Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Αγιον Ορος σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός
  • [02] Συναντήσεις Γ.Παπανδρέου
  • [03] Δεκάδες ισραηλινές επιδρομές στο νότιο Λίβανο
  • [04] Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ηπειρωτών Εξωτερικού

  • [01] Στο Αγιον Ορος σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Άγιον Όρος σήμερα και αύριο και θα επισκεφθεί τις τρεις πρώτες, κατά ιεραρχική τάξη, Ιερές Μονές.

    Ο κ. Καραμανλής αναμένεται να αφιχθεί το πρωί στη Δάφνη και στη συνέχεια θα μεταβεί στις Καρυές, όπου θα συναντηθεί με την Ιερά Κοινότητα και θα παρακαθήσει σε γεύμα.

    Αργότερα θα επισκεφθεί τις Μονές Μεγίστης Λαύρας και Βατοπεδίου, ενώ αύριο θα επισκεφθεί τη Μονή Ιβήρων.

    Τελετή ονοματοδοσίας πλοίου "COSCO HELLAS"

    Διαμετακομιστικό κέντρο για χιλιάδες κινεζικά κοντέινερ με προορισμό τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας είναι από σήμερα το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, ενώ οι κινεζικές μεταφορικές δραστηριότητες θα επεκταθούν και μέσω της Θεσσαλονίκης και λιμανιού της Κρήτης.

    "Η Ελλάδα θα αποτελέσει για την Κίνα πύλη εισόδου στην ευρύτερη περιοχή" είπε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στη διάρκεια της τελετής ονοματοδοσιας τουυ πλοίου "COSCO HELLAS" στον Λιμένα Πειραιά και ευχήθηκε "καλές θάλασσες στην Cosco Hellas' Ο πρόεδρος του κολοσσού Cosco κ.Β.Τζιανφού δήλωσε ότι με αυτό τον τρόπο "αναβαθμίζεται η ναυτιλιακή συνεργασία των δύο χωρών". Η συμφωνία ναυτιλιακής συνεργασίας που υπεγράφη αποτελεί απτή απόδειξη της νέας δυναμικής της ελληνικής οικονομίας και οι δεσμοί της θάλασσας και του εμπορίου θα φέρουν πιο κοντά τους λαούς μας, είπε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Κώστας Καραμανλής πρόσθεσε πως η τελετή έχει "εχει ιδιαίτερη και συμβολική και ουσιαστική σημασία. Υπογραμμίζει με τον καλύτερο τρόπο τους στενούς δεσμούς φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. Αποτελεί θεμέλιο μιας νέας δημιουργικής προσπάθειας για να ανοίξουμε νέους δρόμους συνεργασίας νέους δρόμους ανάπτυξης και ευημερίας. Προχωράμε στην ενίσχυση της οικονομικής ελληνοκινεζικής συνεργασίας που είμαστε βέβαιοι ότι θα επιφέρει αμοιβαία θετικά αποτελέσματα".

    Στη συνέχεια ανέδειξε τα χαρακτηριστικά της Ελλάδας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες " η μεταολυμπιακή Ελλάδα έχει μια σειρά από χαρακτηριστικά που την καθιστούν ελκυστική σε νέες επιχειρηματικές δράσεις και οικονομικές συνεργασίες. Είναι η γεωστρατηγική θέση της χώρας καθώς και οι εξαίρετες πολιτικές και οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με τις χώρες της περιοχής, είναι βεβαίως ο παραδοσιακά και δυναμικά αναπτυσσόμενος ρόλος της χώρας μας ως κόμβος συνδυασμένων μεταφορών και του διαμετακομιστικού εμπορίου με λιμάνια που μπορούν να αποτελέσουν πύλες εισόδου στην περιοχή"

    [02] Συναντήσεις Γ.Παπανδρέου

    Συνάντηση με την Εκτελεστική Γραμματεία της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων του νομού Αττικής και με το Συνήγορο του Πολίτη Γεώργο Καμίνη θα έχει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε χθές συνάντηση με τον πρώην υπουργό Αμυνας του Ισραήλ Εφραίμ Σνέχ. «Το δράμα στην Μέση Ανατολή συνεχίζεται. Η διεθνής Διάσκεψη στην Ρώμη δεν έδωσε τέλος σε αυτό το δράμα. Δεν υπήρξε συμφωνία για άμεση κατάπαυση του πυρός, για άμεση εκεχειρία. Εμείς από την πρώτη στιγμή και σε όλες μας τις επαφές με την διεθνή κοινότητα και με πολιτικούς της περιοχής, αυτό ζητήσαμε και αγωνιστήκαμε γιβ αυτόν τον στόχο της άμεσης εκεχειρίας», δήλωσε ο κ.Παπανδρέου .

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο ταξίδι του στη Βηρυτό, όπου, όπως είπε, "ενώσαμε την φωνή μας με την φωνή του λαού του Λιβάνου, που ζητά να δοθεί τέλος σε αυτό το δράμα και τον ανθρώπινο πόνο".

    Ταξιδέψαμε στην Βηρυττό για να συμπαρασταθούμε στους πρόσφυγες, στους τραυματίες, στις ξεριζωμένες οικογένειες και στα παιδιά που στα πρόσωπά τους υπήρχε η απορία γιατί γίνεται αυτός ο πόλεμος και ποιά είναι η λογική αυτών των πράξεων,τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως θα έχει και νέα τηλεφωνική συνομιλία με το ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν προκειμένου να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στην Μ. Ανατολή.

    "Στον κ. Ανάν θα εκφράσω τα συλλυπητηριά μου για τον θάνατο των τεσσάρων κυνανόκρανων από την ισραηλινή επίθεση κατά του παρατηρητηρίου του ΟΗΕ. Το γεγονός ότι πλήττονται ακόμα και στελέχη ειρηνευτικών δυνάμεων, δυστυχώς δείχνει ακόμα περισσότερο την δραματική κατάσταση στο Λίβανο. Το γεγονός ότι η διεθνής κοινότητα,το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεν κατάφερε να συμφωνήσει σε αυτονόητη απόφαση, η οποία να καταδικάζει αυτήν την πράξη, κάνει τον καθένα να αναρωτιέται ακόμα περισσότερο για το μήνυμα που στέλνει η διεθνής κοινότητα,για το ποιά συμπεράσματα πρέπει να βγάλουν οι λαοί του κόσμου και ο κάθε πολίτης»,είπε ο κ. Παπανδρέου.

    Τέλος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι "αυτές τις μέρες κρίνεται η αξιοπιστία της διεθνούς κοινότητας, με τις πράξεις και τις παραλείψεις της, με τις αποφάσεις που παίρνοναι η δεν παίρνονται από αυτήν".

    Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με εκπροσώπους ασφαλιστικών Ταμείων

    Οι συντάξεις και το ασφαλιστικό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) η οποία εκπροσωπεί τους εργαζομένους όλων των ασφαλιστικών ταμείων, πλήν του ΙΚΑ.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι ο λόγος της συνάντησης ήταν τα πρόσφατα στοιχεία μιας έρευνας σχετικά με το ύψος των συντάξεων του 2006.

    «Στην χώρα μας το πιό σημαντικό πρόβλημα για τον ασφαλισμένο είναι το χαμηλό επίπεδο των παροχών του ασφαλιστικού συστήματος και οι χαμηλές συντάξεις»,δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι το δεύτερο στοιχείο που επιβεβαιώνεται απο την έρευνα είναι «ο εμπαιγμός που επιχειρείται από την σημερινή κυβέρνηση (που) παίζει με τον πόνο του ασφαλισμένου και του συνταξιούχου και δεν μπορεί και δεν θέλει να του λύσει τα πραγματικά του προβλήματα».

    «Οι αυξήσεις στον ΟΓΑ και στο ΕΚΑΣ, αυτά που υπόσχονται σήμερα, είναι χρήματα που χρωστούν ήδη στους συνταξιούχους,είναι χρήματα που δεν θα καταφέρουν να καλύψουν την απώλεια της αγοραστικής τους δύναμης τα τελευταία δύο χρόνια», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ.Παπανδρέου είπε ότι η πλειοψηφία των συνταξιούχων καλείται να ζήσει σε μια κοινωνία που τα τελευταία δύο χρόνια μαστίζεται απο την ακρίβεια, με λιγότερα από 600 ευρώ τον μήνα.

    «Η ουσία του προβλήματος είναι ότι ο πολίτης δεν έχει απλά δικαίωμα στην σύνταξη, αλλά έχει δικαίωμα σε αξιοπρεπή και εγγυημένη σύνταξη. Αυτή είναι η δική μας θέση», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση για ανεύθυνη πολιτική στο θέμα του ασφαλιστικού, λέγοντας ότι «η απραξία της τα τελευταία δύο χρόνια, η αθέτηση των υποχρεώσεων της πολιτείας απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία, η έλλειψη σωστού ελέγχου για την εισφοροδιαφυγή, οι σκανδαλώδεις ρυθμίσεις υπέρ των τραπεζών και εις βάρος των ταμείων, ιδιαίτερα εις βάρος του ΙΚΑ και η έλλειψη βούλησης για ένα σοβαρό κοινωνικό διάλογο έχουν θέσει το ασφαλιστικό σύστημα σε αρνητική τροχιά».

    «Οδήγησαν", είπε, "στην αύξηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, την μείωση της μέσης ηλικίας συνταξιοδότησης και συνεπώς την περαιτέρω επιβάρυνση του ασφαλιστικού συστήματος.

    Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προτάσεις σοβαρές και αξιόπιστες, τις οποίες έχει καταθέσει και τόνισε ότι αντιμετωπίζουμε το μεγάλο αυτό κοινωνικό ζήτημα υπεύθυνα και με κριτήριο την ποιότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, τόσο σήμερα ως αντιπολίτευση όσο και αύριο ως κυβέρνηση.

    Ο Πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ Γιώργος Κουτρουμάνης ερωτηθείς αν το ασφαλιστικό σύστημα αντέχει ή αν απαιτούνται τροποποιήσεις και σε ποιά κατεύθυνση,είπε ότι «προέχει να υπάρξει η εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας και ο περιορισμός της εισφοροδιαφυγής και των ανεξέλεγκτων δαπανών», καθώς η μη εφαρμογή της συνεπάγεται απώλεια 8 δις. ευρώ ετησίως από τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Ο Γ. Κουτρουμάνης είπε ότι η απασχόληση και το δημογραφικό ειναι επίσης ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν, ώστε να γίνει εφικτός ο μακροχρόνιος σχεδιασμός, αλλά τόνισε ότι προέχει η λύση των σημερινών προβλημάτων του ασφαλιστικού συστήματος.

    [03] Δεκάδες ισραηλινές επιδρομές στο νότιο Λίβανο

    Η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού κατόρθωσε χθες να αποστείλει την πρώτη φάλαγγα οχημάτων με ανθρωπιστική βοήθεια προς την παραμεθόριο κοινότητα Ρμάις στον νότιο Λίβανο, όπου έχουν καθηλωθεί, ζώντας υπό άθλιες συνθήκες και στερήσεις, 30.000 πρόσφυγες επί δύο εβδομάδες ένεκα των ισραηλινών βομβαρδισμών.

    Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν περισσότερες από 50 επιδρομές σε προπύργιο της Χεζμπολάχ, στα νότια της κοιλάδας Μπεκάα.

    Τα ισραηλινά αεροπλάνα χτύπησαν κατ' επανάληψη την περιοχή που οδηγεί στο νότιο Λίβανο, όπως ανέφερε η τοπική αστυνομία. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, στον τομέα αυτό υπάρχουν βάσεις εκτόξευσεις πυραύλων της Χεζμπολάχ.

    Επίσης τουλάχιστον 160 οβίδες του ισραηλινού στρατούν έπληξαν το χωριό Αϊταρούν που απέχει λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από τα σύνορα. Τα μισά από τα σπίτια της κοινότητας, περίπου εκατό, έχουν καταστραφεί ή υπέστησαν πολύ σοβαρές ζημιές.

    Λίγο νωρίτερα το ισραηλινό ναυτικό εκτόξευσε περίπου σαράντα οβίδες στο χωριό Χαλουσίγιε, κοντά στην Τύρο, με αποτέλεσμα να καταστραφούν είκοσι κτίρια.

    Στο μεταξύ η κυβέρνηση του Λιβάνου, στην οποία συμμετέχουν κι υπουργοί της Χεζμπολάχ, εξέφρασε χθες την ευαρέσκειά της για το γεγονός ότι η συνδιάσκεψη της Ρώμης για τον Λίβανο έθιξε το ζήτημα των διαφιλονικούμενων εδαφών των Αγροκτημάτων της Σεμπάα, που έχουν καταληφθεί από το Ισραήλ.

    [04] Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ηπειρωτών Εξωτερικού

    Ηπειρώτες απβ όλον τον κόσμο θα ανταμώσουν στα Γιάννινα , στην 1η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ηπειρωτών Εξωτερικού, από σήμερα μέχρι την Κυριακή.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την επίσημη έναρξη των εργασιών θα κηρύξει σήμερα το βράδυ, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.

    Την 1η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ηπειρωτών Εξωτερικού, διοργανώνει η Διεθνής Συντονιστική Επιτροπή Απόδημων Εξωτερικού (Δ.Σ.Ε.Α.Η.Ε.) «Ήπειρος 2006» υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

    Στη Συνδιάσκεψη μήνυμα θα απευθύνει ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, ο αντιπρόεδρος Διακομματικής Επιτροπής Ελληνισμού, Γρηγόριος Νιώτης, και ο Γραμματέας της ΝΔ Δημήτρης Ζαγορίτης.

    Η θεματολογία της Συνδιάσκεψης εστιάζεται στην Ηπειρωτική Ομογένεια, στην Ήπειρο ανά τον κόσμο, στο επιχειρησιακό περιβάλλον και τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ήπειρο, όπως και στην Ελληνική μειονότητα στη Βόρειο Ήπειρο. Στις παραπάνω θεματικές ενότητες θα γίνουν επιστημονικές εισηγήσεις και παρεμβάσεις μεταξύ άλλων και από τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Αντώνη Μπέζα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 July 2006 - 4:30:21 UTC