Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λευκάδα
  • [02] Παπαρήγα για μεσανατολικό και δημοτικές εκλογές

  • [01] Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λευκάδα

    Με τη συνάντησή του με το νομάρχη Λευκάδας και την επίσκεψή του στην περιοχή Αγιος Νικήτας, όπου είχαν σημειωθεί κατολισθήσεις στους σεισμούς του 2003, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο νησί ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής.

    Απο τον Αγιο Νικήτα, όπου είδε τα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου, ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι το 2003 ο σεισμός είχε προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο νησί, ένα νησί που τόσα χρόνια είχε αφεθεί στην τύχη του.

    Απο τον Απρίλιο του 2004, ανέφερε ο πρωθυπουργός και όπως είχε δεσμευτεί η Νέα Δημοκρατία, συγκρότησε συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάκαμψη της Λευκάδας και σήμερα οι ζημιές στο οδικό δίκτυο έχουν αποκατασταθεί, ενώ έργα σημαντικά έχουν ολοκληρωθεί. Η Λευκάδα γυρίζει σελίδα, ανέφερε ο κ. Καραμανλής και σημείωσε ότι πέρυσι παρουσίασε αύξηση τις τουριστικής κίνησης. Η Λευκάδα και η περιφέρεια μπορούν να είναι αισιόδοξες για το μέλλον, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    Το πρωί οκ. Καραμανλής επισκέφθηκε τη Νομαρχία και είχε συνάντηση με το νομάρχη κ. Γιάννη Λάζαρη και τους τοπικούς παράγοντες.

    Χθές, μιλώντας στο Φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ,ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "η αναβάθμιση της παιδείας, η αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου, είναι η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης στο διάστημα που ακολουθεί".

    "Προωθούμε μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν τον κοινωνικό ρόλο της ανώτατης εκπαίδευσης, εγγυώνται περισσότερες ευκαιρίες, εξασφαλίζουν πτυχία για δουλειά, επιτυχία, κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση, πτυχία που να έχουν αναβαθμισμένη αξία τόσο στη χώρα μας όσο και στον ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο ανταγωνισμό", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Απευθυνόμενος στους νέους της ΟΝΝΕΔ ο κ. Καραμανλής είπε: "εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε για να κτίσουμε όλοι μαζί ποιοτική και αποδοτική παιδεία, που να βοηθά τις νέες και τους νέους να κερδίσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και να πετύχουν τους στόχους τους, να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας".

    Χρειάζονται αλλαγές, συνέχισε ο κ. Καραμανλής, γιατί κανένα εκπαιδευτικό σύστημα δεν μπορεί να είναι ξεπερασμένο από τη διαρκή παραγωγή γνώσης, δεν μπορεί να μένει μακριά από όσα συμβαίνουν στο διεθνή χώρο, δεν μπορεί να παραμένει στατικό και να παράγει ανέργους πτυχιούχους.

    Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Καραμανλής στην πολιτική της κυβέρνησης για την περιφέρεια. Υπογράμμισε ότι στο περιφερειακό πρόγραμμα των Ιονίων από το 2004 έως σήμερα έχουν ενταχθεί πάνω από 300 έργα που ξεπερνούν τα 190 εκατομμύρια ευρώ. Για την Λευκάδα ανέφερε ότι στο ίδιο διάστημα εντάχθηκαν έργα 34 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ πάνω από 80 έργα, ύψους 11,5 εκατομμυρίων ευρώ έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ" των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού.

    Η εθνική στρατηγική για την περιφερειακή ανάπτυξη είναι γεγονός σε πλήρη εξέλιξη, ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι από τους πόρους του επόμενου Κοινοτικού Πλαισίου που συνολικά ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ, κατευθύνονται στην περιφέρεια.

    Γενικεύοντας ο πρωθυπουργός τόνισε "βάλαμε υψηλούς στόχους και έναν - έναν τους κατακτούμε". Ανέφερε ότι τα παραδοσιακά πλεονεκτήματα της χώρας γίνονται πιο ανταγωνιστικά, η Ελλάδα γίνεται διεθνής δίαυλος ενέργειας και κέντρο υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στον τουρισμό, το εμπόριο, τις μεταφορές, τη ναυτιλία, την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό. Οι πολιτικές μας αποδίδουν ήδη απτά αποτελέσματα, είπε ο κ. Καραμανλής και εξήγησε:

    "Τα δραματικά ελλείμματα του παρελθόντος περιορίζονται δραστικά. Η ανάπτυξη κινείται με ρυθμούς υπερδιπλάσιους του μέσου όρου της ευρωζώνης, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μετά από πολύχρονη υποχώρηση ήδη κέρδισε τη χρονιά που πέρασε οχτώ θέσεις στη διεθνή κατάταξη, η εξωστρέφεια της οικονομίας γίνεται πραγματικότητα, οι εξαγωγές αυξάνονται με πρωτόγνωρους ρυθμούς, η τουριστική βιομηχανία καταγράφει σημαντική άνοδο, η ανεργία άρχισε να μειώνεται, η απασχόληση αυξάνεται, το κλίμα βελτιώνεται σε ολόκληρη τη χώρα και η Ελλάδα βρίσκεται σε νέα αναπτυξιακή τροχιά".

    Ο κ. Καραμανλής είπε, επίσης, ότι αφήσαμε στο χθες την πολιτική του διαχωρισμού σε "δύο Ελλάδες" και παραμερίσαμε την αντίληψη της μίας και της άλλης Ελλάδας. "Η καρδιά της Ελλάδας βρίσκεται εδώ, στην ελληνική περιφέρεια" τόνισε ο κ. Καραμανλής.

    Κλείνοντας την ομιλία του στο θερμό ακροατήριο των νέων της ΟΝΝΕΔ, ο κ. Καραμανλής είπε ότι "επιλέξαμε με ευθύνη και διορατικότητα το δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων στο κράτος, στην οικονομία, στο περιβάλλον, στην υγεία, στην παιδεία, προχωρούμε με σχέδιο και σταθερούς στόχους, με ξεκάθαρες επιδιώξεις για να εξασφαλίσουμε στη χώρα πλεονέκτημα για την ανάπτυξη".

    [02] Παπαρήγα για μεσανατολικό και δημοτικές εκλογές

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της από το Βόλο επέκρινε την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ότι "στέκονται αδιάφοροι μπροστά στο δράμα του παλαιστινιακού λαού και στο γεγονός ότι αρχίζει και επεκτείνεται ο πόλεμος στο Λίβανο και δεν ξέρουμε που θα πάει".

    Η κα Παπαρήγα πρόσθεσε ότι "το να λένε για διάλογο,το να δίνουν συστάσεις και στις δύο πλευρές είναι έγκλημα.Το θέμα είναι ένα. Να σταματήσει το Ισραήλ την επίθεση και την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών. Αυτό είναι το ζητούμενο.Και η συστράτευση πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο στο δίκιο του παλαιστινιακού λαού και τίποτα άλλο».

    Η ΓΓ του ΚΚΕ αναφερομένη στις εκλογές γιά τους ΟΤΑ είπε πως στις τοπικές εκλογές τα ψηφοδέλτια δεν είναι -όπως πάντα- τοπικά,αλλά στηρίζονται από κόμματα, και αυτό είναι φυσιολογικό. Και δεύτερο, είπε,η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει σήμερα μια σειρά αρμοδιότητες που έχουν σχέση με τα καθημερινά προβλήματα του λαού.

    Επομένως, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα,η ψήφος είναι πολιτική.Κάθε συνδυασμός θα πολιτευτεί ανάλογα με το κόμμα που το στηρίζει.Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να χάσουν σβ αυτές τις εκλογές για να ανοίξει ο δρόμος μιας αποτελεσματικής αντεπίθεσης του λαού, όχι μόνο για να ανακτήσει ό,τι έχασε, αλλά κυρίως δεν πρέπει να χάσει περισσότερα. Αντεπίθεση για να ανακτήσει ό,τι έχασε και να μη χάσει περισσότερα,αλλά να κερδίσει, συμπλήρωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 July 2006 - 8:30:16 UTC