Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Κ.Καραμανλή με τη νέα ηγεσία των ανώτατων δικαστηρίων
  • [02] Στα Χανιά η Μ.Ξενογιαννακοπούλου
  • [03] Επέκταση των επιχειρήσεων στο Λίβανο

  • [01] Συνάντηση Κ.Καραμανλή με τη νέα ηγεσία των ανώτατων δικαστηρίων

    Τη νέα ηγεσία των ανώτατων δικαστηρίων, αποτελούμενη από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ. Κούρτη, τον Γενικό Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ. Σχοινιωτάκη και τον Γενικό Επίτροπο Διοικητικών Δικαστηρίων Π. Ρουμελιώτη, θα δεχθεί ο πρωθυπουργός, στις 9.30 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο και τα μέλη της ΕΝΑΕ.

    Με θέματα αγροτικής πολιτικής ασχολήθηκε η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του κ.Κώστα Καραμανλή.

    Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι συζητήθηκαν όλες οι πτυχές του κυβερνητικού προγράμματος για την αγροτική πολιτική και σημείωσε πως εκτός από τις επιδοτήσεις και τις αποζημιώσεις, που έχουν εξασφαλιστεί και θα καταβληθούν σύντομα, συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν στην προώθηση και την προβολή των αγροτικών προιόντων.

    Ο κ. Μπασιάκος αναφέρθηκε στη στήριξη των καλλιεργειών βιολογικών προϊόντων με λελογισμένη χρήση λιπασμάτων, ώστε να προστατεύεται και ο καταναλωτής και το περιβάλλον.

    Τηρούμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, υπογράμμισε ο κ. Μπασιάκος και πρόσθεσε ότι η εικόνα στην περιφέρεια είναι θετική.

    Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε ακόμη στις μελέτες που γίνονται για την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτων και τη χρήση του νερού, σημειώνοντας ότι το βαμβάκι έχει συγκεκριμένο πλαίσιο καλλιέργειας.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει αισχροκέρδεια στα αγροτικά προϊόντα ο Υπουργός είπε πως ο κάθε αγρότης εξασφαλίζει καλές τιμές για τα προϊόντα του και πρόσθεσε ότι "το τί συμβαίνει στην αγορά είναι άλλο θέμα, η δε τιμή στο ράφι είναι άλλο θέμα".

    Πρόσθεσε ότι προωθούνται και νέες καλλιέργειες με κριτήριο την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα.

    [02] Στα Χανιά η Μ.Ξενογιαννακοπούλου

    Η Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, επικεφαλής κλιμακίου στελεχών του Κινήματος, θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη 2 Αυγούστου, στα Χανιά, στο πλαίσιο της έναρξης λειτουργίας της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ Χανίων για τις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές. Στο κλιμάκιο συμμετέχουν, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Παπαχρήστος, ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής, Γρηγόρης Νιώτης και ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος, Σταύρος Αρναουτάκης.

    Στις 6:00 μ.μ., η Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των τοπικών Μ.Μ.Ε., στο ξενοδοχείο Χαλέπα.

    Επίσης, θα συναντηθεί με τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κρήτης, τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Χανίων, τους Βουλευτές και τοπικά στελέχη του Κινήματος.

    Στις 7:30 μ.μ., η Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία στην ανοιχτή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ Χανίων, στο Επιμελητήριο Χανίων.

    [03] Επέκταση των επιχειρήσεων στο Λίβανο

    Τουλάχιστον 15 Λιβανέζοι άμαχοι σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν από μια αεροπορική επιδρομή της Ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας κοντά στην πόλη Μπααλμπέκ του Ανατολικού Λιβάνο σήμερα, αναφέρουν πηγές ασφαλείας του Λιβάνου.

    Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, ισραηλινά βομβαρδιστικά έπληξαν το χωριό Τζαμαλίγιε στην διάρκεια μαχών ανάμεσα σε αερομεταφερθέντες ισραηλινούς κομμάντος και αντάρτες της Χεζμπολά, καταστρέφοντας πολλές κατοικίες.

    Νωρίτερα, ισραηλινά ελικόπτερα μετέφεραν στρατιώτες στην περιοχή των λόφων κοντά στην πόλη Μπααλμπέκ, όπου βρίσκεται ορμητήριο της Χεζμπολάχ.

    Ο στόχος της επιχείρησης αυτής δεν έχει διευκρινισθεί, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές. Ο ισραηλινός στρατός απέφυγε να σχολιάσει την πληροφορία.

    Η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε 12 επιδρομές σε περιοχές που απέχουν 2 χιλιόμετρα ανατολικά της Μπααλμπέκ, όπου πιστεύεται ότι διατηρεί βάσεις η Χεζμπολάχ.Επίσης ισραηλινά αεροσκάφη πέταξαν σε χαμηλό ύψος πάνω από τα νότια προάστια της Βηρυτού.

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Ισραήλ Σιμόν Πέρες δήλωσε χθες ότι η στρατιωτική επιχείρηση του εβραϊκού κράτους εναντίον των ανταρτών της Χεζμπολάχ στο Λίβανο μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες παρά τις διεθνείς πιέσεις για μια εκεχειρία το συντομότερο δυνατό.

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις, από την πλευρά της, δήλωσε χθες βράδυ ότι μπορεί εντός των ημερών να επιτευχθεί εκεχειρία στο Λίβανο.

    " Είναι πολύ πιθανό ακόμα και εντός της εβδομάδας. Σίγουρα μιλάμε για ημέρες και όχι για εβδομάδες" δήλωσε η Ράις στην εκπομπή του PBS "Newshour".

    Πριν από την επίτευξη της κατάπαυσης του πυρός πρέπει να τεθούν συγκεκριμένοι όροι, τόνισε η Ράις και υπογράμμισε ειδικότερα την ενίσχυση του λιβανικού ελέγχου στο νότιο μέρος της χώρας για να αποτραπούν περισσότερες επιθέσεις της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ.

    " Η κυβέρνηση του Λιβάνου πρέπει να αποκτήσει την πλήρη εξουσία στο έδαφος της χώρας. Επιβάλλεται να τεθεί ένα τέλος στη βία και σίγουρα θα τεθεί τέλος στη βία", δήλωσε η αμερικανίδα υπουργός.

    Ισραηλινές δυνάμεις μεταφέροντα μεταφέρ με ελικό κοντά στην Μααλμέ., προπύργια της Χεζμό, όπου διεγάνονται σσυφκτορύσει, ενώ η αερορπο έχει πργαμ τις τελευτα ώρες 24 πιδρομές, Χες 3 ισραλή στρατιώτη στο ν. Λίγ μ, σε σφοδρές μεάχες με ανταρτς. Οι αεροπο επιδρο αναμένεται να ενταθούν. Ο αντιπρό της Ισραηλ κΠέρες δήλωσε ότι οι επιχε μπορεί να διαρκέσουν Η ράις επεσήμεα ότι μια επεχειρία είναι δυνατή και εντός των προσεχών υημερώ ανα αποη κυριαρχία της κυβ. Την ά


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 August 2006 - 4:30:20 UTC