Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στη Συρία
  • [02] Εκατό νεκροί από επτά εκρήξεις στη Μουμπάι
  • [03] Μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος
  • [04] Δραστηριότητες υποψηφίων

  • [01] Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στη Συρία

    Επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό πραγματοποίησε με την ιδιότητά του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Η κατάσταση στο Ιράκ, η γενικότερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, αλλά κυρίως οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας ήταν τα θέματα που συζήτησε με τον πρόεδρο της χώρας Μπασάρ αλ `Ασαντ σε μια συνάντηση που διήρκησε περισσότερο από μία ώρα.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρόκειται για συνέχεια της πρωτοβουλίας που έχει πάρει για τα θέματα της Μέσης Ανατολής και ευρύτερα του αραβικού κόσμου εκ μέρους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

    "Είχαμε την ευκαιρία με το Σύρο πρόεδρο να εξετάσουμε την κατάσταση στο Ιράκ και το πώς σταδιακά θα εξέλθουμε από το καθεστώς κατοχής για να περάσουμε σε ένα νέο Ιράκ ειρήνης, συνεργασίας και σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή. Το βασικό θέμα που συζητήσαμε ήταν η κρίση στη Γάζα. Μια κρίση που πρέπει να εκτονωθεί και που η Συρία μπορεί να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση. Είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε τις λεπτομέρειες για να εκτονωθεί η κρίση και να ξεκινήσει η ειρηνευτική διαδικασία εκ νέου στην περιοχή".

    Πέραν του Σύρου προέδρου, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Φαρούκ αλ Σάραα, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο οποίος και τον ενημέρωσε κυρίως για τις εσωτερικές εξελίξεις. Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έθεσε εκ νέου την πρόταση για μια περιφερειακή συνδιάσκεψη για το Μεσανατολικό, την οποία είχε διατυπώσει πριν λίγες μέρες στις επαφές του με Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς αξιωματούχους.

    [02] Εκατό νεκροί από επτά εκρήξεις στη Μουμπάι

    Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες, από τις επτά βομβιστικές ενέργειες που σημειώθηκαν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και συρμούς στην Μουμπάι, οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης.

    Οπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων PTI, όλες οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην πρώτη θέση των συρμών κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής όταν οι άνθρωποι μετέβαιναν στα σπίτια τους από τις εργασίες τους.

    Στις 7 Μαρτίου σε τριπλή επίθεση στη πόλη Μπενάρες (βόρεια) σκοτώθηκαν 23 άνθρωποι, ενώ σε άλλη τριπλή επίθεση στο Νέο Δελχί στις 29 Οκτωβρίου 2005 είχαν σκοτωθεί 66 άνθρωποι.

    [03] Μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος

    Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο στόχο της για δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το 3% το 2006, και για περαιτέρω μείωσή του προς το μεσοπρόθεσμο στόχο για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης μετά τη λήξη των συνεδριάσεων του Γιουρογκρούπ και του Συμβουλίου ΕΚΟΦΙΝ σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Σε δηλώσεις του ο Γ. Αλογοσκούφης είπε ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης μειώθηκε από 6,9% του ΑΕΠ το 2004 σε 4,5% το 2005 και εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 2,6% το 2006. Όπως σημείωσε, η συνολική προσαρμογή την περίοδο 2005-2006 σε σύγκριση με το 2004 είναι ίση με 4,3 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, εκ των οποίων 3,7 μονάδες είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, το 2005 ήταν μια κρίσιμη χρονιά για την ελληνική οικονομία καθώς «έπρεπε να επιτύχουμε μια σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή και να αποφύγουμε τον κίνδυνο της οικονομικής ύφεσης μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας» . Όπως επεσήμανε, «μια οικονομική ύφεση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη διατηρησιμότητα και τη δημόσια αποδοχή της δημοσιονομικής μας προσπάθειας». «Εφαρμόζοντας ένα προσεκτικά σχεδιασμένο μείγμα οικονομικής πολιτικής, κατορθώσαμε να διατηρήσουμε την ανάπτυξη στο 3,7% (μεταξύ των υψηλότερων ρυθμών στην Ευρωζώνη και καλύτερα από ό,τι αρχικά προβλεπόταν) και να μειώσουμε την ανεργία, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα μία από τις μεγαλύτερες δημοσιονομικές προσαρμογές μέσα σε ένα έτος», είπε ο Γ. Αλογοσκούφης.

    Σύμφωνα με τον υπουργό οικονομίας, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προωθούν οι ελληνικές αρχές, επικεντρώνονται κυρίως στους μεσοπρόθεσμους στόχους της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και της εδραίωσης της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

    Αναφορικά με την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού, ο Γ. Αλογοσκούφης ανέφερε ότι το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού περιορίσθηκε στα 3 δις. 625 εκατ. ευρώ το πρώτο πεντάμηνο του 2006, από 6 δις. 164 εκατ. ευρώ το πρώτο πεντάμηνο του 2005, σημειώνοντας δηλαδή μείωση κατά 41,2%.

    Πρόσθεσε ακόμη ότι στο ίδιο διάστημα οι πρωτογενείς δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 4,1%, με εκτιμώμενο ετήσιο στόχο αύξησης 6% και προβλεπόμενη άνοδο του ονομαστικού ΑΕΠ κατά 7,4%. Σύμφωνα με τον υπουργό οικονομίας , οι συνολικές δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι μειωμένες κατά 2,1% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2005, κυρίως λόγω του σημαντικού περιορισμού των πληρωμών για τόκους.

    Ο Γ. Αλογοσκούφης τόνισε επίσης ότι τα τακτικά έσοδα του προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 6,7% επισημαίνοντας πως στην αύξηση αυτή δεν έχουν περιληφθεί τα μη τακτικά έσοδα ύψους 409 εκατ. ευρώ . Τα καθαρά έσοδα, διευκρίνισε, μετά την αφαίρεση των επιστροφών φόρων, είναι αυξημένα κατά 10,5%, έναντι του ετήσιου εκτιμώμενου στόχου του προϋπολογισμού για αύξηση κατά 10,3%.

    Ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε ακόμη ότι στο πρώτο πεντάμηνο του 2006 τα έσοδα από ΦΠΑ αυξήθηκαν κατά 12,6% και ότι βάσει των προσωρινών στοιχείων, τον Ιούνιο τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 14,8% και τα έσοδα ΦΠΑ κατά 22%.

    Ο Γ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι οι ελληνικές αρχές θα συνεχίσουν τη δημοσιονομική προσπάθεια και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις τα επόμενα χρόνια και υπογράμμισε πως οι στόχοι για το 2007 και 2008 για το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης είναι 2,3% και 1,7% του ΑΕΠ αντίστοιχα, στόχοι που βασίζονται αποκλειστικά σε μόνιμα μέτρα, όπως αυτά περιγράφονται στο επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας .

    Ο Γ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη εφαρμοστεί στις αγορές προϊόντων, στην απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, στη φορολογία των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τον υπουργό οικονομίας, με το νέο βελτιωμένο επενδυτικό νόμο διαπιστώνεται βελτίωση στο σύστημα δημόσιων προμηθειών, στους φορολογικούς ελέγχους. Επεσήμανε ότι με το νέο νομικό πλαίσιο για τις Συμπράξεις Δημοσίου - Ιδιωτικού τομέα, έχουν επιτευχθεί οι αποκρατικοποιήσεις, βρίσκονται σε εξέλιξη η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος των τραπεζών και ο εξορθολογισμός της λειτουργίας των ΔΕΚΟ, παράλληλα με τη διεύρυνση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τη μείωση του κόστους των υπερωριών.

    Ο Γ. Αλογοσκούφης σημείωσε ακόμη ότι «στόχος είναι να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στις μικροοικονομικές μεταρρυθμίσεις και στο ασφαλιστικό πρόβλημα». Όπως είπε, «έχουμε επίγνωση των προβλημάτων του παρόντος ασφαλιστικού συστήματος, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν με τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική και κοινωνική συναίνεση». Υποστήριξε ότι προκειμένου να επιτευχθεί η συναίνεση αυτή, ξεκίνησε ένας μακροχρόνιος διάλογος που θα διαρκέσει για το υπόλοιπο της θητείας της παρούσας κυβέρνησης σημειώνοντας παράλληλα πως θα πρέπει να εντοπιστούν όλες οι παράμετροι του προβλήματος, να επικαιροποιηθούν οι υπάρχουσες οικονομικές μελέτες και να δημιουργηθεί μια σταθερή βάση για την επίτευξη της συναίνεσης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και των πολιτικών κομμάτων. Σύμφωνα με τον Γ. Αλογοσκούφη, αυτό θα επιτρέψει στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές, να νομοθετήσει για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση με όσο το δυνατόν ευρύτερη κοινωνική συναίνεση.

    Αναφορικά με τη συλλογή και την επεξεργασία των δημοσιονομικών στοιχείων, ο Γ. Αλογοσκούφης είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε στενή συνεργασία με την Eurostat από την αρχή της θητείας της, προκειμένου να αντιμετωπίσει όλα τα εκκρεμή ζητήματα.

    Σε ότι αφορά τη πρόσφατη μεθοδολογική επίσκεψη της Eurostat στην Ελλάδα, ο Γ. Αλογοσκούφης είπε ότι εξετάστηκαν κυρίως οι λογαριασμοί των ασφαλιστικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και ο τρόπος καταγραφής των κοινοτικών κονδυλίων. Ο υπουργός οικονομίας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι εκκρεμότητες που υπάρχουν με τη κοινοτική στατιστική υπηρεσία θα ξεπεραστούν σύντομα.

    Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με την αρμόδια για την περιφερειακή πολιτική επίτροπο Ντανούτα Χούμπνερ, όπου εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του Γβ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, ο Γ. Αλογοσκούφης είπε ότι διεξάγονται συζητήσεις και αναζητούνται λύσεις, στο πλαίσιο των κανονισμών που ήδη ισχύουν, για την κάλυψη του χαμένου εδάφους που προέκυψε από την περιορισμένη απορρόφηση των τεσσάρων πρώτων ετών και η οποία , όπως υποστήριξε, ενώ έπρεπε να φτάσει στο 50% του συνολικού προγράμματος περιορίστηκε στο 20%.

    Ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε πάντως ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και έχει διπλασιαστεί η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι μέσα από τις συζητήσεις αυτές που διεξάγονται σε καλό κλίμα αλλά και τον συντονισμό με τις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες θα έχουν ξεπεραστεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου οι οποίες δυσκολίες παρουσιάζονται.

    [04] Δραστηριότητες υποψηφίων

    Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι δραστηριότητες των υποψηφίων, ενόψει των Νομαρχιακών-Δημοτικών εκλογών.

    Η Υπερνομάρχης Αθηνών- Πειραιώς Φώφη Γεννηματά, ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός και ο Νομάρχης Πειραιώς Γιάννης Μίχας, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο Δ. Ασημακόπουλο και την Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων.

    Ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος, η υποψήφια νομάρχης Αθηνών Φ.Πιπιλή και ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιά Σ.Σπυρίδων, συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο. Επίσης, η κ. Φ. Πιπιλή επρόκειτο να συναντηθεί με την πρόεδρο της κοινωνικής οργάνωσης υποστήριξης νέων "Αρσις" Κατερίνα Πούτου.

    Ο υποψήφιος της ΝΔ για το δήμο Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης επισκέφθηκε την ΓΑΔΑ.

    Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για το δήμο Αθηναίων Κ.Σκανδαλίδης παρουσίασε ορισμένα ονόματα του συνδυασμού του.

    Συνάντηση Φ.Γεννηματά- ΓΣΕΒΕΕ

    Την ανάληψη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών αμέσως μετά τις εκλογές αποφάσισαν η Υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιά και η ΓΣΕΒΕΕ προκειμένου να στηριχθούν οι μικρές επιχειρήσεις.

    Στη συνάντηση με την υπερνομάρχη κα Φώφη Γεννηματά και τους νομάρχες Αθηνών και Πειραιά κ.κ. Σγουρό και Μίχα η αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ τόνισε την αναγκαιότητα αλλαγής στάσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

    Ειδικότερα, τονίστηκε ότι:

    Οι Νομαρχίες πρέπει να αναπτύξουν "άλλες" σχέσεις με τις Μικρές Επιχειρήσεις και τους Φορείς τους.

    Δεν πρέπει να περιορίζονται στα στενά διοικητικά και ελεγκτικά - κατασταλτικά τους καθήκοντα.

    Πρέπει να καταστούν και Φορείς στήριξης, ενημέρωσης και υποστήριξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

    Να δημιουργήσουν Γραφεία Υποδοχής και Ενημέρωσης.

    Να απλοποιήσουν τις διαδικασίες που αφορούν στις Επιχειρήσεις (π.χ. Αδειοδοσία).

    Ιδιαίτερη συνεργασία (μέριμνα και ενημέρωση) με τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος

    Να συνεργαστούν για το σχεδιασμό δράσεων (προτάσεις) υπέρ των ΜΜΕ και ιδιαίτερα των υφιστάμενων επιχειρήσεων μέσα από το ΕΣΠΑ (Δ΄ ΚΠΣ).

    Συνάντηση Α.Ντινόπουλου με τον υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο.

    Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε σήμερα ο υποψήφιος για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς Αργύρης Ντινόπουλος, η υποψήφια για τη νομαρχία Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή και ο υποψήφιος για τη νομαρχία Πειραιώς Σπύρος Σπυρίδων.

    Κατά τη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα, αντηλλάγησαν απόψεις γύρω από τα θέματα του υπουργείου Υγείας, καθώς και γενικότερα θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεδομένου ότι ο κ. Αβραμόπουλος ως πρώην δήμαρχος Αθηναίων διαθέτει μεγάλη εμπειρία στα θέματα αυτά, καθώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα.

    Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

    Επίσκεψη Ν. Κακλαμάνη στη ΓΑΔΑ

    Η επαναδραστηριοποίηση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς , και η στενότερη συνεργασία μεταξύ της ΕΛ.ΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας αποτελούν τις πρώτες προτεραιότητες του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, όπως δήλωσε ο ίδιος σήμερα αμέσως μετά την επίσκεψή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Ανάμεσα στα σχέδια για την ασφάλεια στις γειτονιές της Αθήνας, περιλαμβάνονται οι μικτές περιπολίες και η εκπαίδευση ανδρών και γυναικών της Δημοτικής Αστυνομίας από την ΕΛ.ΑΣ .

    Η συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής υποστράτηγο Ασημάκη Γκόλφη διήρκεσε μία ώρα και ο υποψήφιος δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για θέματα αστυνομικής αρμοδιότητας που αφορούν την περιοχή της Αθήνας και επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών. Ειδικότερα ενημερώθηκε για ζητήματα που σχετίζονται με την "μικροεγκληματικότητα", το παράνομο εμπόριο, την έλλειψη χώρων στάθμευσης, καθώς και μια σειρά άλλων θεμάτων.

    Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Κακλαμάνης, αφού ευχαρίστησε τον επικεφαλής της ΓΑΔΑ και τους συνεργάτες του για την πλήρη ενημέρωση που του έκαναν, δήλωσε ότι ενημερώθηκε για τα απλά καθημερινά προβλήματα, όπως η παράνομη στάθμευση, αλλά και για την εγκληματικότητα στην πόλη.

    Επίσης, επισήμανε ότι θα συνεχιστεί διεξοδικά η συζήτηση που ήδη ξεκίνησε για τη στενότερη συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, προκειμένου να ενεργοποιηθεί στην ουσία ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς. "Η Δημοτική Αστυνομία, μπορεί να συνεισφέρει απεγκλωβίζοντας μέρος των αστυνομικών δυνάμεων στις γειτονιές", συμπλήρωσε.

    Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε δε ότι "τα θεσμικά θέματα είναι κυρίως αντικείμενο των εκάστοτε κυβερνήσεων, ο δήμαρχος όμως πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και προς την κυβέρνηση και προς τους κοινωνικούς φορείς με δύο σκεπτικά: Ότι η ελευθερία και η δημοκρατία δεν διαπραγματεύονται από κανένα .Είναι αυτονόητα και αυταπόδεικτα. Ταυτόχρονα όμως και η ασφάλεια της πόλης με την ευρεία έννοια και όχι με τη σκληρή αστυνόμευση ,είναι επίσης δικαίωμα των πολιτών. Με ουσιαστικό διάλογο,( όπως έχει γίνει στις ευρωπαϊκές πόλεις) ,όλων των ενδιαφερομένων φορέων- κυβέρνησης, αστυνομίας, δήμου , κοινωνικών , συνδικαλιστικών και οικονομικών φορέων - μπορούμε να κάνουμε τον πολίτη της Αθήνας και τον επισκέπτη αυτής της πόλης να συνεχίσει να νιώθει ελεύθερος και ταυτόχρονα ασφαλής".

    Αμέσως, μετά ο κ. Κακλαμάνης συναντήθηκε με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και συζήτησε θέματα που αφορούν τον κλάδο αλλά και τρόπους για στενότερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία με το δήμο της Αθήνας, με ιδιαίτερη έμφαση:

    -Στις ουσιαστικές παρεμβάσεις που χρειάζεται το ρυθμιστικό σχέδιο πόλης, ώστε η εμπορική πολεοδομία να ενισχύει την αγοραστική κίνηση στο κέντρο

    -Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα επιλύουν προβλήματα τροφοδοσίας των καταστημάτων

    -Στο να γίνει η Αθήνα πόλος έλξης Ελλήνων και ξένων τουριστών

    -Στον περιορισμό του παράνομου εμπορίου

    Ο Κ. Σκανδαλίδης παρουσίασε τους πρώτους 14 υποψήφιους του συνδυασμού του

    Επανάσταση για το δήμο της Αθήνας χαρακτήρισε ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Σκανδαλίδης την απόφαση της παράταξής του ένας στους τέσσερις υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο "Η Αθήνα Αλλά-Ζει" να ανήκει στους νέους και στις νέες της πόλης.

    Ο κ. Σκανδαλίδης, παρουσιάζοντας σήμερα, τα πρώτα 14 ονόματα του ψηφοδελτίου του, όλοι κάτω των 30 χρόνων, αλλά και τα πρώτα ονόματα των διαμερισματικών υποψηφίων, επίσης όλοι κάτω των 30 χρόνων, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους νέους και τις νέες της πόλης και τόνισε ότι "είναι αυτοί που θα δώσουν το άρωμα της νίκης, θα είναι τα αγόρια και τα κορίτσια που θα αλλάξουν την Αθήνα με το δημιουργικό τους οξυγόνο".

    Οπως είπε ο κ. Σκανδαλίδης, ρωτήσαμε περισσότερους από 1000 νέους και νέες της Αθήνας για το ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους και απάντησαν πρώτο το εργασιακό τους μέλλον, δεύτερο η υγεία τους και τρίτο η ποιότητα ζωής τους. Για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην πόλη τους είπαν πρώτο το πράσινο, δεύτερο το κυκλοφοριακό και τρίτο την καθαριότητα, ενώ στο ερώτημα τι είναι αυτό που τους εμποδίζει να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα είπαν "με ένα στόμα" "η έλλειψη αξιοκρατίας και το αβέβαιο μέλλον".

    Οι πρώτοι 14 υποψήφιοι για το δήμο της Αθήνας με το συνδυασμό του Κώστα Σκανδαλίδη είναι:

    1. Πολυξένη Γεωργίου

    2. Δημήτρης Γιαλαμάς

    3. Αντωνία Καλατζή

    4. Αννα Λιακάτου

    5. Αθηνά Μαλαγαρδή

    6. Σταύρος Μηλιώνης

    7. Ολγα Μπαλαούρα

    8. Κατερίνα Παπαβασιλείου

    9. Ελίζα Πολίτη

    10. Γιάννης Ράπτης

    11. Βασίλης Σαραντίδης

    12. Βάσω Σουλαδάκη

    13. Γρηγόρης Τασούλας

    14. Μαρία Χαλιβελάκη

    «Είμαστε έτοιμοι για τις δημοτικές εκλογές

    Στην ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για τη διεξαγωγή των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και ασχολήθηκε με τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    "Είμαστε σχεδόν έτοιμοι, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές", δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι η ετοιμότητα αφορά και στον οικονομικό τομέα αλλά και στις σχετικές εγκυκλίους για τις εκλογές. Ελάχιστα πράγματα απομένουν και σχετίζονται με την τυπική προεκλογική περίοδο, είπε.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδριάσης της κυβερνητικής επιτροπής ο Υπουργός Εσωτερικών έκανε εκτεταμένη αναφορά στην πολιτική της κυβέρνησης στην Αυτοδιοίκηση.

    Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις ήδη από το μέσον της τετραετίας.

    Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος δημοτικός και κοινοτικός κώδικας, ενώ με το πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ" δόθηκαν 3,5 δισ. ευρώ με συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στην ΤΑ, όταν με το αντίστοιχο πρόγραμμα επί ΠΑΣΟΚ είχαν δοθεί μόλις 1,7 δισ. ευρώ.

    Ο Π. Παυλόπουλος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ενισχύει τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την οποία ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, αλλά μετά την εγκατέλειψε. Επίσης αναφέρθηκε στο νόμο 3348/05 με τον οποίο, όπως είπε, τριπλασιάζονται οι καθαροί πόροι για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, από 110 εκατ. ευρώ το 2004 επί ΠΑΣΟΚ σε 330 εκατ. ευρώ το 2006 με την κυβέρνηση της ΝΔ. Σημείωσε δε ότι ότι ετοιμάζεται και ο κώδικας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι στις δημοτικές εκλογές θα ψηφίσουν και οι πολίτες των χωρών της ΕΕ και πρόσθεσε ότι οι σχετικοί κατάλογοι θα είναι έτοιμοι μέχρι τις 15 Ιουλίου.

    Δήλωσε ακόμη ότι είναι έτοιμο το διάταγμα που αφορά στους μετανάστες και τους πολίτες άλλων κρατών εκτός ΕΕ, το οποίο αποτελεί προθάλαμο ώστε στις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές να μπορούν να ψηφίζουν και οι μετανάστες και οι δια μακρόν διαμένοντες στη χώρα.

    Είπε ότι αυτό συνιστά σημαντική τομή και πρόσθεσε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί το ΠΑΣΟΚ κάνει προτάσεις,τις οποίες τα τελευταία δέκα χρόνια δεν τις έκανε πράξη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 July 2006 - 16:30:27 UTC