Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μίνι καύσωνας το επόμενο τριήμερο

  • [01] Μίνι καύσωνας το επόμενο τριήμερο

    Αποπνικτική αναμένεται να είναι η ατμόσφαιρα στο λεκανοπέδιο της Αθήνας και στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας το επόμενο τριήμερο, ενώ πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Κυριακή το απόγευμα. Ο υδράργυρος πιθανόν να σκαρφαλώσει και στους 39 βαθμούς Κελσίου, δημιουργώντας συνθήκες μίνι καύσωνα.

    Την κατάσταση, όμως, θα κάνει ακόμα χειρότερη η υγρασία που θα επικρατεί, καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους. Εξάλλου, στο λεκανοπέδιο καταγράφονται υψηλές τιμές στο όζον και παρατηρείται αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση που ευνοείται από την ζέστη και τη ηλιακή ακτινοβολία. Οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές συνιστούν στις ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους.

    Από την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου Αθηναίων συνιστάται ιδιαίτερα σε ηλικιωμένους και άτομα με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο, να παραμένουν σε σκιασμένους και δροσερούς χώρους , να αποφεύγουν την σωματική καταπόνηση και κόπωση και να καταναλώνουν άφθονες ποσότητες νερού. Απευθύνεται έκκληση στους δημότες που έχουν συγγενείς με προβλήματα υγείας ή γνωρίζουν μοναχικά και ηλικιωμένα άτομα να επικοινωνούν τακτικά μαζί τους, έτσι ώστε να τους παράσχουν άμεσα κάθε δυνατή βοήθεια και συνδρομή.

    Μέτρα για την προστασία των πολιτών και ειδικά των ευπαθών ομάδων, έχει θέσει σε ισχύ ο Δήμος Αθηναίων, λόγω του καύσωνα που επικρατεί στην περιοχή της πρωτεύουσας.

    Οπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Αθηναίων, από τις 8 το πρωί και μέχρι τις 8 το βράδυ θα παραμείνουν, αύριο και για όσες μέρες θα επικρατήσουν οι συνθήκες καύσωνα, ανοικτές οι 19 κλιματιζόμενες αίθουσες των Λεσχών Φιλίας που βρίσκονται και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων και τα 6 κλιματιζόμενα Δημοτικά Ιατρεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 August 2006 - 8:30:14 UTC