Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέοι δρόμοι ανάπτυξης και ευημερίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας

  • [01] Νέοι δρόμοι ανάπτυξης και ευημερίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας

    Διαμετακομιστικό κέντρο για χιλιάδες κινεζικά κοντέινερ με προορισμό τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας είναι από σήμερα το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, ενώ οι κινεζικές μεταφορικές δραστηριότητες θα επεκταθούν και μέσω της Θεσσαλονίκης και λιμανιού της Κρήτης.

    "Η Ελλάδα θα αποτελέσει για την Κίνα πύλη εισόδου στην ευρύτερη περιοχή" είπε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στη διάρκεια της τελετής ονοματοδοσιας τουυ πλοίου "COSCO HELLAS" στον Λιμένα Πειραιά και ευχήθηκε "καλές θάλασσες στην Cosco Hellas' Ο πρόεδρος του κολοσσού Cosco κ.Β.Τζιανφού δήλωσε ότι με αυτό τον τρόπο "αναβαθμίζεται η ναυτιλιακή συνεργασία των δύο χωρών". Η συμφωνία ναυτιλιακής συνεργασίας που υπεγράφη αποτελεί απτή απόδειξη της νέας δυναμικής της ελληνικής οικονομίας και οι δεσμοί της θάλασσας και του εμπορίου θα φέρουν πιο κοντά τους λαούς μας, είπε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Κώστας Καραμανλής πρόσθεσε πως η σημερινή τελετή έχει "εχει ιδιαίτερη και συμβολική και ουσιαστική σημασία. Υπογραμμίζει με τον καλύτερο τρόπο τους στενούς δεσμούς φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. Αποτελεί θεμέλιο μιας νέας δημιουργικής προσπάθειας για να ανοίξουμε νέους δρόμους συνεργασίας νέους δρόμους ανάπτυξης και ευημερίας. Προχωράμε στην ενίσχυση της οικονομικής ελληνοκινεζικής συνεργασίας που είμαστε βέβαιοι ότι θα επιφέρει αμοιβαία θετικά αποτελέσματα".

    Στη συνέχεια ανέδειξε τα χαρακτηριστικά της Ελλάδας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες " η μεταολυμπιακή Ελλάδα έχει μια σειρά από χαρακτηριστικά που την καθιστούν ελκυστική σε νέες επιχειρηματικές δράσεις και οικονομικές συνεργασίες. Είναι η γεωστρατηγική θέση της χώρας καθώς και οι εξαίρετες πολιτικές και οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με τις χώρες της περιοχής, είναι βεβαίως ο παραδοσιακά και δυναμικά αναπτυσσόμενος ρόλος της χώρας μας ως κόμβος συνδυασμένων μεταφορών και του διαμετακομιστικού εμπορίου με λιμάνια που μπορούν να αποτελέσουν πύλες εισόδου στην περιοχή"


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 July 2006 - 8:30:23 UTC