποσπασματικές. Θεσμοποιούμε τέτοιου είδους παρεμβάσεις ώστε σε όλη την Ελλάδα σε περιοχές με αντίστοιχα προβλήματα, σε πολίτες με ίδιες προϋποθέσεις να μπορούμε να έχουμε τα ωφελήματα αυτού του ταμείου κοινωνικής αλληλεγγύης», σημείωσε ο υπουργός και διαβεβαίωσε ότι «η Φλώρινα θα είναι μια από τις περιοχές που θα επωφεληθούν αυτού του ταμείου».

    Νωρίτερα ο κ. Τσιτουρίδης επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Φλώρινας κ. Θεόκλητο και στη συνέχεια μετέβη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΕΚΥΚΑμεΑ) όπου εξήγγειλε την οικονομική ενίσχυση αυτού με το ποσό των 140 χιλιάδων ευρώ και την κάλυψη των κενών στις οργανικές θέσεις του Ιδρύματος. Για το σκοπό αυτό μάλιστα μέλη του Δ.Σ του ΚΕΚΥΚΑμεΑ θα έχουν την προσεχή Τρίτη συνάντηση στην Αθήνα με τον κ.Τσιτουρίδη.

    Ο υπουργός ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Φλώρινα με τη συνάντηση που είχε με τους ιθύνοντες του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου «Ο Αριστοτέλης».

    Απάντηση της Μ. Δαμανάκη

    Η υπεύθυνη Απασχόλησης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη ανέφερε πως "ό,τι και να δώσει η Κυβέρνηση στους οικονομικά ασθενέστερους, το έχει ήδη εισπράξει στο πολλαπλάσιο".

    Η κα Δαμανάκη πρόσθεσε ότι "φέτος οι εργαζόμενοι πλήρωσαν 1 δις ευρώ παραπάνω σε φόρους. Μόνο από την τελευταία καλοκαιρινή φορολογική επιδρομή η κυβέρνηση θα εισπράξει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ".

    Καταλήγοντας η κα Δαμανάκη ανέφερε πως "λίγο πριν τις Δημοτικές Εκλογές θυμήθηκαν τη φιλανθρωπία. Το ΠΑΣΟΚ έχει στόχο μια πολιτική κοινωνικής ευθύνης που θεωρεί την κοινωνική συνοχή και την στοχευμένη φροντίδα των φτωχότερων ως παράγοντες κοινωνικής ανάπτυξης".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 August 2006 - 20:30:17 UTC