Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με Προκόπη Παυλόπουλο
  • [02] Περιοδεία Ντ. Μπακογιάννη στη Μέση Ανατολή
  • [03] Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα"
  • [04] Η θερμότερη ημέρα

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με Προκόπη Παυλόπουλο

    Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών,Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπη Παυλόπουλο,θα έχει στις 10 το πρωί,στο Μέγαρο Μαξίμου,ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Καραμανλής.

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ενόψει της έναρξης της Κοινοβουλευτικής περιόδου είχε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Απόστολος Σταύρου.

    Μετά τη συνάντηση ο κ. Σταύρου δήλωσε ότι έγινε συζήτηση για τα δύο σοβαρά νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί των υπουργείων , Απασχόλησης και Ανάπτυξης.

    Πρόσθεσε ότι οι υπουργοί και οι υφυπουργοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης και προβάλλουν το κυβερνητικό έργο και οι βουλευτές βρίσκονται στις περιφέρειες, ενημερώνουν τους πολίτες και συμβάλλουν στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

    Το συμπέρασμα απο τις επισκέψεις των βουλευτών στην περιφέρεια, είπε ο κ. Σταύρου, είναι ότι οι πολίτες στηρίζουν τον μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης και πιστεύουν ότι η κυβέρνηση πηγαίνει καλά και θα πάει ακόμα καλύτερα.

    Σε σχέση με την κριτική που ασκείται απο την αντιπολίτευση, ο κ. Σταύρου σημείωσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα τα προβλήματα και ότι όσοι λαϊκίζουν , το κάνουν με ανευθυνότητα και κρίνονται απο τους πολίτες.

    Ερωτηθείς για το επίδομα θέρμανσης, ο κ. Σταύρου ανέφερε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί μακροπρόθεσμα και η οικονομία αντιδρά θετικά παρά τη διεθνή συγκυρία και ότι όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα απλωθεί περισσότερο η κοινωνική πολιτική.

    Ανέφερε ακόμη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι ακρίβεια υπήρχε και υπάρχει και ότι το υπουργείο Ανάπτυξης κάνει ότι είναι δυνατόν για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

    Τέλος, ανέφερε ότι δεν βλέπει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα καθώς επίσης ότι δεν υπάρχουν παράπονα των βουλευτών καθώς τα ζητήματα που είχε δημιουργηθεί στις σχέσεις τους με τους υπουργούς έχουν πλέον λυθεί.

    [02] Περιοδεία Ντ. Μπακογιάννη στη Μέση Ανατολή

    Περιοδεία στη Μέση Ανατολή αρχίζει από αύριο η υπουργός Εξωτερικών κ.Ντόρα Μπακογιάννη.

    Πρώτος σταθμός της υπουργού Εξωτερικών θα είναι η Κύπρος όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο με τον οποίο θα κάνουν επισκόπηση των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

    Από την Τετάρτη, η κα Μπακογιάννη θα επισκεφθεί τον Λίβανο και το Ισραήλ, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους ομολόγους της, και άλλα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας των χωρών αυτών, καθώς και με εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής

    ΥΠΕΞ - Εξετάζεται η ελληνική συμμετοχή στην ειρηνευτική αποστολή στο Λίβανο

    Στο πλαίσιο των σχετικών συζητήσεων που διεξάγονται τόσο στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα εξετάζει τις δυνατότητες συμβολής της στην υποστήριξη και ενίσχυση της ειρηνευτικής αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (UNIFIL), αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου των Εξωτερικών.

    Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο από την πρώτη στιγμή της κρίσης στο Λίβανο, κινητοποιήθηκε άμεσα για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων πολιτών καθώς και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό του Λιβάνου.

    Την πλήρη αποσαφήνιση του ρόλου, και των ορίων επιχειρησιακής ευθύνης της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Λίβανο και ενημέρωση του ελληνικού λαού από την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη για το ακριβές περιεχόμενο και την ερμηνεία της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς και για τη δέσμευση όλων των εμπλεκομένων μερών ότι θα συνεργαστούν για την υλοποίησή της, ιδιαίτερα για την πλήρη αποχώρηση των Ισραηλινών δυνάμεων και τον αφοπλισμό των παραστρατιωτικών οργανώσεων του Λιβάνου, ζητά το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να καταλήξει στην οποιαδήποτε απόφαση για την συμμετοχή ή όχι στρατιωτικής δύναμης.

    Δήλωση Παπουτσή για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην δύναμη του ΟΗΕ, στο Λίβανο

    Ο υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής, Ασφάλειας και Άμυνας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, αφού σχολίασε ότι οι ασάφειες στο πρόσφατο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας εγκυμονούν τον κίνδυνο νέας γενικευμένης ανάφλεξης στην περιοχή, παρατήρησε ότι "οι εγγυήσεις αυτές και η αποσαφήνιση του ρόλου της ειρηνευτικής δύναμης αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να καταλήξει στην οποιαδήποτε απόφαση για την συμμετοχή ή όχι στρατιωτικής δύναμης. Σε διαφορετική περίπτωση η κυβέρνηση Καραμανλή αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη", πρόσθεσε.

    Ο κ. Παπουτσής επανέλαβε ότι η Ελλάδα οφείλει να πρωτοστατήσει στην οργάνωση και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Λίβανο και να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε διεθνή διπλωματική πρωτοβουλία για την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και τη διασφάλιση της ειρήνης, στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

    Αντίθετο το ΚΚΕ στη συμμετοχή της Ελλάδας

    Την πλήρη αντίθεσή του στη συμμετοχή της Ελλάδας στην πολυεθνική δύναμη που θα μεταβεί στον Λίβανο,εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το θέμα αυτό «φανερώνει πως η κυβέρνηση έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις της».

    Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση,«έστω και την τελευταία στιγμή, να μην προχωρήσει στον επικίνδυνο δρόμο της ακόμα πιο ενεργητικής συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε βάρος των λαών της Μέσης Ανατολής».

    Θέση του ΚΚΕ είναι ότι «η Ελλάδα με κανέναν τρόπο και μορφή δεν πρέπει ούτε να συμμετέχει ούτε να παρέχει κανενός είδους υπηρεσίες στη στρατιωτική δύναμη που θα σταλεί στο Λίβανο με την ταμπέλα του ΟΗΕ. Αυτή δεν είναι δύναμη ειρηνευτική, αλλά δύναμη κατοχής και προώθησης επιθετικών σχεδίων».

    ΣΥΝ: Να μην υπάρξει ελληνική συμμετοχή στην ειρηνευτική αποστολή στο Λίβανο

    Να μην υπάρξει ελληνική συμμετοχή στη δύναμη που θα αναπτυχθεί στον Λίβανο ζήτησε ο Γραμματέας του ΣΥΝ Ν. Χουντής σε σημερινές δηλώσεις του, υποστηρίζοντας ότι «η παρουσία των δυνάμεων του ΟΗΕ, δυστυχώς, δεν εντάσσεται σε ένα πλαίσιο συνολικής ρύθμισης του Μεσανατολικού, δηλαδή αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους και απόσυρση του Ισραήλ στα προ του 1967 σύνορα, γεγονός που θα συνέβαλε στη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».

    Σύμφωνα με τον κ. Χουντή δεν υπάρχει σαφής εντολή για το ρόλο των δυνάμεων του ΟΗΕ, γεγονός που διαπιστώνουν και δυνάμεις όπως η Γαλλία, που αρχικά εμφανίστηκαν πρόθυμες για να συμμετάσχουν.

    Ο Γραμματέας του ΣΥΝ υποστηρίζει επίσης ότι πρέπει να ζητηθεί από το Ισραήλ να καταβάλει αποζημιώσεις για τις καταστροφές στον Λίβανο και να επιβληθεί στο Ισραήλ η συμμόρφωσή του σε προηγούμενες αποφάσεις του ΟΗΕ που αφορούν την περιοχή.

    [03] Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα"

    Το επιτελείο του υπουργείου Ανάπτυξης θα παρουσιάσει στις 11.30' το πρωί το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα" για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

    Την συνέντευξη θα δώσουν ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Τάσος Νεράντζης, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Σπύρος Παπαδόπουλος, ο ειδικός γραμματέας για την Ανταγωνιστικότητα Σπύρος Ευσταθόπουλος και ο πρόεδρος του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) Δημήτρης Αλέπης

    [04] Η θερμότερη ημέρα

    Σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και οι Δήμοι και οι Νομαρχίες καθώς η σημερινή ημέρα αναμένεται να είναι η θερμότερη του φετινού Καλοκαιριού με το θερμόμετρο ν ' αγγίζει τους 42 βαθμούς.

    Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και υγειονομικές υπηρεσίες, βρίσκονται σ' επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα κρούσματα θερμοπληξίας. Επίσης ανοικτές θα είναι από το πρωί ειδικά κλιματιζόμενες αίθουσες στους Δήμους της Αττικής και άλλων νομών της χώρας.

    Το κοινό πάντως φαίνεται ότι ακολούθησε τις συστάσεις των ειδικών, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένα έκτακτο περιστατικό που να έχει σχέση με τον καύσωνα. Από αύριο αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

    Κύμα καύσωνα στα Βαλκάνια

    Κύμα καύσωνα πλήττει από την Παρασκευή τις βαλκανικές χώρες με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα περιστατικά λιποθυμιών και ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με προβλήματα λόγω της ζέστης.

    Στη Βουλγαρία, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της ζέστης. Οι δύο ηλικιωμένοι άνδρες πέθαναν το Σάββατο από καρδιακή προσβολή ενώ εργάζονταν στους κήπους τους στην πόλη Μοντάνα κάτω από πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Συνολικά τέσσερις άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Βουλγαρία από την περασμένη Πέμπτη λόγω της υπερβολικής ζέστης. Την Πέμπτη, ένας άνδρας 70 ετών κατέρρευσε σε στάση λεωφορείου στην πόλη Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) και ένας 45χρονος στην πόλη Ρούσε πέθανε στο δρόμο καθώς ψώνιζε. Οι αρχές ζητούν από όλους όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και γενικά από τους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

    Στη Ρουμανία, το τελευταίο 24ωρο το 10% των χιλίων περιστατικών που ζήτησαν ιατρική βοήθεια στο Βουκουρέστι ήταν λόγω της υπερβολικής ζέστης, σύμφωνα με την υπηρεσία μεταφοράς ασθενών. Σαράντα κάτοικοι του Βουκουρεστίου κατέρρευσαν στο δρόμο, 50 ανέβασαν πολύ υψηλή πίεση και 15 άτομα με καρδιακά προβλήματα αισθάνθηκαν μεγάλη δυσφορία λόγω της ζέστης. Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα περιστατικά αφορούσαν κυρίως ηλικιωμένους αλλά αρκετοί ήταν και οι νέοι που λιποθύμησαν στους δρόμους. Οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα υψηλές σήμερα και θα ξεπεράσουν τους 35 βαθμούς Κελσίου στη Μολδαβία, στην Τρανσυλβανία, στο Μπανάτ, το Ολτένια, το Μουντένια και το Ντομπρογκέα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

    Το συντονιστικό κέντρο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Υδάτων, απέστειλε προειδοποιήσεις για καύσωνα σε 20 ρουμανικές νομαρχίες. Το απόγευμα οι θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 38 βαθμούς Κελσίου στις επαρχίες Ντόλι, Ολτ, Τελεορμάν, Γκιοργκίου, Ιλφοφ, Καλαράσι, Ιαλομίτα και Μπράιλα.

    Στα Σκόπια και σε άλλες πόλεις της ΠΓΔΜ οι θερμοκρασίες έφθασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου και 90 άτομα με χρόνια νοσήματα ζήτησαν το Σάββατο ιατρική βοήθεια.

    Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι θερμοκρασίες θα πέσουν την Τρίτη σε Βουλγαρία και Ρουμανία, ενώ στην ΠΓΔΜ αναμένονται και βροχές


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 August 2006 - 6:30:24 UTC