Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: «'Αμεση κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο»
  • [02] Ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο

  • [01] Κ.Καραμανλής: «'Αμεση κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο»

    Τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του για την εξέλιξη του Κυπριακού, ανέπτυξε στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, στη συνάντηση που είχε μαζί του σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος αύριο θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε ότι ο Κ. Καραμανλής ακούει πάντοτε με κατανόηση τις απόψεις και ακολουθώντας πολιτική στήριξης των θέσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς, πράττει ό,τι είναι δυνατόν.

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημείωσε επίσης ότι όσο περνά ο χρόνος τόσο παγιώνονται τα τετελεσμένα και τα γεγονότα μετατρέπονται σε μη ανατρέψιμα, με επιπτώσεις στην ασφάλεια του κυπριακού ελληνισμού.

    Σε ερώτηση για το αν πρέπει να ενεργοποιηθεί το Σχέδιο Ανάν ή να αξιοποιηθούν κάποια σημεία του, ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε ότι υπάρχουν σημαντικά στοιχεία που μπορεί να αξιοποιηθούν από τις κατά καιρούς προτάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Και πρόσθεσε ότι οι κατά καιρούς προτάσεις του ΟΗΕ, όσο και αν κάποιοι νομίζουν, πάντοτε θα παραμένουν στο τραπέζι και θα αποτελούν τη βάση διαπραγμάτευσης.

    Εξ' άλλου σε ερώτηση σχετική με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί πολιτικής ισότητας,ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά αυτά τα έχει δεχτεί ήδη από το 1990 - 91 και δεν αποτελούν αξίωση του κ. Ερντογάν. Διευκρίνισε, πάντως, ότι όταν μιλούμε για πολιτική ισότητα, μιλούμε πάντοτε στη βάση της ομοσπονδίας.

    Μήνυμα Καραμανλή για την 32η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

    "Αμετακίνητος στόχος μας είναι η επανένωση της Κύπρου, ώστε όλοι οι κάτοικοί της, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, να επωφελούνται των αγαθών της ένταξης. Εργαζόμαστε για να διαμορφώσουμε στην ευρύτερη γειτονιά μας μια νέα πραγματικότητα συνεργασίας, ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας", επισημαίνει σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για την 32η επέτειο της τουρκικής εισβολής στη νήσο.

    Ο κ. Καραμανλής τονίζει πως η επέτειος είναι για όλους τους Έλληνες ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής, αλλά ταυτόχρονα είναι "αφορμή επαναβεβαίωσης της κοινής μας δέσμευσης - όλων των πολιτικών δυνάμεων - να συνεχίσουμε,με σύνεση και αποφασιστικότητα,την προσπάθεια για την οριστική άρση των συνεπειών της εισβολής και τη δικαίωση των αγώνων του κυπριακού λαού".

    Στο μήνυμά του, ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει πως "32 χρόνια μετά την 20η Ιουλίου του 1974, η Ελλάδα και η Κύπρος, με διαρκή συνεννόηση, στενή συνεργασία και συντονισμό των δράσεών μας,καταβάλλουμε από κοινού προσπάθειες ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάληψη μιας νέας,καλά προετοιμασμένης, προσπάθειας επίλυσης του κυπριακού προβλήματος,στη βάση των σχετικών αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας,που έχει διαμορφώσει η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

    Συνάντηση Καραμανλή-Γιαννάκου

    Συζήτηση για όλα τα επίκαιρα θέματα της Παιδείας είχε η υπουργός Μαριέτα Γιαννάκου με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Βγαίνοντας απο το Μέγαρο Μαξίμου, η κα. Γιαννάκου δήλωσε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις ενέργειες που έχει κάνει στο χώρο της Παιδείας και για τις περιοδείες που πραγματοποιεί με τους συνεργάτες της, στην Περιφέρεια.

    Ανέφερε, ότι τα βιβλία- περίπου 40 εκατομμύρια -είναι ήδη στη θέση τους, ενώ και οι διορισμοί εκπαιδευτικών, οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις έχουν γίνει νωρίτερα από κάθε άλλη φορά.

    Η κα. Γιαννάκου αναφέρθηκε και στο θέμα των ΤΕΙ μετά την καθιέρωση της βάσης του''10'' για την εισαγωγή και δήλωσε ότι παρά το θόρυβο που έχει γίνει δεν θα υπάρξει πρόβλημα,ενώ η ίδια θα επισκεφθεί τις πόλεις που έχουν ΤΕΙ. Τόνισε, ακόμη, ότι οι καθηγητές των ΤΕΙ είναι υπέρ της αξιολόγησης και της αναβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

    Σε ερώτηση για τις πιθανές αντιδράσεις από τους πανεπιστημιακούς και τους φοιτητές το Σεπτέμβριο, η κα Γιαννάκου απάντησε ότι ζούμε σε δημοκρατία, ότι η κυβέρνηση δεν τρομοκρατείται και ότι έχει τη λαϊκή εντολή. Σε σχέση με τη συζήτηση του νομοσχεδίου, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι ο διάλογος συνεχίζεται και θα συνεχιστεί, ενώ όταν ρωτήθηκε για το πότε θα κατατεθεί προς ψήφιση απάντησε ότι δεν μπορεί να πει τίποτε αυτή τη στιγμή, αλλά ο διάλογος θα είναι εξαντλητικός.

    Υπογράμμισε τέλος, ότι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει σύνθεση απόψεων είναι η δημόσια διαβούλευση.

    Κ.Καραμανλής: «'Αμεση κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο»

    Την άμεση κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο ζήτησε, χθες, με παρέμβασή του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος καταδίκασε απερίφραστα την άσκηση βίας.

    Η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας πρέπει να είναι σαφής και ξεκάθαρη, είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: "Aνευ όρων απελευθέρωση των αιχμαλώτων στρατιωτών, αφοπλισμός των παραστρατιωτικών οργανώσεων, αποκατάσταση της κυριαρχίας της λιβανικής κυβέρνησης στο σύνολο του εδάφους του Λιβάνου, εξασφάλιση προστασίας των αμάχων που επιθυμούν να εγκαταλείψουν την περιοχή, διεθνής αρωγή για τις ανάγκες ανθρωπιστικού χαρακτήρα, αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου".

    Η Ελλάδα, ανέφερε ο πρωθυπουργός, είναι έτοιμη να συμβάλλει ουσιαστικά και εποικοδομητικά στις ενέργειες της διεθνούς κοινότητας, με γνώμονα την αποκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή.

    Με αυτές τις θέσεις, συνέχισε ο πρωθυπουργός, και μέσα σε ένα δυσμενές περιβάλλον η ελληνική κυβέρνηση σχεδίασε και υλοποίησε αποστολές ασφαλούς επαναπατρισμού Ελλήνων αλλά και άλλων πολιτών. Η προσπάθεια αυτή, που αναγνωρίζεται διεθνώς, θα συνεχιστεί για όσο χρόνο χρειαστεί.

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ακόμη στη δήλωσή του ότι τις τελευταίες ημέρες στο Λίβανο και στο Ισραήλ η χρήση βίας πλήττει το ύψιστο αγαθό της ανθρώπινης ζωής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, δοκιμάζει τις αρχές και τις αξίες της διεθνούς κοινότητας, εξαντλεί τα όρια της διεθνούς νομιμότητας, θέτει υπό διωγμό τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή. Η βία, τόνισε ο κ. Καραμανλής δεν διακρίνεται σε καλή και κακή. Την καταδικάζουμε απερίφραστα, συνολικά και κατηγορηματικά.

    Στον Λίβανο η Αλέκα Παπαρήγα

    Αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αναχωρεί για τον Λίβανο εντός των ημερών.

    Στην αντιπροσωπεία μετέχουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του Πολιτικού Γραφείου, και η Ελένη Μαυρούλη, δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη».

    Η αντιπροσωπεία θα εκφράσει την έντονη καταγγελία του ΚΚΕ για "τα εγκλήματα του Ισραήλ και την συμπαράσταση του Κόμματος στον δίκαιο αγώνα του Λιβανέζικου και του Παλαιστινιακού λαού", αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

    Εξάλλου, η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, με ανακοίνωσή της καλεί σε νέα κινητοποίηση την προσεχή Τρίτη στις 7 το απόγευμα στο Πολεμικό Μουσείο και πορεία προς την Αμερικάνικη και την Ισραηλινή Πρεσβεία.

    Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά Εδάφη

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος αναφερόμενος στους πρόσφυγες από το Λιβάνο τόνισε πως όλες αυτές οι οικογένειες, οι οποίες "έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μέσα σε δραματικές συνθήκες, κάτω από τους αδυσώπητους και απάνθρωπους βομβαρδισμούς του Ισραήλ, δεν πρέπει να ζήσουν μια δεύτερη προσφυγιά, έστω και για μέρες".

    Με αυτή την έννοια, είπε και "βάζοντας στο περιθώριο κάθε είδους γραφειοκρατική διαδικασία, η χώρα μας, η κυβέρνηση, πρέπει να είναι έτοιμη να προσφέρει ένα περιβάλλον ασφάλειας, φιλοξενίας, σιγουριάς σε αυτούς τους ανθρώπους, μέχρι να δούμε ποια θα είναι η έκβαση της κατάστασης αυτής στη Μ. Ανατολή".

    Ο Αλέκος Αλαβάνος ανακοίνωσε ότι αντιπροσωπεία αλληλεγγύης, στην οποία θα μετάσχουν πανεπιστημιακοί, οργανώσεις αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό, στελέχη του ΣΥΝ, της Νεολαίας του ΣΥΝ, θα μεταβεί στο Τελ Αβίβ, με σκοπό να επισκεφθεί ειδικά τα πληττόμενα μέρη της Παλαιστίνης.

    Η αντιπροσωπεία, στην οποία θα μετέχει και ο Τάσος Κουράκης, υποψήφιος Δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη, θα φέρει μήνυμα συμπαράστασης από τον ελληνικό λαό, τόσο προς τους Παλαιστινίους όσο και τους Λιβανέζους, αλλά και προς τους Ισραηλινούς πολίτες, που πλήττονται από την πολιτική του Ισραήλ, τόνισε ο κ. Αλαβάνος.

    [02] Ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο

    Το πρώτο αεροσκάφος C - 130 με ανθρωπιστική βοήθεια για τον Λίβανο προσγειώθηκε ήδη στη Λάρνακα προερχόμενο από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, σε μια ταχύτατη αντίδραση της Hellenic Aid , αμέσως μετά τη γνωστοποίηση χτες σχετικού αιτήματος της λιβανικής κυβέρνησης, δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών Ε Στυλιανίδης.

    Το αεροσκάφος απογειώθηκε το πρωί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών Ε. Στυλιανίδη, του ΓΓ του υπουργείου Εξωτερικών Θ. Σκυλακάκη, εκπροσώπων της Hellenic Aid, η οποία συντονίζει τη βοήθεια, των ΜΚΟ που μετέχουν στην αποστολή και των συναρμόδιων υπουργείων.

    Το αεροσκάφος μεταφέρει 9 τόνους φάρμακα, κλινοσκεπάσματα και σκηνές,σύμφωνα με τα συγκεκριμένα αιτήματα που υπέβαλε η λιβανική κυβέρνηση στην Ευρωπαική Ενωση.

    Αμέσως μόλις υπεβλήθη το λιβανικό αίτημα στην ΕΕ και διαβιβάστηκε στα κράτη-μέλη σπεύσαμε να ανταποκριθούμε, δήλωσε ο κ Στυλιανίδης.

    «Η Hellenic Aid κινητοποίησε όλες τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην ανθρωπιστική βοήθεια και τα αρμόδια υπουργεία», είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών και ευχαρίστησε τις τρεις ΜΚΟ που ανταποκρίθηκαν άμεσα: Τον Ερυθρό Σταυρό, τους Γιατρούς του Κόσμου και τους Γιατρούς της Καρδιάς.

    Ευχαρίστησε επίσης το υπουργείο Υγείας για τις 20.000 δόσεις αντιβιοτικά, τις ένοπλες δυνάμεις για την προσφορά του αεροσκάφους και τον Δήμο Αθηναίων ο οποίος διέθεσε μεταφορικά μέσα για να διακινηθεί η βοήθεια γρήγορα.

    Η ιατροφαρμακευτική βοήθεια περιλαμβάνει αντιβιοτικά, ορούς, συσκευασίες ορών, καθετήρες, αντιδιαρροϊκά και ηρεμιστικά, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα αιτήματα που υπέβαλε η λιβανική κυβέρνηση, ανέφερε η κα Ολγα Δαλιγκάρου, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του υπουργείου Υγείας, το οποίο διαμόρφωσε το α! Σχέδιο Δράσης.

    «Αρχίζουν να διαφαίνονται οι πρώτες ελλείψεις τόσο σε φάρμακα όσο και σε νοσοκομεία», δήλωσε στο αεροδρόμιο εκπρόσωπος των Γιατρών του Κόσμου, προσθέτοντας ότι αύριο αναχωρούν για τη Δαμασκό πέντε γιατροί της οργάνωσης οι οποίοι από τη συριακή πρωτεύουσα θα επιχειρήσουν να εισέλθουν στο Λίβανο και να πλησιάσουν όσο το δυνατόν στην εμπόλεμη ζώνη.

    Η ανθρωπιστική βοήθεια θα μεταφερθεί από τη Λάρνακα με πολεμικό σκάφος στο λιμάνι της Βηρυτού, σε ώρα που θα έχουμε διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος βομβαρδισμού, δήλωσε ο διοικητής της 112 πτέρυγας Μάχης σμήναρχος Κυρίτσης, ερωτηθείς για την ασφαλή παράδοση του φορτίου.

    Ο κυβερνήτης του C 130 που μεταφέρει το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας, Επισμηναγός Σπύρος Αλαφούζος λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος δήλωσε ότι «η πολεμική αεροπορία είναι έτοιμη να συνδράμει σε κάθε είδους καταστροφή και εκτελεί τις αποστολές που διατάσσει η πολιτική ηγεσία της χώρας με τα αεροσκάφη C 130 της 356 ΜΤΜ (Μοίρας Τακτικών Μεταφορών) σε οποιοδήποτε σημείο της γης,. Όπως έγινε με τον σεισμό στην Ινδία και στην Ινδονησία για το τσουνάμι".

    Εντός των προσεχών ωρών προγραμματίζεται και νέα αποστολή βοήθειας με αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας.

    Επιχειρήσεις επαναπατρισμού

    Στο λιμάνι της Βηρυτού κατέπλευσαν το πρωί οι φρεγάτες "Θεμιστοκλής" και "Ψαρά" του Πολεμικού μας Ναυτικού, προκειμένου να απομακρύνουν ξένους υπηκόους από το Λίβανο. Μεταξύ αυτών θα είναι και 50 Ελληνες.

    Το πρωί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας μεταφέρθηκαν με στρατιωτικό αεροπλάνο C130 από την Κύπρο, περίπου 100 Ελληνες. Οι επαναπατρισθέντες Έλληνες αποβιβάστηκαν από το επιβατικό πλοίο "Κρήτη ΙΙ" στο λιμάνι της Λεμεσού γύρω στη 1:00 τα ξημερώματα όπου τους υποδέχθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης ο οποίος βρίσκεται από χθες το βράδυ στην Κύπρο. Από εκεί μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και αναχώρησαν για την Ελλάδα.

    Στο μεταξύ περισσότεροι από 1.000 αμερικανοί πολίτες που διέφυγαν από το Λίβανο έφθασαν τη νύκτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη στο λιμάνι της Λάρνακας, στην Κύπρο, με το ελληνικό κρουαζιερόπλοιο Orient Queen, ναυλωμένο από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για την πρώτη μαζική απομάκρυνση αμερικανών πολιτών μετά την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης. Ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο Ρόναλντ Σλίκερ δήλωσε ότι το επόμενο 24ωρο αναμένονται πολύ περισσότεροι συμπατριώτες του, ίσως μέχρι και επτά χιλιάδες.

    Σε εξέλιξη οι διπλωματικές προσπάθειες

    Σε μία προσπάθεια να δοθεί νέα ώθηση στις προσπάθειες για λήξη των εχθροπραξιών στον Λίβανο, ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, με τη σημερινή ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να απευθύνει έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός. Ο κ.Ανάν θα συναντηθεί εντός της ημέρας με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις και τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική, Χαβιέρ Σολάνα.

    Ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Κόφι Αναν θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα των διαμεσολαβητικών επαφών που είχε στην καυτή περιοχή αλλά κι από την ευρωπαϊκή του περιοδεία, την περασμένη εβδομάδα. Παράλληλα θα μιλήσει για την πιθανή αποστολή δύναμης σταθεροποίησης στον Λίβανο, ιδέα που έριξαν στο τραπέζι οι ηγέτες της G8 κατά τη σύνοδο κορυφής στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να χορηγηθεί οικονομική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό, ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η φιλανδική Προεδρία της ΕΕ απηύθυνε έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρόφ δήλωσε ότι μια εκεχειρία ανάμεσα στη Χεζμπολάχ και το Ισραήλ θα είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την επίλυση της κρίσης.

    Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις των Ισραηλινών

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Μέση Ανατολή μεταξύ των δυνάμεων του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ. Κατά μήκος των συνόρων με το Λίβανο γίνονται περιορισμένες χερσαίες επιχειρήσεις από τον Ισραηλινό στρατό. Οπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Λιβάνου συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 300 άμαχοι, ενώ από την πλευρά του ο Ισραηλινός στρατός κάνει λόγο για 29 νεκρούς. Χθες από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Λίβανο, έχασαν τη ζωή τους 70 πολίτες.

    Ο πρόεδρος του Λιβάνου Εμίλ Λαχούντ απηύθυνε έκκληση για άμεση εκεχειρία, προκειμένου όπως είπε, να σταματήσει η σφαγή στη χώρα του. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει στον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ, και κατηγόρησε τα καθεστώτα της Συρίας και του Ιράν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 July 2006 - 12:30:18 UTC