Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απλοποίηση διαδικασιών για τις επιχειρήσεις
  • [02] Μητροπολιτικό σχέδιο για την Αττική
  • [03] Μια ανάσα από τον τελικό

  • [01] Απλοποίηση διαδικασιών για τις επιχειρήσεις

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος και οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Απόστολος Ανδρεουλάκος, επικεφαλής των Επιτροπών των δύο υπουργείων για την απλοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης νέων εταιρειών, έδωσαν χθες στη δημοσιότητα την πρόταση για τη διαδικασία ίδρυσης νέων επιχειρήσεων.

    Με την προτεινόμενη απλοποίηση αλλάζουν όλα τα δεδομένα σε μια διαδικασία, η οποία σήμερα είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και πολύπλοκη και η οποία συνιστά σημαντικό εμπόδιο στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, ιδίως μικρού και μεσαίου μεγέθους, στην αύξηση της απασχόλησης και στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας.

    Σύμφωνα με το σχέδιο, ένας νέος επιχειρηματίας θα απευθύνεται μόλις σε τέσσερις υπηρεσίες του δημοσίου, αντί για 25 σήμερα και θα πληρώνει μια φορά, αντί για επτά που πληρώνει σήμερα, προκείμενου να ιδρύσει την επιχείρησή του.

    Σημαντικό ρόλο στην επίσπευση των διαδικασιών θα παίξουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και τα Επιμελητήρια. Το σχέδιο αφορά περίπου 4.000 νέες Ανώνυμες Εταιρίες, 25.000 ΕΠΕ και δεκάδες χιλιάδες ατομικές επιχειρήσεις.

    Θετικές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις του επιχειρηματικού κόσμου

    [02] Μητροπολιτικό σχέδιο για την Αττική

    Με την Ομοσπονδία εργαζομένων στο ΙΚΑ, συναντάται το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Την έλλειψη προβληματισμού και σχεδιασμού για το μέλλον του λεκανοπεδίου Αττικής κατήγγειλε ο κ. Α. Αλαβάνος μιλώντας, χθες το βράδυ, σε ανοιχτή συγκέντρωση στα Πετράλωνα.

    Ο κ. Αλαβάνος είπε ότι «η Αθήνα, ο Πειραιάς, όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής έχουν αφεθεί στον αυτόματο πιλότο της αγοράς, στο έλεος των μεγαλοεργολάβων και κάτω από την καταθλιπτική επίδραση των μεγαλομανιακών επεμβάσεων των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων με τους Ολυμπιακούς» και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει «κανένας προβληματισμός. κανένας σχεδιασμός, καμία ανησυχία, όταν μάλιστα το φαινόμενο «μεγαλούπολη» και το μέλλον της γίνεται ένα από τα πιο οξυμμένα προβλήματα για όλη την παγκόσμια κοινότητα τον 21ο αιώνα».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τάχθηκε υπέρ ενός μητροπολιτικού σχεδίου

    οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και αντίστοιχες δομές, ωστόσο σημείωσε οι κυβερνήσεις δεν έχουν κανένα σχέδιο κι έχουν δομές, με την υπερνομαρχία, που ανταποκρίνεται μόνο σε κομματικούς υπολογισμούς και σε αντιλήψεις καθυστέρησης.

    Κατά τον κ. Αλαβάνο , «για τον Συνασπισμό οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές δεν είναι μια ευκαιρία δημοσκοπήσεων, αλλά μια μεγάλη δυνατότητα να ανοίξουμε τα μεγάλα ζητήματα για το αύριο».

    Τέλος, ο κ. Αλαβάνος επανήλθε στο θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων και ζήτησε και πάλι την κατάργηση του ορίου του 10 για την είσοδο στα ΑΕΙ και επίσης να μη ισχύσουν οι ποσοστώσεις για τους απόφοιτους των Τεχνικών Λυκείων, «που έχουν ως αποτέλεσμα μαθητές που πέρασαν την βάση να αποκλείονται της εισαγωγής, γιατί είναι για αυτούς, τους δεύτερης κατηγορίας υποψηφίους, περιορισμένες οι θέσεις».

    [03] Μια ανάσα από τον τελικό

    Το βράδυ θα γίνει γνωστή η πρώτη ομάδα, η οποία θα δώσει το «παρών» στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς η «οικοδέσποινα» Γερμανία θα αναμετρηθεί στον ημιτελικό με την Ιταλία, στο Ντόρτμουντ (22.00), με «έπαθλο» το «εισιτήριο» για την αναμέτρηση της 9ης Ιουλίου στο Βερολίνο. Τα «πάντσερ» έχουν πολύ καλή ψυχολογία μετά τον αποκλεισμό της Αργεντινής στα πέναλτι, ενώ το νεανικό συγκρότημα του Γιούργκεν Κλίνσμαν έχει στα υπέρ του και το γεγονός ότι η Εθνική είναι αήττητη στους αγώνες που έχει δώσει στο «Βεστφάλεν Στάντιον».

    Η «νατσιονάλμανσαφτ» έχει αγωνιστεί 14 φορές στο συγκεκριμένο γήπεδο και μετράει 13 νίκες, ενώ η μοναδική «απώλεια» είναι η ισοπαλία 1-1 με την Ουαλία το 1977. Αναφορικά με το γεγονός ότι ο αυριανός ημιτελικός θα διεξαχθεί στο Ντόρτμουντ, ο διεθνής άσος της Βέρντερ Βρέμης, Τιμ Μπορόφσκι, τόνισε: «Το κοινό στο Ντόρτμουντ είναι ένα φαινόμενο. Οι θεατές θα είναι ο 12ος παίκτης για μας.»

    Ο Κλίνσμαν, ο οποίος ήταν μέλος της Εθνικής, που κατέκτησε το 1990 (ως Δυτική Γερμανία) το -τρίτο και τελευταίο μέχρι στιγμής για τα «πάντσερ»- τρόπαιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς ο Μίροσλαβ Κλόζε ξεπέρασε τον ελαφρύ τραυματισμό του στο γαστροκνήμιο, όπως δήλωσε ο βοηθός προπονητή, Γιοακίμ Λεβ. Πάντως, υπάρχει ένα ερωτηματικό αναφορικά με τη συμμετοχή του Τόρστεν Φρινγκς, καθώς η FIFA ανακοίνωσε χθες ότι άρχισε έρευνα αναφορικά με τον ρόλο του Γερμανού διεθνούς στα επεισόδια που έλαβαν χώρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των πέναλτι με την Αργεντινή.

    Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», η «σκουάντρα ατζούρα» θα στηριχθεί στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία της, προκειμένου να διατηρήσει την «παράδοση» της παρουσίας της σε τελικό Μουντιάλ ανά 12 χρόνια, κάτι που άρχισε από τη διοργάνωση του 1970 στο Μεξικό. Οι Ιταλοί, οι οποίοι αντιμετώπισαν για τελευταία φορά τα «πάντσερ» σε Παγκόσμιο Κύπελλο στον τελικό του τουρνουά του 1982, όπου επικράτησαν 3-1 και κατέκτησαν το τρόπαιο, έχουν δεχθεί μόλις ένα γκολ σε πέντε αγώνες στο εφετινό Μουντιάλ, που ήταν μάλιστα αυτογκόλ (του Τζακάρντο στον αγώνα με τις ΗΠΑ). Το συγκρότημα του Μαρτσέλο Λίπι νίκησε 4-1 τη Γερμανία, σε φιλικό που διεξήχθη την 1η Μαρτίου στη Φλωρεντία, ωστόσο ο Τζιανλούκα Τζαμπρότα επεσήμανε ότι η αυριανή αναμέτρηση είναι εντελώς διαφορετική: «Θα είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από το 4-1. Αυτό ήταν ένα φιλικό στην Ιταλία και αυτός είναι ο ημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Γερμανία. Οι Γερμανοί τα πάνε πολύ καλά, έχουν φτάσει στους ημιτελικούς και είμαι σίγουρος ότι θέλουν να προχωρήσουν έως το τέλος. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες.»

    Στον αγωνιστικό τομέα, ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός θα στερηθεί, όπως όλα δείχνουν, των υπηρεσιών του Αλεσάντρο Νέστα, ο οποίος συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τραυματισμό στη βουβωνική χώρα. Η απουσία του άσου της Μίλαν από το κέντρο της άμυνας σημαίνει ότι τη θέση του θα πάρει ο Μάρκο Ματεράτσι, ο οποίος εξέτισε την τιμωρία του και θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Φάμπιο Καναβάρο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νικητής του σημερινού ημιτελικού θα αντιμετωπίσει στον τελικό της 9ης Ιουλίου την ομάδα που θα επικρατήσει στο ζευγάρι Πορτογαλία-Γαλλία. Οι ηττημένοι των δύο ημιτελικών θα «διασταυρώσουν τα ξίφη» τους στον αγώνα για την τρίτη θέση, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 8 Ιουλίου στη Στουτγκάρδη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 July 2006 - 6:30:18 UTC