Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι πολίτες στηρίζουν τον μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης
  • [02] Αντίθετη η Παπαρήγα στην αποστολή δύναμης

  • [01] Οι πολίτες στηρίζουν τον μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ενόψει της έναρξης της Κοινοβουλευτικής περιόδου είχε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Απόστολος Σταύρου.

    Μετά τη συνάντηση ο κ. Σταύρου δήλωσε ότι έγινε συζήτηση για τα δύο σοβαρά νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί των υπουργείων , Απασχόλησης και Ανάπτυξης.

    Πρόσθεσε ότι οι υπουργοί και οι υφυπουργοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης και προβάλλουν το κυβερνητικό έργο και οι βουλευτές βρίσκονται στις περιφέρειες, ενημερώνουν τους πολίτες και συμβάλλουν στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

    Το συμπέρασμα απο τις επισκέψεις των βουλευτών στην περιφέρεια, είπε ο κ. Σταύρου, είναι ότι οι πολίτες στηρίζουν τον μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης και πιστεύουν ότι η κυβέρνηση πηγαίνει καλά και θα πάει ακόμα καλύτερα.

    Σε σχέση με την κριτική που ασκείται απο την αντιπολίτευση, ο κ. Σταύρου σημείωσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα τα προβλήματα και ότι όσοι λαϊκίζουν , το κάνουν με ανευθυνότητα και κρίνονται απο τους πολίτες.

    Ερωτηθείς για το επίδομα θέρμανσης, ο κ. Σταύρου ανέφερε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί μακροπρόθεσμα και η οικονομία αντιδρά θετικά παρά τη διεθνή συγκυρία και ότι όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα απλωθεί περισσότερο η κοινωνική πολιτική.

    Ανέφερε ακόμη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι ακρίβεια υπήρχε και υπάρχει και ότι το υπουργείο Ανάπτυξης κάνει ότι είναι δυνατόν για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

    Τέλος, ανέφερε ότι δεν βλέπει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα καθώς επίσης ότι δεν υπάρχουν παράπονα των βουλευτών καθώς τα ζητήματα που είχε δημιουργηθεί στις σχέσεις τους με τους υπουργούς έχουν πλέον λυθεί.

    [02] Αντίθετη η Παπαρήγα στην αποστολή δύναμης

    Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν αποτελεί βάση για την επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, ενώ πλήρης είναι η αντίθεση στην αποστολή της στρατιωτικής δύναμης στον Λίβανο, υπογράμμισε μεταξύ άλλων , η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σήμερα το πρωί, στην εκτακτη συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της περιοχής της Μέσης Ανατολής, στον Περισσό, οι εργασίες της οποίας θα ολοκληρωθούν αύριο.

    Στην ομιλία της, η κα Παπαρήγα κατέθεσε σειρά προτάσεων για την κοινή δράση των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων της περιοχής, αναφέρθηκε στην κατάσταση που δημιουργείται στην περιοχή μετά τον πόλεμο και στο ψήφισμα του ΟΗΕ και την απόφαση σχετικά με την αποστολή ειρηνευτικής δύναμης στον Λίβανο για να τονίσει ότι το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί βάση για μια δίκαιη λύση που να δημιουργεί συνθήκες για την ασφάλεια, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του Λιβάνου.

    Το ψήφισμα, πρόσθεσε η κα Παπαρήγα, δίνει το δικαίωμα στο Ισραήλ να επικαλεστεί ότι βρίσκεται πάλι σε «αυτοάμυνα» και ταυτόχρονα συνεχίζει να παρεμβαίνει άμεσα στις εσωτερικές υποθέσεις του Λιβάνου -παρά τις αντιρρήσεις της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων του Λιβάνου- για το ζήτημα του αφοπλισμού. "Η εγκατάσταση μιας ενισχυμένης στρατιωτικής δύναμης κάτω από την εντολή του ΟΗΕ, με αυξημένες μάλιστα αρμοδιότητες στον Νότιο Λίβανο, αντανακλά το αίτημα του Ισραήλ και των ΗΠΑ να προλάβει οποιοδήποτε κενό που θα μπορούσε να δημιουργηθεί και να το καλύψει, όπως λένε η «Χεζμπολάχ». Αυτά είναι προσχήματα για να χτυπηθεί συνολικά η Λιβανική αντίσταση. Η απόφαση έχει λοιπόν το σπέρμα μιας νέας πιο άγριας σύγκρουσης", συμπλήρωσε.

    Θέση του ΚΚΕ είναι ότι χρειάζεται να ενταθούν οι προσπάθειες των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων της περιοχής, επικεντρώνοντας την προσοχή τους στα εξής σημεία:

    Β· Στην υπεράσπιση του σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας κάθε χώρας ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση που μπορεί να γίνει κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα.

    Β· Στην απαίτηση να σταματήσουν άμεσα οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού ενάντια στον Λίβανο και την Παλαιστίνη και η χωρίς όρους αποχώρηση του.

    Β· Στην αντίθεση μας να δημιουργηθεί μια νέα στρατιωτική δύναμη υπό τον ΟΗΕ που στην ουσία θα έχει τον ρόλο να φέρει σε πέρας τον στόχο που δεν κατόρθωσε η στρατιωτική επίθεση και εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο, τον αφοπλισμό και την εκμηδένιση της ένοπλης λαϊκής αντίστασης.

    Β· Στην απαίτηση να μην πάρουν μέρος στρατιωτικές δυνάμεις από τις χώρες μας στη στρατιωτική δύναμη του ΟΗΕ στο Λίβανο.

    Β· Στην αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας του Λιβάνου και την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού απ΄ όλα τα κατεχόμενα εδάφη του νοτίου Λιβάνου συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής Σεμπάα.

    Β· Στην άμεση απελευθέρωση από το Ισραήλ όλων των Λιβανέζων και Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων καθώς και των Παλαιστίνιων υπουργών και βουλευτών.

    Β· Στην αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967 (Υψίπεδα και περιοχή του Γκολάν, Δυτική Όχθη), πλήρη διάλυση των εποικισμών και την δημιουργία του παλαιστινιακού κράτους (Λωρίδα της Γάζας και Δυτική Όχθη) με πρωτεύουσά του την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ.

    Β· Στη λύση του ζητήματος των προσφύγων. Η επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων με βάση το ψήφισμα 194 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και σύμφωνα επίσης με τα άλλα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

    Η κα Παπαρήγα πρότεινε την κινητοποίηση των κομμάτων που συμμετέχουν στη συνάντηση της Αθήνας και ως άμεσες ενέργειες εισηγήθηκε:

    Β· Κοινές αποστολές αντιπροσωπειών Κομμουνιστικών και Εργατικών κομμάτων σε Λίβανο, Παλαιστίνη και Ισραήλ,

    Β· Συντονισμός των κομμάτων μας στο ευρωκοινοβούλιο,

    Β· Κάλεσμα να πάρουν μέρος σε συνεδριάσεις του ευρωκοινοβουλίου και αντιπροσωπείες από τα Κομμουνιστικά και Εργατικά κόμματα της περιοχής (Παλαιστίνης-Λιβάνου κ.α.),

    Β· Άσκηση μαζικής πίεσης σε κάθε κυβέρνηση που δεν καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση και υποστηρίζει να πάει μια διεθνής δύναμη εμπλοκής στα σύνορα του νοτίου Λιβάνου,

    Β· Πρόκληση συζητήσεων στη Βουλή κάθε χώρας, ψηφίσματα καταδίκης κλπ,

    Β· Διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις κλπ,

    Β· Κοινές συναντήσεις μαζικών οργανώσεων και κινημάτων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, συνδικάτων, νεολαιών κλπ. στη Βηρυτό, στο Τελ Αβιβ, στην Ιερουσαλήμ, στη Ραμάλα και άλλού με εκδηλώσεις αλληλεγγύης κλπ.,

    Β· Κοινές ενέργειες, καθορισμός από κοινού μιας μέρας κινητοποίησης όλων των κομμάτων μας ή μέρας κατά περιοχή,

    Β· Δραστηριοποίηση και συντονισμός των νεολαιών των κομμάτων μας στην καταδίκη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων με κοινές εκδηλώσεις, αφιερώματα στα Φεστιβάλ τους κλπ..


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 August 2006 - 10:30:18 UTC