Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημαντική ανοδος τουριστικής κίνησης το 2006

  • [01] Σημαντική ανοδος τουριστικής κίνησης το 2006

    Την εκτίμηση ότι οι αφίξεις τουριστών προς την Ελλάδα θα σημειώσουν το 2006 άνοδο περίπου στο 10% εξέφρασε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη Πετραλιά, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε προς τιμή της η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

    Η κα Πετραλιά αφού ανάφερε ότι το 2005 έκλεισε με άνοδο των αφίξεων 10,5%, υπογράμμισε ότι όλα τα μηνύματα που λαμβάνει το υπουργείο συνηγορούν για άνοδο της τουριστικής κίνησης αντίστοιχη με αυτή που σημειώθηκε το 2005, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας υποδέχεται τόσους πολλούς τουρίστες. Όσον αφορά την πορεία των εσόδων για την τρέχουσα χρήση, ανέφερε ότι τους πρώτους μήνες τους έτους δεν μειώθηκαν, ενώ τα στοιχεία για τον Απρίλιο καταγράφουν σημαντική άνοδο τους σε σχέση με πέρυσι. Αντίστοιχη αναμένεται να είναι η εικόνα και για τους επόμενους μήνες.

    Αναφερόμενη στην κρίση στη Μέση Ανατολή και στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο Λίβανο, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα, επισημαίνοντας ότι ο τουρισμός δεν απειλείται, ούτε και στο παρελθόν απειλήθηκε από ανάλογα γεγονότα.

    Απαντώντας στο επίμαχο ζήτημα των εσωτερικών μετακινήσεων με πλοία, η κα Πετραλιά αναγνώρισε την ύπαρξη προβλημάτων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει μαγικό ραβδί για την άμεση επίλυση τους. Η κα. Πετραλιά βρίσκεται σε καθημερινή επαφή το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τον αρμόδιο υπουργό, ενώ όποια προβλήματα επιλύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

    Περιγράφοντας σε απτές γραμμές το φάσμα των δράσεων του υπουργείου, η κα Πετραλιά έδωσε απαντήσεις και σε επιμέρους θέματα που σχετίζονται με τα τουριστικά ζητήματα. Για το Χωροταξικό σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να υπάρχει χωροταξικός σχεδιασμός και για τον τουρισμό αφού όπως είπε το ΠΕΧΩΔΕ προχωρεί γοργά τις συγκεκριμένες δράσεις. Για τις πολεοδομικές παραβάσεις των ξενοδοχείων στάθηκε στη σοβαρότητα του ζητήματος υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί λύση καθώς δεν μπορεί να σέρνεται στο χρόνο αυτό το πρόβλημα.

    Τέλος στον άξονα των επενδύσεων, ήδη η αρμόδια διϋπουργική έχει εγκρίνει τις επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων Ξενία και για μια ακόμη φορά έγινε λόγος για τις νομοθετικές εμπλοκές των ακινήτων της ΕΤΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 July 2006 - 16:30:16 UTC